|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co jest niezdrowe?
A więc interesuje mnie, które produkty lepiej sobie odpuścić, bo są niezdrowe itp.
Ostatnio nie jem już parówek, bo tyle się o nich złego nasłuchałam... A co sądzicie o pasztetach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co jest niezdrowe?
niezdrowe są słodycze i fast foody. ;p
generalnie przeczytaj skład pasztetu, nie za ciekawy. Poza tym pasztety są tłuste. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
życie, bo w końcu i tak się umiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Radziłabym tobie tego nie jeść Aralka - ale decyzję o twoim żywieniu i diecie musisz sama podjąć. Ja od 8 lat nie jem mięsa i cieszę sie z tej decyzji, po pierwsze szkoda mi zwierząt, jest tyle innego pokarmu i nie trzeba zabijać zwierząt, żeby sie najeść, poza tym zwierzęta czuja tak jak my i maja duszę - czy nieszkodna ich. w domu tez trzymamy psa, kota itp, mówimy, ze to przyjaciele, a czym się rożni pies od świnki itp. Nie wiem dlaczego niektórzy piszą, ze jak toś nie je mięsa to ma anemię i choruje - co za bzdury.Ja nie jem 8 lat, mój mąż więcej lat jakoś nie chorujemy, kiedyś miałam czyste bole brzucha, mdłości ( zatrucia pokarmowe) brałam sporo leków a teraz czuję sie o wiele lepiej, badania krwi mam w normie, lepszy stan cery, więcej siły i co najważniejsze nie biorę prawie rządnych leków, jedynie jak zaboli mnie bardzo ząb wtedy zdarzy sie, ze wezmę przeciwbólowe ale na pewno nie apap reklamowany, w niektórych krajach jest wycofany ale u nas kto by sie przejmował zdrowiem ludzi. Ale jak ktoś usiądzie i przemyśli wszystko, to dojdzie sam do pewnych rzeczy.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja jem tylko ryby i drób.
A pasztet z ryby? Tak samo niezdrowy jak z wieprzowiny na przykład? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wedlina jest niezdrowa,wet zabronil mi dawac kotom bo to sama chemia
Napoje slodzone gazowane(cola) Smazenie na duzej ilosci tłuszczu i wszystko co ma skladzie wiecej konserwantow niez wlasciwych skladnikow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Właśnie parówki ... a ostatnio często jadłam..brr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Rzeczy solonych i mocno przetworzonych- one są najgorsze. Owszem słodkie w nadmiarze też szkodzi, ale trzeba potrafić selekcjonować słodycze- domowy placek drożdżowy można jeść bez specjalnych ograniczeń, uważać trzeba natomiast na wypieki ze sklepu- one często zawierają tłuszcze trans, te same które pakują nam do frytek i hot-dogów w barach szybkiej obsługi- z których zresztą też warto zrezygnować.
Wszystkie zupki w proszku, gotowe w 5 minut mają masę konserwantów. Właściciwe to nawet chleb te konserwanty ma- więc teoerytycznie jeść powinniśmy hmmm... no właśnie, jeśc pownniśmy nic. Tyle, że tak się nie da- więc trzeba zachować umiar we wszystkim. Raz na jakiś czas nawet najbardziej tłusta golonka nam nie zaszkodzi ;-)
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O rany a ja wczoraj o 22 zjadlam zupe brokulowa ktora sie gotuje caale 3min
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ja za niezdrowe rzeczy uwazam i unikam albo praktycznie nie jem: napoje slodkie i gazowane ( wszelkie orenzady i inne typy napoji w butelkach) hamburgey, hot dogi, frytki i tego typu fassd foody jesdnak pizze wegetarianska sporadycznie zjem, wszelkie slodycze, ciasta kupne, gotowe miesa ( jak np gotowe koltely hamburgerowe, klopsiki itp), wszelkie wedliny, mielonki, pasztety parowki, nie jem tez bialego chleba bulek itp, zupki instant jednak musze przynac ze fixy konra choc tez pewnie naszpikowane konserwantsami ale kupuje i jem. Pewnie jest jeszcze mnostwo innych rzezy ktorych nie ma w mojej diecie ale teraz trudno o wszystkich pamietac
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mojemu kotu wet też powiedział, że wędliny ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
napisalam o kotach dlatego,ze ja z mies jem tylko ryby
(jak jeszcze jadlam nigdy nie kupowalam w tesco wedlin) Aleost widzialam gdzies w necie art o wedlinach ,poszukam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
A pasztety sojowe są chyba jak najbardziej zdrowe co ?
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Sojowe może niekoniecznie, ale z innych roślin strączkowych, jak najbardziej.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A mozna wiedziec dlaczego?
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa bo znam wiele wegetrian, którzy nie jedzą mięsa z przyczyn ideologicznych, a na nogach zawsze skórzane buty... (taki mały offtop)
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
[quote=vanilia1;7440652]Radziłabym tobie tego nie jeść Aralka - ale decyzję o twoim żywieniu i diecie musisz sama podjąć. Ja od 8 lat nie jem mięsa i cieszę sie z tej decyzji, po pierwsze szkoda mi zwierząt, jest tyle innego pokarmu i nie trzeba zabijać zwierząt, żeby sie najeść, poza tym zwierzęta czuja tak jak my i maja duszę - czy nieszkodna ich. w domu tez trzymamy psa, kota itp, mówimy, ze to przyjaciele, a czym się rożni pies od świnki itp. Nie wiem dlaczego niektórzy piszą, ze jak toś nie je mięsa to ma anemię i choruje - co za bzdury.Ja nie jem 8 lat, mój mąż więcej lat jakoś nie chorujemy, kiedyś miałam czyste bole brzucha, mdłości ( zatrucia pokarmowe) brałam sporo leków a teraz czuję sie o wiele lepiej, badania krwi mam w normie, lepszy stan cery, więcej siły i co najważniejsze nie biorę prawie rządnych leków, jedynie jak zaboli mnie bardzo ząb wtedy zdarzy sie, ze wezmę przeciwbólowe ale na pewno nie apap reklamowany, w niektórych krajach jest wycofany ale u nas kto by sie przejmował zdrowiem ludzi. Ale jak ktoś usiądzie i przemyśli wszystko, to dojdzie sam do pewnych rzeczy.Pozdrawiam.[/
dla mnie argument o tym, że zwierząt szkoda jest bezsensowny...
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
soja na świecie jest już w większości modyfikowana genetycznie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.