|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
mowa ciała
Czy zna ktoś mowę ciała?
Co to znaczy, jak ktoś w trakcie rozmowy nieświadomie chyba zbliża rękę w kierunku mojego ramienia, a dokładniej górnej części ręki, między łokciem a ramieniem? I czy są jakieś sposoby okazania komuś sympatii mową ciała, takie trochę działanie na podświadomość? Prooooooooszę, pomóżcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: mowa ciała
A co - znowu kolega? [img]icons/icon12.gif[/img]
A na poważnie: trochę o tym miałam na negocjacjach. Generalnie jeżeli ktoś oprócz werbalnego kontaktu nawiązuje z Tobą także fizyczny (bez skojarzeń oczywiście) typu dotykanie ramienia (u facetów poklepywanie po plecach przykładowo) to znaczy przeważnie że po prostu lubi Ciebie i kontakt z Tobą. Sama mowa ciała jest bardzo skomplikowana i suche standardy (chociaż takie też są opisane) często nie działają ponieważ dużo zależy od samej osoby. Tylko tak zapytam - co byś chciała osiągnąć? Bo jeżeli chcesz to świadomie wykorzystać, to wiedz, ze nieumiejętność/przesada niosą przeważnie skutek odwrotny do zamierzonego. [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj, kolega, kolega...
Dzięki za odpowiedź. Tylko, że on nie dotykał mojego ramienia, ale raczej trzymał rękę w tym kierunku... No i boję się, że to był znak trzymania na dystans... Ja zaraz oszaleję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak będziesz tak analizować każdy ruch, słowo i gest tego biedaka, to się tylko wrzodów nabawisz - jedyny gwarantowany efekt [img]icons/icon12.gif[/img]
Trochę luzu - co ma być to będzie [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, młodzieńcza niecierpliwość...
A jeszcze zbliżają się walentynki. W szkole jest poczta francuska - wrzucają do urny kto chce a potem kilka osób roznosi po klasch. Ja tam z tego nie korzystam, nie lubię - zdobyłam adres. Ale też bez sensu - roznoszą już dzisiaj, jutro i pojutrze. Zresztą mnie to wsio rawno - i tak nic nie dostanę, jak zwykle... Ale urnę to ustawili... Bez sensu, na samym środku holu, jakby specjalnie żeby kazdy widział, zamiast w jakimś ustronnym miejscu. Ale za to mam zabawę - na każdej przerwie obserwuję, jak się skradają grupkami, zwłaszcza chłopcy i udając, że im w ogóle nie zależy, wrzucają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.