Pomoc w wyborze wózka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-28, 12:10   #1
cd6057
Przyczajenie

Pomoc w wyborze wózka

Witam, to mój pierwszy post na forum w sierpniu będę tatą I jestem na etapie wyboru wózka dla córeczki.
Teściowa powiedziała, że płaci za wózek My mamy wybrać tylko konkretny model.
I tu właśnie potrzebuje waszej pomocy! Nie wiem na co patrzeć przy wyborze wózka...
Ma być lekki (mieszkamy w bloku z windą, ale trzeba na półpiętro do windy się wdrapać z wózkiem), skrętne i pompowane kółka, ładnie się i prosto składać i nie wiem co jeszcze jest ważne w wózku...
Polecacie jakieś konkretne modele ?
Cena nie gra roli (ale myśle że 5k zł to powinien być rozsądny max.)
cd6057 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 13:41   #2
AneczkaJ
Rozeznanie

Dot.: Pomoc w wyborze wózka

Po skrętnych kołach wnioskuję,że myślisz o 3w1/2w1?
Patrz na wielkość budki w spacerówce, często te daszki nic nie chronią,a dodatkowe parasolki są moim zdaniem niewygodne. Możliwość ustawienia spacerówki przodem lub tyłem do kierunku jazdy.
Dobrze jak wózek ma adaptery do wpinania bezpiecznego fotelika samochodowego (gwiazdki ADAC). Sprawdzić czy złożony wózek mieści się w bagażniku auta.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 06:52   #3
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Dot.: Pomoc w wyborze wózka

cd6057 rozśmieszyło mnie jedno w Twoim poście "Ma być lekki (mieszkamy w bloku z windą, ale trzeba na półpiętro do windy się wdrapać z wózkiem)"...ja targam 2 razy dziennie wózek w bloku bez windy, więc półpiętro to jakiś pikuś!

ale do rzeczy...jeśli w sierpniu zostaniesz tatą to znaczy, że okres głębokiego wózka przypada Wam na okres jesienno-zimowy a wg mnie to znaczy, że warto spojrzeć na gondolę troszkę szerzej bo potrzebujecie w niej więcej miejsca i fajnie by było, gdyby wózek faktycznie był "głęboki". Daszek tez jest ważny jak wspomina poprzedniczka.

Co do pompowanych kółek to teraz jest to bardziej obszerny temat- ja w swoim pompowanych kół nie mam, ale za to mam terenowe wypełnione jakąś pianką, które nie mają możliwości się przebić a wyglądają i spełniają funkcje pompowanych - pojadą spokojnie po trawie, piachu, śniegu, lodzie, kamieniach itp bez żadnego zatrzymania.

Możliwość składania wózka do małych rozmiarów to na prawdę luksus. Wiem co mówię bo mimo samochodu kombi z wielkim bagażnikiem to wypad z dzieckiem na jedną noc i cały bagażnik zawalony (a mam wózek składany- zarówno stelaż jak gondolę).

Nie oszukujmy się, ważny jest też wygląd i to, czy na pierwszy rzut oka widać, że jest stabilny.

Ja ze swojej strony mogę polecić Quinny Buzz Xtra (mam najnowszy rocznik). Jedynie nad czym bym się zastanowiła w Twojej sytuacji to gondola...moa wypada na czas wiosenno-letni więc mi ona pasuje. Na zimę bym jej nie wziela, no chyba że jej starszą o wiele wersję. Głęboką i dłuższa. Za 4w1 płaciliśmy z mężem 4200 zł.

Mogę jeszcze polecić wózek Bugaboo Cameleon 3, ale tak samo jak mój wózek, ten też jest specyficzny i nie każdemu się podoba. Dla mnie te dwa wózki są zdecydowanie najlepsze na rynku i w miarę dostępne cenowo. Są tez wozki droższe, ale takich nie rozpatrywałam więc nie wiem. Dla mnie Bugaboo ma za nisko gondolę i zwyczajnie mi się to nie podobało a co za tym idzie, zaważyło na wyborze.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości