|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Londyn czy Włochy???
Witam wizażanki!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Londyn czy Włochy???
Jesli rzeczywiscie zalezy Ci na nauce angielskiego, to zdecydowanie powinnas wybrac Londyn. pogoda jak pogoda, wszyscy wiedza, rewelacji tam nie ma. Londyn tez tetni zyciem, takze nudzic sie tam nie bedziesz.
jezeli jednak chcialabys miec wakacje z prawdziwego zdarzenia, ze słoneczkiem,plaza to wybierz Włochy. ja osobiscie nigdy we Włoszech nie bylam,ale jest to moje marzenie,wiec wybor prosty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wnioskuję, że ty chcesz coś pozwiedzać a twoja koleżanka poleniuchować na plaży. Może poprostu spróbujcie połączyć ze sobą te dwie formy wypoczynku ?? Jeżeli naprawdę zależy ci na nauce języka to wybierz Londyn ale ja mam też zupełnie inny pomysł. Ja jadę na obóz Francja+Hiszpania. We Francji jest dużo wycieczek-języka się nie nauczysz ale zobaczysz bardzo wiele ciekawych miejsc, z kolei w Hiszpanii możecie chodzić na plażę, dyskoteki i basen+ wycieczka całodniowa do Barcelony. Pobyt w Hiszpanii to takie jakby leżenie brzuchem do góry(8 dni) reszta to forma aktywnego wypoczynku. Na dodatek w drodze powrotnej w programie jest zwiedzanie Monako i Włochy (GARDALAND). Zastanów się jeszcze no chyba że żadne inne państwo nie wchodzi w grę ale myślę że obie będziecie zadowolone z tym że języka się nie nauczysz ale od tego jest szkoła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
byłam tu i tu. Wszytsko zależy od Ciebie, jaki rodzaj wakacji preferujesz. Londyn na pewno nie jest nudny. Mieszkałam tam przez trzy miesiące i mogę Ci to zagwarantować
![]() Włochy... plaża... krajobrazy i nadmorskie imprezy, musisz zdecydować na czym bardziej Ci zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bardzo wam dziękuje za odpowiedzi dziewczyny
![]() Dziękuje ci za propozycje sandra ale jednak zdecyduje się na Anglie ![]() Troche jestem przerarzona tą samotną podróżą ale myśle że kogoś poznam na miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Tak poza tematem któraś z was była w Londynie ![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Każda dzielnica jest inna, charakterystyczna i każda coś w sobie ma. Od cichych, zielonych parków z ławeczkami, po tętniące życiem i kolorami Soho czy też Camden Town ![]() ![]() Jednym słowem uwielbiam to miasto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w Londynie, fakt, tylko na pare tygodni, ale miasto mnie całkowicie oczarowało
![]() Naprawdę nie można się tam nudzić, wiele ciekawych, wartych zwiedzenia miejsc: muzeów, parków, skwerów,dzielnic,sklepów, mnóstwo rozrywki, co rusz inna kultura a i poza tym możliwość podszkolenia języka.Akurat w tym wypadku ja bardzo się "osłuchałam" i więcej "codziennego" języka usłyszałam, więc naprawdę warto! A co do pogody, to ja będąc tam w lipcu miałam wspaniałą słoneczną pogodę, ok 25stopni, aż trudno było uwierzyć w tą przysłowiową,angielską pogodę ![]() Na pewno kiedyś tam wróce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Londynie od kilku lat i nie ma weekendu w ktorym nie mam co ze soba poczac. Moze dla pewnosci przejzyj przewodnik po Londynie i Rzymie,moze bedzie Ci latwiej podjac decyzje. W kazdym razie-LONDYN jest piekny na wakacje.A pogoda sie nie przejmuj-jest tu tyle muzeow do zwiedzania,tyle wystaw,galerii,ze i w niepogode nie bedziesz sie nudzic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hehe dzięki za pomysł z przewodnikiem izus123
![]() ![]() Mam nadzieje że będę miała taką pogodę jak ty katalinka ![]() Jeżeli jednak nie będzie pogody to zaplanowałam sobie trasę po muzeach ![]() Ale chyba muszę wyposażyć się w plan miasta bo jak słyszałam nawet londyńczycy zapominają trasy ![]()
Edytowane przez madziaxd10 Czas edycji: 2008-05-16 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.