Londyn czy Włochy??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-10, 12:17   #1
madziaxd10
Przyczajenie

Question

Londyn czy Włochy???

Witam wizażanki!!!Obecnie zastanawiam się czy na wakacje warto jechać do Londynu czy morze jednak do Włoch??Jestem w kropce Ponieważ jeśli bym jednak pojechała do Londynu to sama bo moja koleżanka zrezygnowała Powiedziała mi że ta angielska pogoda ją dobija i raczej wolała by poleżeć na plaży Ja jestem bardziej za wyjazdem do Londka ale chciałabym usłyszeć wasze opinie czy warto jechać tam samemu(na 2 tygodnie z kursem nauki angielskiego)??Mam dopiero 15 lat i słabo nawiązuje nowe znajomości Co o tym sądzicie ???(Wizja słoneczka na włoskim wybrzeżu mnie troche kusi ale wolałabym coś porobić i czegoś się nauczyć w te wakacje a nie tylko leżeć na plażay i opalać tyłek)

madziaxd10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 17:59   #2
blondi
Raczkowanie

Dot.: Londyn czy Włochy???

Jesli rzeczywiscie zalezy Ci na nauce angielskiego, to zdecydowanie powinnas wybrac Londyn. pogoda jak pogoda, wszyscy wiedza, rewelacji tam nie ma. Londyn tez tetni zyciem, takze nudzic sie tam nie bedziesz.
jezeli jednak chcialabys miec wakacje z prawdziwego zdarzenia, ze słoneczkiem,plaza to wybierz Włochy. ja osobiscie nigdy we Włoszech nie bylam,ale jest to moje marzenie,wiec wybor prosty
blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 19:00   #3
Sandra1993
Rozeznanie

Wnioskuję, że ty chcesz coś pozwiedzać a twoja koleżanka poleniuchować na plaży. Może poprostu spróbujcie połączyć ze sobą te dwie formy wypoczynku ?? Jeżeli naprawdę zależy ci na nauce języka to wybierz Londyn ale ja mam też zupełnie inny pomysł. Ja jadę na obóz Francja+Hiszpania. We Francji jest dużo wycieczek-języka się nie nauczysz ale zobaczysz bardzo wiele ciekawych miejsc, z kolei w Hiszpanii możecie chodzić na plażę, dyskoteki i basen+ wycieczka całodniowa do Barcelony. Pobyt w Hiszpanii to takie jakby leżenie brzuchem do góry(8 dni) reszta to forma aktywnego wypoczynku. Na dodatek w drodze powrotnej w programie jest zwiedzanie Monako i Włochy (GARDALAND). Zastanów się jeszcze no chyba że żadne inne państwo nie wchodzi w grę ale myślę że obie będziecie zadowolone z tym że języka się nie nauczysz ale od tego jest szkoła Podam link na wszelki wypadek: http://www.tourpol.pl/wycieczka.php?w=475&id=1
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-12, 21:55   #4
la primavera
Wtajemniczenie

byłam tu i tu. Wszytsko zależy od Ciebie, jaki rodzaj wakacji preferujesz. Londyn na pewno nie jest nudny. Mieszkałam tam przez trzy miesiące i mogę Ci to zagwarantować A na pewno kogoś poznasz.
Włochy... plaża... krajobrazy i nadmorskie imprezy, musisz zdecydować na czym bardziej Ci zależy.
la primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-13, 16:21   #5
madziaxd10
Przyczajenie

Bardzo wam dziękuje za odpowiedzi dziewczyny
Dziękuje ci za propozycje sandra ale jednak zdecyduje się na Anglie
Troche jestem przerarzona tą samotną podróżą ale myśle że kogoś poznam na miejscuStrasznie gonią mnie terminy więc musze się pogonićDo włoch może za rok ale to już póżniej pomyśleMoże Londyn mnie tak oczaruje że niebęde chciała gdzie indziej jechaćTo się okarze Ale dzia za rady

PS. Tak poza tematem któraś z was była w LondynieJak to wspominacie??

Stary 2008-05-13, 16:28   #6
la primavera
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaxd10 Pokaż wiadomość

PS. Tak poza tematem któraś z was była w LondynieJak to wspominacie??
tak jak już wspomniałam w poście wyżej - mieszkałam w Londynie przez trzy miesiące. Bylam też na kilka dni, typowo w celach turystycznych. To miasto nie może się znudzić! Jesli mi przez trzy miesiące nie zbrzydło, to Tobie przez okres wakacji tez na pewno nie
Każda dzielnica jest inna, charakterystyczna i każda coś w sobie ma. Od cichych, zielonych parków z ławeczkami, po tętniące życiem i kolorami Soho czy też Camden Town Także kazdy znajdzie coś dla siebie
Jednym słowem uwielbiam to miasto
la primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:02   #7
katalinka17
Zadomowienie

Ja byłam w Londynie, fakt, tylko na pare tygodni, ale miasto mnie całkowicie oczarowało
Naprawdę nie można się tam nudzić, wiele ciekawych, wartych zwiedzenia miejsc: muzeów, parków, skwerów,dzielnic,sklepów, mnóstwo rozrywki, co rusz inna kultura a i poza tym możliwość podszkolenia języka.Akurat w tym wypadku ja bardzo się "osłuchałam" i więcej "codziennego" języka usłyszałam, więc naprawdę warto!
A co do pogody, to ja będąc tam w lipcu miałam wspaniałą słoneczną pogodę, ok 25stopni, aż trudno było uwierzyć w tą przysłowiową,angielską pogodę

Na pewno kiedyś tam wróce...

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 19:03   #8
izus123
Raczkowanie

Mieszkam w Londynie od kilku lat i nie ma weekendu w ktorym nie mam co ze soba poczac. Moze dla pewnosci przejzyj przewodnik po Londynie i Rzymie,moze bedzie Ci latwiej podjac decyzje. W kazdym razie-LONDYN jest piekny na wakacje.A pogoda sie nie przejmuj-jest tu tyle muzeow do zwiedzania,tyle wystaw,galerii,ze i w niepogode nie bedziesz sie nudzic Zycze udanych wakacji
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 16:30   #9
madziaxd10
Przyczajenie

Hehe dzięki za pomysł z przewodnikiem izus123Napewno przejże
Mam nadzieje że będę miała taką pogodę jak ty katalinka
Jeżeli jednak nie będzie pogody to zaplanowałam sobie trasę po muzeach
Ale chyba muszę wyposażyć się w plan miasta bo jak słyszałam nawet londyńczycy zapominają trasy

Edytowane przez madziaxd10
Czas edycji: 2008-05-16 o 17:15
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości