![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba o rady
Witajcie. Na forum wizaz zarejestrowałam się już jakiś czas temu, ale dopiero dzisiaj postanowiłam napisać.
Mam 21 lat i dość dziecinny wygląd. Wydaje mi się, że nie mam zbytnio gustu jeśli chodzi o makijaż, włosy czy ubiór. Dlatego proszę o wszelkie porady, szczególnie dotyczące makijażu. Największy problem mam chyba z ustami. Są strasznie jasne a ja nie wiem jaki kolor szminki byłby dla mnie odpowiedni. Mam jasną cerę, włosy rudawe (taki blond z rudymi refleksami), oczy niebieskie. Na tym ostatnim zdjęciu mam włosy przyciemnione odżywką do czerwonych włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o rady
Urodę masz nietypową i wyglądasz naprawdę prześlicznie!Oczy wg mnie malujesz dobrze,podkreslasz ich odcień i kształt, cobym zmieniła to podkład,bo odcina się od szyi i ciała.Stosuj jasny jak cera,ale kolorem rudawym maluj policzki różem,alebo brązerem. Usta w kolorze brudny róż-rudy nalepiej.nie maluj na jasny róż bo nie psuje to do Ciebie,podkreśl rożem,ktory zawiera rude odcienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
swietny typ urody!! taka lolitka!! włosy w ciut ciemniejszym kolorze [tym po odzywce] pasuja Ci idealnie
![]() co do ciuchow to napisz moze troche co lubisz, co nosisz najczesciej, moze wklej fotki jakis zestawow - latwiej bedzie cos doradzic.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale jestes sliczna
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jesteś bardzo dziewczeca...to zaleta nie wada.Co do makijażu podkreślilabym oczka.Są duże,mają ładny kształt i warto go podkreślic np eyelinerem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Czyli róż do policzkow w odcieniu rudego?
A jakie cienie do powiek proponujecie? Włosy lepiej związane czy rozpuszczone? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie rozpuszczone
![]() śliczna jesteś!
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dodam jeszcze zdjecia bez jakiegos wiekszago makijazu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jesteś naprawdę śliczna i na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z dziewczęcego image'u. Przecież my kobiety wiemy, że im wyglądamy młodziej, tym lepiej
![]() I nie próbuj "postarzać się" na siłę, bo jeszcze będziesz tego żałować w przyszłości ![]() Jeśli chcesz wyglądać na bardziej poważną, to może zmień swój styl ubierania na retro, vintage? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
powiem tyle- Wow! dla oczu. nie musisz ich bardziej podkreslac bo same sobie sa wyrazne.szczesciara z ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A jakie kolory proponujecie jeśli chodzi o cienie do oczu i ubrania?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ze zdjęć widać że jesteś wiosennym typem urody - zajrzyj na artykuł o analizie kolorystycznej na głównej stronie Wizażu. Tam znajdziesz porady:
http://www.wizaz.pl/images/agatam/klasyczna_wiosna/ Mały cytat: "Wiosna powinna podkreślać oczy bardzo delikatnie, ale zdecydowanie- w żywych, świeżych kolorach, takich jak: rozbielany brąz, jabłkowa zieleń, delikatny turkus, żółty, czy pomarańczowy. Ważne by Pani Wiosna unikała jednak wszelkich ostrych, kontrastowych efektów, które zdominują jej delikatna twarz. Pomadki najlepiej dobierać w kolorach brzoskwini, łososia, koralu, czy ciepłej czerwieni. Zdecydowanie osoby w typie wiosennym powinny unikać makijażu w odcieniach różu, maliny oraz ciemnych brązów." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() Ciekawe może być skontrastowanie tak laleczkowej urody z klasycznym czarnym eyelinerem i ciemniejszą pomadką (patrz: Lily Cole). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wynalazłam 2 szminki. Czy którac z nich się nadaje? A jak nie to jaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
WOW. Jesteś prześliczna
![]() ![]() Szminkę wybierz tą ciemniejszą ![]() Bardziej akpecntuj usta, bo oczy nawet bez makijazu sie zucają na pierwszy plan ![]() Absolutnie piękne loczki.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o tej bluzce? Pasowalaby do mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
bluzka super, kolorek będzie Ci pasować
![]() A co do makijażu to ja mam chyba trochę inny gust niż koleżanki... Wydaje mi sie że makijaż jest zbyt intensywny jak na Twoją delikatną urodę - może spróbuj zmienić kreskę na brąz? A szminka mi się bardziej podoba jasna - ciemna pomniejsza usta, a Twoje są małe. Myślę, że powiększysz usta błyszczykiem albo mocno lśniącą pomadką. Chętnie zobaczę jakieś foty w moich propozycjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jesteś śliczna
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jesteś tak śliczna że nie wiem co chcesz w sobie zmieniać
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja nie kręciłam nigdy włosów jakimis urządzeniami. Tak jak mi sie ułożą po umyciu to tak mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A spróbuj, ciekawe jakbyś wyglądała
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
chyba się zakocham
![]() ![]() Sliczna jesteś, o. Będę robić dużo dobrych uczynków, żeby w następnym wcieleniu wyglądać tak jak Ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi kogos przypominasz i az mam ciarki z tego powodu na plecach
iękna jesteś! widzialabys siebie w stylu boho?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Bluzka super! Co do pomadki, to ta intensywna czerwien nie za bardzo mi sie podoba. Raczej zamienilabym ja na blyszczyk w odcieniu cieplym brzoskwiniowo koralowym. T
ak w ogole to sliczna jestes i fryzurke masz super. A te oczyska pewnie nie jednemu mezczyznie zawroca w glowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Nie no... ta bluzka. Co to za firma, gdzie ja mozna dostac???? Ja chce ja miec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Bluzka jest firmy DATELESS wyczaiłam ją na allegro. I właśnie ją zakupiłam. Teraz tylko czekać na paczuszkę.
W ogóle muszę zrobić mały remont w szafie bo mam dużo rzeczy, które do mnie nie pasują. Bo kiedyś nie przykuwałam jakiejś wagi do wyglądu. Dzisiaj zrobilam zdjęcia w słońcu. Nie użyłam czarnej kredki tylko taki delikatny perłowy brąz (tylko taką posiadam). Jaśniejsza pomadka i na to błuszczyk. Do tego róż wpadający w "rudy". Ja wcale nie czuję się pięknie - poprostu na zdjęciach ładnie wychodzę. A jakby jakieś Wizażanki z Poznania chciały eksperymentować z makijażami to służę twarzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Jeszcze co do stylu boho. Ja się kompletnie nie orientuję w różnego typu stylach. Do niedawna ubierałam się jak jakaś 15 latka. Zwykłe t-shirty itp.
Napatrzeć się nie mogę na dziewczyny/kobiety jak są super ubrane. A ja jakoś nie mogę nic porządnego kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
tutaj możesz poczytać o stylu BOHO ale nie jestem przekonana czy aby napewno do Ciebie pasuje http://harel.blox.pl/2007/09/Boho-na...telniczki.html
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
makijaż jest delikatny a ja takie wielbie.
pasuje do Ciebie. ;] i masz nieziemską urode. ale do mnie raczej by taki nie pasowal . bo ja mam ciemną karnacje ciemne , oczy wlosy i do mnie raczej inny pasują. ale do ciebie - genialnie. Pozdrawiam .
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Moze wstaw swoje makijaze na MM (Moje Makijaze). Tam jest wiele zdolnych dziewczyn, ktore by pomogly dobrac wlasciwe kolory i doradzily jak sie malowac. Moze troche skrytykowaly, ale i pochwalily. Sprobuj!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.