|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odchudzanie - pomocy!!
Hej dziewczyny, ostatnio przytyłam 5 kg i za nic nie mogę tego zrzucić, nie wiem już co mam robić ;( nie jem mięsa, białego pieczywa (jedynie pełnoziarniste), białego makaronu, majonezu, żółtego sera, ograniczam słodycze, nie używam soli, piję jedynie mineralną wodę i niesłodzoną herbatę (najczęściej zieloną i czerwoną), chodzę na fitness cztery razy w tygodniu, codziennie ćwiczę w domu ok. 30-60 min. i nic ;/ pomocy! co mam robić? ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: odchudzanie - pomocy!!
Przykładowy jadłospis podaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Może zastosuj kilkudniową dietę oczyszczającą organizm albo zacznij stosować naturalny suplement diety, który pomoże Ci w pozbyciu się kilku kg i będzie zapobiegał odkładaniu się wody w organizmie. Jeśli stosujesz kurację hormonalną, może być to spowodowane niewłaściwie dobranymi tabletkami antykoncepcyjnymi.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
śniadanie: bułka pełnoziarnista z pomidorem, filiżanka herbaty/kawy
II śniadanie: jabłko obiad: warzywa na patelnię podwieczorek: szklanka soku/ owoc kolacja: jogurt/ kanapka ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() ps. nie stosuję terapii hormonalnej ani tabletek anty... więc nie wiem już o co chodzi ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm objadasz sie za bardzo ![]() Ja rozumiem jak ktos naprawde sie stara i nie idzie, ale to traktuje jak zart i kpine jakas. Nie wspominajac, ze latwiej jest zakladac milionowy watek z takim samym menu i czekac na cud? A wystarczyloby poczytac cokolwiek o zdrowym odzwyianiu.
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie mięso, gdzie białko? Zakładam że nie jesteś wegetarianką, bo wegetarianie potrafią dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników. Owoc to nie posiłek, jogurt na kolację? ![]() Swoją dietą spowalniasz metabolizm, nie masz więc co liczyć na spadek wagi jeśli nie zaczniesz jeść zdrowo i racjonalnie. PS. nie wierzę że chce mi się powtarzać po raz kolejny te same słowa... Ile tak można wokoło i wokoło... A do nich i tak nie dociera że aby schudnąć trzeba jeść
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Spróbuj przy normalnej diecie stosować olej lniany.
![]() Przyspiesza metabolizm i stymuluje produkcję żółci niezbędnej do rozkładania tłuszczów, zwiększa aktywność karnityny, co przyczynia się również do większego spalania tłuszczu. Dodatkowo nierozpuszczalny błonnik z oleju lnianego przyspiesza usuwanie resztek pokarmów z jelit, dzięki wchłanianiu wody w przewodzie pokarmowym. ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do autorki.. Pójdź do dietetyka który podpowie Ci co jeść tak by dostarczyć 1500kcal ale też by schudnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.