|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Tusz do rzęs wrażliwe oczy
Hej!
Szukam dobrego tuszu do rzęs, który będzie pogrubiał i ładnie podkręcał rzęsy. Mam bardzo wrażliwe oczy i na dodatek nosze soczewki kontaktowe. Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami i coś mi doradzić, była bym bardzo wdzięczna. |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tusz do rzęs wrażliwe oczy
Kwc i wyszukiwarka
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja soczewek nie noszę, ale mam tak samo jak Ty - na maxa wrażliwe oczy. Po wielu tuszach albo mi łzawiły, albo robiły się takie małe pęcherzyki wewnątrz, które na maxa szczypią, lub po prostu szczypały mnie oczy. Kupiłam sobie teraz tusz Californictaion Ingrid - wydłużający i podkręcający i jestem zachwycona. Trzyma się bez opadania kilkanaście godzin, a co najważniejsze, nie podrażnia mi oczu. Bardzo Ci polecam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki! Mogę się spodziewać że kupię go w zwykłej drogerii czy trudno jest go zdobyć, bo w necie nie ma o nim nic.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuję te kosmetyki na allegro lub w takim sklepie mikase.pl. Mam juz sporo sprawdzonych tej firmy (fluid Ideal face, lakiery do paznokci i pielęgnacyjne spa fascination) i hurtem zamawiam
Niestety w Wawie ciężko je kupić, ale wiem, że poza, w wielu drogeriach można spokojnie dostać.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli jesteś jeszcze zainteresowana to firma Clinique produkuje tusze dla alergików. A jeśli masz problem z wrażliwością oczu to możesz spróbować kropelek strix.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
jest już taki wątek - bodajże 'Kosmetyki dla alergików' ; ja ze swojej strony mogę polecić tusze La Roche Posay - mam bardzo wrażliwe oczy, alergię i noszę soczewki a ten tusz bardzo dobrze się spisuje
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a ten tusz La Roche jest dostępny normalnie w drogerii czy tylko w aptece? mam też pytanie czy masz jakiś sprawdzony sposób na ukojenie zmęczonych oczu, bo skoro używasz soczewek to na pewno masz taki problem?
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na dodatek używam brązowego tuszu a nie czarnego, więc strasznie trudno jest mi go dostać.sposób na zmęczone oczy? mi pomagają żelowe krople z kwasem hialuronowym i np takie maski-okulary na oczy, chłodzone w lodówce. poza tym staram się wieczorem zdejmować soczewki i chodzić w okularach .
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
loss_lauri zaszłam do kilku aptek ale nie napotkałam na ten tusz, ale właśnie dlatego, że nie prowadziły sprzedaży kosmetyków do makijażu, a w jednej nawet moich kropel nie było, więc musiałam wracać do poprzedniej, jak jakiś wariat, w dodatku przepłaciłam, pozostanę chyba przy zakupach przez internet.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w internetowych aptekach są za to dużo tańsze
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
zobaczę ja będę robić uzupełnienie apteczki to zamówię może ten tusz. Bo samego mi się nie opłaca. Narazie wszystko mam, bo jak wcześniej pisałam mam maraton po aptekach za sobą.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
jak będziesz miała kłopoty z oczami to spróbuj moich kropelek strix, są świetne.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
ja polecam Bourjois Volume Glamour Ultra Care. Dla mnie jest super
![]() też noszę soczewki i od tego tuszu nie szczypią mnie oczy (co przy niektórych sie działo). |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Kropelki i tabletki Strixa, jak najbardziej na Tak. Co do tego tuszu o którym było tutaj wspomniane, to też nigdzie nie mogłam go dostać niestety, ale chyba zajrzę do sklepu internetowego jakiegoś bo tam wszystko jest
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
tabletek jeszcze nie posiadam, możesz mi powiedzieć, jakie one mają działanie dokładnie? Bo krople są na bazie wyciągu z jagód - zupełnie naturalne, więc tabletki chyba też?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Tabletki mają wyciąg z jagód, witaminy A,E, luteinę oraz antyoksydanty. Witamina A to witamina której nasze oczy najbardziej potrzebują żeby prawidłowo funkcjonowały. Myślę że w połączeniu z kropelkami będzie OK
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Malowanie rzęs.
Mam dość długie rzęsy.
Chciałabym je dodatkowo upiększyć. Zastanawiam się, w co lepiej zainwestować- zalotkę i odżywkę czy tusz do rzęs? ![]() I pytanie, co mniej zniszczy rzęsy, mechaniczna zalotka używana bez podgrzewania czy tusz? Z góry dzięki |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Malowanie rzęs.
Cytat:
![]() Myślę że najlepiej byłoby odżywka + tusz do rzęs. Ale zalotka to też dobra sprawa.
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Zgadza sie- kosmetyki sa ciagle "ulepszane",powstaja nowe formuly ..etc
Zas zalotka moze jedynie pogorszyc ich stan . Polecam odzywke-nie tylko wzmacnia ale i odzywia ,stymuluje oraz podkresla wyglad rzes.
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Znowu przeszukując net wpadłam na wizaż. Mam film 2-częściowy (na yt, adres w podpisie) o pielęgnacji rzęs - tuszach, zalotkach, odżywkach.
Możecie oglądnąć ) Zapraszam oczywiście![]() http://www.youtube.com/watch?v=kVPzdxt4Op0 http://www.youtube.com/watch?v=UQyxzc7SzME
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jaki dokładnie maja wpływ jagody ale o witaminie A słyszałam. Myślę, że to może być niezły duet
|
|
|
|
|
#24 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Obecnie testuję od kilku dni Piere Rene medic i jest ok. Poza tym trzyma się cały dzień https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-5...alergiczny.htm |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Ja też polecam ten tusz, podobnie jak Bourjois Volume Ultra Curl. Też mam problem wrażliwych oczu i też noszę soczewki kontaktowe. Teraz akurat używam tuszu z Revlonu (Luxurious lengths mascara), bo ktoś kiedyś mi polecił go do oczu wrażliwych, ale niestety - używam bo jest świetny, ale bez kropli EyeEye z witaminą B5 ani rusz...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Niestety w Wawie ciężko je kupić, ale wiem, że poza, w wielu drogeriach można spokojnie dostać.

ale w internetowych aptekach są za to dużo tańsze