![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kto zaczyna ze mną pływać?
Pływanie rzeźbi sylwetkę, wysmukla uda i pośladki i pozwala zrzucić zbędny tłuszczyk
![]() Szukam kogoś, z kim będzie można porozmawiać o pływaniu i efektach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kto zaczyna ze mną pływać?
Ja odpadam
![]() Chory kregoslup Zycze powodzenia ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie JA ! Ale niestety tylko do września , bo potem jest przerwa techniczna (czy jakoś tak) na basenie.
Mam karnet , który kończy się w tym miesiącu i koniecznie muszę go wykorzytać. Więc zaczynam już od jutra ![]() ![]() Razem lepiej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja karnet kupię w poniedziałek i od razu na basen
![]() ![]() Powiem Wam tak, że jak w środę na basenie byłam, to po wyjściu poczułam się jak nowo narodzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak, bo autorka zawsze będzie miała towarzystwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
od dawna myślę nad zapisaniem się na basen, ale jakoś tak mi głupio.
nie umiem pływać, ale tak bardzo chciałabym się nauczyć ![]() a wstydzę się zapisać na nauke bo stara juz jestem ![]() jak byłam mała chodziłam chyba z 3 miesiące, ale później dostałam różyczki, potem znów męczyła mnie angina i nigdy już nie wróciłam i bardzo żałuję. jedyne co mi z tego pozostało to bardzo dobry grzbiet, pamiętam, że lubiłam bardzo nim pływać i co ważniejsze się nie bałam, a jak tylko próbowałam przejść do kraula to od razu rozpaczliwe szukanie ściany bo się podtapiałam. myślicie, że w wieku 18 lat da się jeszcze nauczyć porządnie pływać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
jej myslalam ze tylko ja nie umiem plywac, tez mi strasznie z tego powodu glupio, ale chyba sie nie naucze, ostatnio topilam sie na 1,6 m :/ zawsze strasznie panikuje i jestem na siebie zla bo wuefista powiedzial mi kiedys " nie umiesz plywac? to tak jak inwalidztwo w dzisiejszych czasach" czuje sie z tego powodu gorsza ... :/ rodzice probowali mnie uczyc ale zazwyczaj konczylo sie na klotniach bo ja nerwowa jestem
a w mojej miescinie pewnie instruktorow nie ma bo kazdy sie uczy sam, niezle posmiewisko by ze mnie mieli ...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja zycze milego treningu,bo sama nie cierpie plywac
![]() a plywanie bede miala na uczelni teraz przez caly semestr ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja zaczynam !
![]() wykupiłam karnet na nowo wybudowany basen i będę pływać ok. 4x tyg. właśnie wyruszam dzisiaj o 12... ![]() jakim stylem będziecie przemierzać basen ? żabka, motylek, kraul ? ja wybieram żabkę, bo szczerze mówiąc nie za dobrze ten kraul mi wychodzi ![]() ostatnio wybrałam się do sklepu i zauważyłam, że w Urodzie jest artykuł o pływaniu itp. jednak dobrze, że wybrałam żabkę, ponieważ napisano, że kształtuje wewnętrzną stronę ud ![]() a w jakim celu udajecie się tam ? chcecie poprawić kondycję, schudnąć, wyrzeźbić ciało ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
no ja tez wybieram sie na basen albo jutro albo w poniedzialek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja się przyłączam
![]() zaczelam plywac w poprzedni poniedzialek i w tym tygodniu plywalam juz 5 razy po 45 minut ![]() a plywam bo chce schudnac (duuuuuzo - 30 kg) a do plywania latwo mi sie zmobilizowac bo lubie. pozdrowienia ![]()
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
werkawerka - masz otyłość ? wydaje mi się, że basen będzie dla ciebie ;-)
ja kompletnie nie umiem pływać delfinem (motylkowym) i nawet wstyd mi zacząć, bo pewnie bym się utopiła ![]() podobno jest to jeden z najtrudniejszych stylów i trzeba naprawdę mieć silne ręce (plecy?) kurde, a ile wy płacicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja! Ja! Ja! Ja będę chodzić na basen! Ja! Muszę tylko zakupić kostium jednoczęściowy i czepek
![]() ![]()
![]() |
#19 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Ja tez bym chciała, tylko u mnie na basenie strasznie zimna woda :| ale jak dam rade (sprawdze :P) to tez sie przyłącze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kto mnie kopnie i powie żebym poszła?
NIE chcę mi się.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ja jeżdże na basen ale już mi sie karnet kończy....będzie trzeba załadować
![]() i rzeczywiście po basenie można poczuć sie jak nowo narodzona a pływać uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam pływać! mam zamiar od września raz w tygodniu chodzić, bo na razie najbliższy mi basen zamknięty
![]() najgorsze jest dla mnie zawsze wejście do wody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja tez! Ja tez!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
To i ja sie przyłącze
![]() ![]() Może znajde tu kogoś kto zmotywuje mnie do regularności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I poprawić kondycję, schudnąć i wyrzeźbić ciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja pływam od dziecka. Chodziłam do sportowej klasy, a teraz chodzę regularnie od 4 lat na 6 rano 3-4 razy w tygodniu.
Nie schudłam, ale poprawiłam sobie wygląd ciała. Jest jędrniejsze. Nie schudłam tylko dlatego, że pływałam siłowo, z obciążeniem. Teraz oczywiście to zmieniłam ![]() Pływam po 30 min około 1300-1500m, kraul, żaba i grzbiet. Warto chodzić na basen, choćby dlatego, że kręgosłup mniej boli. Mam skoliozę piersiowo-lędźwiową i pomaga! Super, że jest taki wątek, bo potrzebuję mobilizacji. W sierpniu byłam tylko raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
trucizna007 owszem jestem otyła. a w zasadzie już nie otyła tylko nadwaga monstrualna (przeczytałam że Bmi wieksze niz 30 to otyłosc, a między 25 a 30 nadwaga).. a ostatnio udało mi się schudnąc i mam BMI 29,5
![]() Pływałam w poniedziałek i wczoraj ![]() Niestety na mój basen można isc tylko na 45 minut a mi to troche nie wystarcza.. nie wychodze z wody zmęczona specjalnie. No i odzianie sie przy moim wygladzie w kostium kapielowy to tez nie lada wyczyn emocjonalny. wygladam jak krowa! ale mysle ze przede wszystkim musze zaczac sie z tym oswajać ... takie codzienne obnażanie motywuje do chudnięcia!
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Może powinnaś dorzucić inne ćwiczenia? Stepper np?, albo hula hop?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja umiem tylko żabolcem i pieskiem... A od października basen na zaliczenie, więc mam cały wrzesień, żeby przetrenować kraula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeżeli nie ma instruktorów, to popytaj ratowników, oni chętnie pomagają ![]() ja się przyłączę z miłą chęcią. pływam żabką, kraulem i grzbietem, tyle, że nie stylowo. muszę poćwiczyć trochę. no i postanowiłam wreszcie potrenować pływanie pod wodą, bo cienko mi to idzie. ![]() na początek pływanie raz w tygodniu. ![]() a od października studia, u mnie na uczelni jest basen i z tego co mi wiadomo są tam bezpłatne godziny studenckie właśnie dla studentów tej uczelni. jeżeli nie będę miała ważniejszych zajęć, to pośmigam na basen. ![]() a pływanie faktycznie, może nie tyle spala tłuszcz, co świetnie rzeźbi i modeluje ciało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.