|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Kto zaczyna ze mną pływać?
Pływanie rzeźbi sylwetkę, wysmukla uda i pośladki i pozwala zrzucić zbędny tłuszczyk
Od przyszłego tygodnia wykupuję karnet na basen i zaczynam pływać. Dwa razy w tygodniu.Szukam kogoś, z kim będzie można porozmawiać o pływaniu i efektach Kto się przyłącza?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kto zaczyna ze mną pływać?
Ja odpadam
![]() Chory kregoslup Zycze powodzenia
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie JA ! Ale niestety tylko do września , bo potem jest przerwa techniczna (czy jakoś tak) na basenie.
Mam karnet , który kończy się w tym miesiącu i koniecznie muszę go wykorzytać. Więc zaczynam już od jutra . Trzy lub cztery razy w tygodniu do końca sierpnia . A , gdy przerwa się skończy zapisuję się na lekcję i ćwiczę , ćwiczę , ćwiczę..Razem lepiej!
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ja karnet kupię w poniedziałek i od razu na basen
A od września tata mi będzie kupował karnet, bo on też chce 'zadbać o siebie' No, najwyższy czas!Powiem Wam tak, że jak w środę na basenie byłam, to po wyjściu poczułam się jak nowo narodzona Jak ja mogłam tyle lat żyć w nieświadomości że to to przyjemne jest?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama bardzo basen lubię i na niego chodzę, zwłaszcza, że nie mam w planach jakos nadzwyczajnie się odchudzić
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Tak, bo autorka zawsze będzie miała towarzystwo
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
od dawna myślę nad zapisaniem się na basen, ale jakoś tak mi głupio.
nie umiem pływać, ale tak bardzo chciałabym się nauczyć ![]() a wstydzę się zapisać na nauke bo stara juz jestem a na taką naukę raczej przychodzą dzieci. jak byłam mała chodziłam chyba z 3 miesiące, ale później dostałam różyczki, potem znów męczyła mnie angina i nigdy już nie wróciłam i bardzo żałuję. jedyne co mi z tego pozostało to bardzo dobry grzbiet, pamiętam, że lubiłam bardzo nim pływać i co ważniejsze się nie bałam, a jak tylko próbowałam przejść do kraula to od razu rozpaczliwe szukanie ściany bo się podtapiałam. myślicie, że w wieku 18 lat da się jeszcze nauczyć porządnie pływać? |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jej myslalam ze tylko ja nie umiem plywac, tez mi strasznie z tego powodu glupio, ale chyba sie nie naucze, ostatnio topilam sie na 1,6 m :/ zawsze strasznie panikuje i jestem na siebie zla bo wuefista powiedzial mi kiedys " nie umiesz plywac? to tak jak inwalidztwo w dzisiejszych czasach" czuje sie z tego powodu gorsza ... :/ rodzice probowali mnie uczyc ale zazwyczaj konczylo sie na klotniach bo ja nerwowa jestem
a w mojej miescinie pewnie instruktorow nie ma bo kazdy sie uczy sam, niezle posmiewisko by ze mnie mieli ...
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie przejmuj się, że 'stara na naukę' jesteś. Nigdy nie jest za późno!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja zycze milego treningu,bo sama nie cierpie plywac
![]() a plywanie bede miala na uczelni teraz przez caly semestr
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynam !
![]() wykupiłam karnet na nowo wybudowany basen i będę pływać ok. 4x tyg. właśnie wyruszam dzisiaj o 12... ![]() jakim stylem będziecie przemierzać basen ? żabka, motylek, kraul ? ja wybieram żabkę, bo szczerze mówiąc nie za dobrze ten kraul mi wychodzi ![]() ostatnio wybrałam się do sklepu i zauważyłam, że w Urodzie jest artykuł o pływaniu itp. jednak dobrze, że wybrałam żabkę, ponieważ napisano, że kształtuje wewnętrzną stronę ud a w jakim celu udajecie się tam ? chcecie poprawić kondycję, schudnąć, wyrzeźbić ciało ? |
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
no ja tez wybieram sie na basen albo jutro albo w poniedzialek
ja plywam klaurem w jedna strone a z powrtem zabka a czasem na grzbiecie, niestety nie potrafie plywac motylkiem ale mam zamiar od wrzesnia zapisac sie do jakiegos instruktora ktory mnie nauczy. bardzo trudy jest ten styl?? jak dlugo sie go uczylyscie??
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
ja się przyłączam
![]() zaczelam plywac w poprzedni poniedzialek i w tym tygodniu plywalam juz 5 razy po 45 minut ![]() a plywam bo chce schudnac (duuuuuzo - 30 kg) a do plywania latwo mi sie zmobilizowac bo lubie. pozdrowienia
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
werkawerka - masz otyłość ? wydaje mi się, że basen będzie dla ciebie ;-)
ja kompletnie nie umiem pływać delfinem (motylkowym) i nawet wstyd mi zacząć, bo pewnie bym się utopiła widzę innych ludzi i patrzę jaki wysiłek w to wkładają.podobno jest to jeden z najtrudniejszych stylów i trzeba naprawdę mieć silne ręce (plecy?) kurde, a ile wy płacicie ? |
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja! Ja! Ja! Ja będę chodzić na basen! Ja! Muszę tylko zakupić kostium jednoczęściowy i czepek
Basen jest rewelacyjny, zrezygnuje chyba z siłowni na rzecz basenu Ale musze to jescze przemyslec, w kazdym badz razie, stawiam się!
|
|
#19 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Ja tez bym chciała, tylko u mnie na basenie strasznie zimna woda :| ale jak dam rade (sprawdze :P) to tez sie przyłącze
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Kto mnie kopnie i powie żebym poszła?
NIE chcę mi się..
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
ja jeżdże na basen ale już mi sie karnet kończy....będzie trzeba załadować
![]() i rzeczywiście po basenie można poczuć sie jak nowo narodzona a pływać uwielbiam
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam pływać! mam zamiar od września raz w tygodniu chodzić, bo na razie najbliższy mi basen zamknięty
najgorsze jest dla mnie zawsze wejście do wody ![]() ![]()
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez! Ja tez!
Ja tez chce sie przylaczyc! Juz od jakiegos czasu staram sie zmobilizowac, zeby chociaz raz w tygodniu pojsc i troche poplywac Po 1 chce sobie wymodelowac troche sylwetke a po drugie mam chory kregoslup i przydaloby mi sie troche pomoczyc w wodzie Meredith a co to za artykul ze niby basen nie jest dobry na odchudzanko ? Myslalam, ze kazdy ruch jest wtedy wskazany
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
To i ja sie przyłącze
. Tyle że we wrzesniu zamykają mi basen na 2 tygodnie - całkowita wymiana wody i czyszczenie. Do tego czasu muszę jednak pójść przynajmniej pare razy. Zawsze bardzo lubiałam pływanie, chce utrzymać wagę i wymodelowac nogi. Może znajde tu kogoś kto zmotywuje mnie do regularności
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I poprawić kondycję, schudnąć i wyrzeźbić ciało
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Ja pływam od dziecka. Chodziłam do sportowej klasy, a teraz chodzę regularnie od 4 lat na 6 rano 3-4 razy w tygodniu.
Nie schudłam, ale poprawiłam sobie wygląd ciała. Jest jędrniejsze. Nie schudłam tylko dlatego, że pływałam siłowo, z obciążeniem. Teraz oczywiście to zmieniłam ![]() Pływam po 30 min około 1300-1500m, kraul, żaba i grzbiet. Warto chodzić na basen, choćby dlatego, że kręgosłup mniej boli. Mam skoliozę piersiowo-lędźwiową i pomaga! Super, że jest taki wątek, bo potrzebuję mobilizacji. W sierpniu byłam tylko raz Ale wstać o 5.15, to nie lada wyczyn! Chodzę na basen przed pracą, bo później jakoś brak mi czasu
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
trucizna007 owszem jestem otyła. a w zasadzie już nie otyła tylko nadwaga monstrualna (przeczytałam że Bmi wieksze niz 30 to otyłosc, a między 25 a 30 nadwaga).. a ostatnio udało mi się schudnąc i mam BMI 29,5
![]() Pływałam w poniedziałek i wczoraj dzisiaj też chyba pójdę.Niestety na mój basen można isc tylko na 45 minut a mi to troche nie wystarcza.. nie wychodze z wody zmęczona specjalnie. No i odzianie sie przy moim wygladzie w kostium kapielowy to tez nie lada wyczyn emocjonalny. wygladam jak krowa! ale mysle ze przede wszystkim musze zaczac sie z tym oswajać ... takie codzienne obnażanie motywuje do chudnięcia!
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Może powinnaś dorzucić inne ćwiczenia? Stepper np?, albo hula hop?
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ja umiem tylko żabolcem i pieskiem... A od października basen na zaliczenie, więc mam cały wrzesień, żeby przetrenować kraula
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Cytat:
a potem się dziwić, że ludzie nie chcą uprawiać sportu. jeżeli nie ma instruktorów, to popytaj ratowników, oni chętnie pomagają ja się przyłączę z miłą chęcią. pływam żabką, kraulem i grzbietem, tyle, że nie stylowo. muszę poćwiczyć trochę. no i postanowiłam wreszcie potrenować pływanie pod wodą, bo cienko mi to idzie. ![]() na początek pływanie raz w tygodniu. ![]() a od października studia, u mnie na uczelni jest basen i z tego co mi wiadomo są tam bezpłatne godziny studenckie właśnie dla studentów tej uczelni. jeżeli nie będę miała ważniejszych zajęć, to pośmigam na basen. a pływanie faktycznie, może nie tyle spala tłuszcz, co świetnie rzeźbi i modeluje ciało |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Od przyszłego tygodnia wykupuję karnet na basen i zaczynam pływać. Dwa razy w tygodniu.
Kto się przyłącza?

. Trzy lub cztery razy w tygodniu do końca sierpnia 
Jak ja mogłam tyle lat żyć w nieświadomości że to to przyjemne jest?
Sama bardzo basen lubię i na niego chodzę, zwłaszcza, że nie mam w planach jakos nadzwyczajnie się odchudzić 

? Myslalam, ze kazdy ruch jest wtedy wskazany