organizaja własnego ślubu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-02, 12:34   #1
Monika121
Przyczajenie

organizaja własnego ślubu

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!

Bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum i mam wielką nadzieję, że mi pomożecie! Mieszkam w Kielcach, mam 27 lat i w końcu z moim Misiaczkiem zdecydowaliśmy się pobrać Sęk w tym, że zupełnie wiemy od czego zacząć, jak wszystko zorganizować... Słyszałam, że największym problemem jest znalezienie sali na wesele, trzeba bardzo długo czekać. Moja kuzynka np. ma zarezerwowaną salę w pieknym Leśnym Dworku, ale termin wyznaczyli jej dopiero na wrzesień 2009.( to był 1 wolny!) A my bardzo chciielibyśmy pobrać się w to lato. Czy jest taka szansa?? Gdzie ewentualnie możemy szukać?? Bardzo Was proszę drogie dziewczyny o namiary na sale tegoo typu w Kielcach. Ogólnie za każdą dobrą radę będę bardzo wdzięczna!
Serdecznie pozdrawiam!
Monika
Monika121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 12:43   #2
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: organizaja własnego ślubu

Zapraszam do wątku kieleckiego:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...45#post7751445

tam znajdziesz bardzo dużo informacji

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 12:45   #3
marshall01
Przyczajenie

Witaj, wydaje mi sie ze szansa jest moze nie na lipiec, ale kto wie. Mozesz liczyc na to, ze jakis termin sie zwolni, bo para sie rozejdzie, czego nikomu nie zycze ale zdarza sie, sama jak szukalam sali, natrafilam na taki przypadek. musisz dzialac szybko i pewnie sie uda. Powodzenia
marshall01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 12:55   #4
LilStar
Wtajemniczenie

Witaj

Masz 3-4 miesiące-także teoretycznie szansa jest ale wszystko zależy od tego czy zmaierzacie urządzać wesele czy tylko przyjęcie dla najbliższych. Jeśli wesele to musicie liczyć się z tym, ze salę orkiestrę (dogranie terminu) będzie Wam trudno znaleźć. Może trzeba będzie rozważyć szukanie sali oddalonej od miejsca zamieszkania i zorganizować dowóz gości oraz zapewnić nocleg.Trzeba być dobrej myśli.Jednak trzymam kciuki żeby Wasze plany się ziściły. pozdrawiam
Stary 2008-06-02, 14:41   #5
Joasia***
Rozeznanie

Wydaje mi sie, ze warto spróbować w internecie na google szukając, wpisz może; odstąpie/ odsprzedam wesele Kielce 2008. Sama wpisując to znalazłam tu w tym linku jeden sierpniowy termin do sprzedania, post jest niestety z połowy maja więc może byc nieaktualny ale warto spróbować i dowiedziec sie a nuz jeszcze wolne

http://www.slubne-targi.pl/7,sala_restauracja/

Zycze owocnych poszukiwań.
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 17:46   #6
izus123
Raczkowanie

Szansa jest Sama ostatnio szukalam sali (moje wesele za 5 miesiecy) i udalo sie.nie jest to co prawda lato,ale...jest termin,jest sala,orkiestra,wszystko!: D Proponowalam juz na watku Kielce stworzyc liste kieleckich sal,no i prosze-znalazl sie ktos,komu wlasnie by sie przydala. Zapraszamy do watku Kielce. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171193 Powodzenia i dobrej zabawy.przygotowania sa cuuuudowne
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 19:31   #7
mimezis
Raczkowanie

W to lato? Przeciez lato juz sie zaczyna! Ja bym tak nie skakala z radosci bo same zalatwianie kursow przedmalzenskim nawet tych przyspieszonych zajmie Ci min miesiac (tzn sa weekendowe np w krakowie), ale sa organizowane raz w miesiacu i sa wczesniejsze na nie zapisy, a do tego jeszcze te 3 spotkania w poradni. Jesli uda Wam sie przez to przejsc (oczywiscie jeszcze dokumenty chrztu, bierzmowania, spowiedzi i wspolne zaswiadczenie z usc) to klopot z sala, kapela, fotografem bedzie na pewno. Nawet jesli cudem uda Ci sie znalezc gdziex miejsce bo ktos zrezygnuje, to zgrac ten termin z kapela i fotografem nie jest latwo. Chyba ze nie zalezy Ci na tym aby to byly osoby dobre tylko poczatkujacy, co moze sie okazac klapa.. Wiec ja chyba nie jestem optymistka. Do teg sukienka, obraczki - na to tez czesto sie dlugo czeka.Jak wezmiesz sie ostro do roboty juz dzis, to szukaj terminu na padziernik moze wrzesien, bo wczesniej na serio mysle ze wiecej sie zaplaczesz niz nazalatwiasz.Zycze powodzonka!

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-03, 09:40   #8
izus123
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: organizaja własnego ślubu

Jesli chodzi o mojego wczesniejszego posta,to chyba nie wyrazilam sie zbyt jasno-wlasciwie wszystko juz mialam zalatwione na 1,5 roku przed slubem,ale sale zmienialam na 5 mies.przed.
Rzeczywiscie,zalatwiania jest sporo,ale jesli Ci szczescie dopisze,moze sie udac. Tez uwazam,ze nie w to lato,ale przy dobrych wiatrach-w tym roku.
Ja biore slub w pazdzierniku i sadze,ze taki miesiac ma rowniez swoje plusy: nie ma juz upalow :makijaz Ci nie splynie,mozesz zamowic o polowe mniej chlodnych napoji ,sala niekoniecznie musi miec klimatyzacje. W pazdzierniku dzien nie trwa juz az tak dlugo,dlatego my zaczynamy o 16,mamy 2-3 godz.wiecej czasu na zabawe niz to jest latem.
Z sali o ktore pytalam,wolne terminy mieli: w
Palacyku Zielinskich,
Dworku Sosnowym
Wilii Magnat.
Jesli nie bardzo orientujesz sie w salach weselnych,oto kilka innych miejsc,gdzie mozesz zajrzec
Dworek w Maslowie
Magnolia
Stangret,
Lesny Dwor,
Castor,
Bohema
Exbud
Karczowka,
Hotel Kameralny,
Bristol
Ambaras,
Hotel Ameliowka,
LaMar
Powodzenia

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-03 o 18:25 Powód: usunelam numery tel.
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 10:44   #9
mona21
Raczkowanie

Owszem, spraw do załatwienia związanych ze ślubem jest sporo... a zazwyczaj wszystko spoczywa na kobiecie. My swoj slub zaczelismy planowac w polowie stycznia a odbyl sie 31 maja. Jezeli dopisze Ci szczescie i masz smykalke organizacyjna to dasz rade. Mi udalo sie wszystko zalatwic w 4 miesiace. Wiec przy dobrych wiatrach i duzym sprezeniu sil we wrzesniu dalabys rade Trzymam mocno kciuki i zycze powodzenia!!
mona21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 12:22   #10
Monika121
Przyczajenie

Dzięki śliczne Dziewczyny Kochane za pomoc i zaangazowanie Bardzo mi pomoglyscie Rzeczywiscie sporo roboty mnie czeka....ale niedawno dowiedzilam sie od znajomej, ze istnieje ktos taki jak konsultant slubny, ktory bierze cala organizacje slubu w swoje rece a panna mloda nie musi sie niczym streowac! Ciekawe tylko ile kosztuje taka przyjemnosc i jak znalezc dobrego konsultanta w Kielcach?? Muszę się dowiedziec, bo wydaje mi sie, ze moze bylaby to bardzo dobra opcja. Czy ktoras z Was korzyststala moze z uslug takiego konsultanta? Jak tak, to bardzo prosze o opinie. Dziekii pozdrawiam serdecznie!
Monika121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 15:56   #11
ilonkaczapela
Zakorzenienie

z tego co wiem, to konsultant bierze albo jakiś niewielki procent z kosztów wesela, albo ustalonąkwotę, ktora wynosi kilka tysięcy. Ale jak i gdzie to ci nie powiem. Znajdź na necie firmę i zadzwoń do nich a po oszacowaniu kosztów twojego wesela podadzą ci dokładną cenę
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 19:16   #12
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monika121 Pokaż wiadomość
Dzięki śliczne Dziewczyny Kochane za pomoc i zaangazowanie Bardzo mi pomoglyscie Rzeczywiscie sporo roboty mnie czeka....ale niedawno dowiedzilam sie od znajomej, ze istnieje ktos taki jak konsultant slubny, ktory bierze cala organizacje slubu w swoje rece a panna mloda nie musi sie niczym streowac! Ciekawe tylko ile kosztuje taka przyjemnosc i jak znalezc dobrego konsultanta w Kielcach?? Muszę się dowiedziec, bo wydaje mi sie, ze moze bylaby to bardzo dobra opcja. Czy ktoras z Was korzyststala moze z uslug takiego konsultanta? Jak tak, to bardzo prosze o opinie. Dziekii pozdrawiam serdecznie!
Kiedys ktos sie chyba oglaszal na forum. Koszt jesli dobrze pamietam to 10% od wesela (ale co w to wchodzilo to dokladnie nie wiem). Poszukaj osoby o nicku CliniqueSimply i się z nią skontaktuj albo ponizej jest jakas jej wypowiedz to napisz do niej na priva:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...71193&page=135

i prześledź ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=243103

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-10, 20:27   #13
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Kiedys ktos sie chyba oglaszal na forum. Koszt jesli dobrze pamietam to 10% od wesela (ale co w to wchodzilo to dokladnie nie wiem). Poszukaj osoby o nicku CliniqueSimply i się z nią skontaktuj albo ponizej jest jakas jej wypowiedz to napisz do niej na priva:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...71193&page=135

i prześledź ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=243103
ogłaszać na forum się nie mógł, bo jest to zakazane.
Ale doradzić na pewno doradzi.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości