|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
uczesanie w koszyczek
Czy ktos moglby mi pomoc i opisac, badz pokazac na zdjeciacj lub rysunkach jak wykonac uczesanie w koszyczek? Niewiele znalazlam na ten temat w internecie i dlatego zwracam sie do Was. Baaaaardzo bym byla wdzieczna za kazda pomoc
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: uczesanie w koszyczek
koczek elegancki czy koczek na szybkiego??
![]() ja mam w wlasnie na sobie w wersji 2 ![]() 1. prostuje krotsze pasma wokol twarzy 2. leciuśko tapiruje czubek glowy 3. niedbale zwiazuje wlosy cienka czarna gumka 4. wogol niej zawijam kucyka noi albo wpinam wsowki zeby nie bylo widac gumek albo przewiazuje gumka jakas ozdobna, czasem dokladam opaske KONIEC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
co sie z ta dzisiejsza mlodzieza dzieje
![]() wybacz, to musial byc chwilowy zanik swiadomosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Proponuje żebyś zapytała babci lub jakiej starszej sąsiadki bo one napewno kiedyś takie coś robiły. Mi kiedyś babcia pokazywała i można zrobić na różne sposoby.
Taki najprostrzy: robisz warkocza tak nad karkiem, później przekładasz go przez głowę tak jakby wianek i na dole muszą się spotkać miejsca od którego zaczynałaś robić i tam gdzie zawiązałaś gumkę, musisz teraz tylko ukryć gumeczkę i poprzypinać wsówkami warkocz żeby nie spadał. Chyba w miarę zrozumiale wytłumaczyłam.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hmmm... Niezbyt precyzyjnie określiłaś o jaki koszyczek Ci chodzi.
1) Może to być zwykły warkocz, który jest przypięty wsuwkami naokoło głowy - z przedziałkiem lub bez... Sądzę, że ta fryzura jest łatwa i nie ma tu czego opisywać... 2) Koszyczek, tzw. francuski ![]() ![]() Może być z przedziałkiem - wtedy zaczynamy pleść od tego przedziałka przez całą głowę, aż do drugiej strony przedziałka i tam - albo chowamy koniec pod spód, albo staramy się połączyć dwa "dobierane warkocze"... Może też być bez przedziałka i wtedy zwykle zaczynamy zza ucha, nad czołem itd., i tu już raczej łączymy te dwa końce... z reguły po prostu włosy, niedoplecione wkładamy pod spód "początku"... Nieważne czy z przedziałkiem, czy bez - włosy do "dobierania" bierzemy z naokoło głowy, a nie ze środka, bo w przeciwnym razie może nam wyjść dziura w środku, a tego przecież nie chcemy ![]()
Strach przed lataniem i głód doświadczeń... Edytowane przez joshuam Czas edycji: 2008-05-24 o 16:27 Powód: Dopisek :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jedna mala prosba... Ma moze kos zdjecia, ktore obrazuja, jak to sie dokladnie robi ? Byc moze sam opis wystarczy, ale wolalabym byc przygotowana, jak juz zaczne prosic o fryzurke ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.