|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() brak kultury na wizażu?!
Jak w temacie. co się dzieje?! napisąłam dzisiaj w pewnym wątku o mojej opinii na temat szkoły, uzasadniłam ją, i przysięgam, że nie było to nic w stylu " w tej szkole śmierdzi bo jeden z wykładowców jest brzydki i na mnie nie leci'. Po czym co sie stało?
kilka wizażąnek napadło na mnie, nie zgodziło się zmoim zdaniem (to jest ok), ale zrobiły to w sposób.. no cóż.. poczułam się urazona, i zrobiło mi się nieprzyjemnie. jedna z dziewczyn napisała, że 'ch.. wiem' (ah ta kultura wypowiedzi) następnie skomentowała, że mam byle jakie ambicje. Na prawdę zrobiło mi się przykro i niemiło. Ten post nie ma być jakimś skarżeniem. Ale chciałam zaptać co Wy o tym myślicie? Czytając niektóre wątki widze, że niektóre(na szczęście są to wyjątki) wizażanki wypowiadają się wręcz z agresją, obrażając inne dziewczyny. Naprawdę robi się przykro. Nie znalazłam wątku na ten temat, jeśli się mylę to proszę o skierowanie na odpowiedni tor. Co Wy o tym myślicie? Uważacie, że agresja, brak kultury na forum jest zjawiskiem normalnym? Spotkałyście się z tym? Jak z tym walczyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: brak kultury na wizażu?!
Niestety spotkalam sie. Czytajac watki na wizazu, natknelam sie na wlasnie takie zbiorowe ataki na inne wizazanki, ktore maja inne, czasem kontrowersyjne zdanie. Mysle, ze to dlatego, ze nie przytaknely, jak inne :/, nie zgodzily sie z ogolem :/ A przeciez po to istnieja fora, no nie? Zeby czlowiek mogl swobodnie wyrazac swoje mysli i uczucia (a nie obrazac innych, bo ja mysle tak i tak mysli, wiekszosc, ty tak nie myslisz to jestes jakis glupi:| ). Przykre, ale niestety tak jest. Nic sie na to nie poradzi, mozemy jedynie przeciwstawic sie temu wlasna kultura (a nie wdajac sie w klotnie ociekajace ironia i zloscia, bo wtedy wlasnie przyjmujemy taka postawe, przed ktora sie bronimy, a nie o to chodzi, prawda?) i takim watkiem, jak ten
![]() PS. Oczywiscie mowa o wyjatkach. Zdecydowana wiekszosc wypowiedzi jest "w normie" ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Z regoly jak masz inne zdanie to albo próbują Cie uswiadomic,ze sie mylisz,a kiedy widza,ze sie nie da to wyganiaja z topiku albo objezdzaja.. No coz... Z tym nie da sie walczyc... Bo glupi bedzie probowal sciagnac Cie do swojego poziomu,a potem pobije doswiadczeniem.. Niektorzy tez lubia sie gryzc po prostu i szukaja zaczepki.. Co zrobic? Olewac.. Jesli sie nie wykaże zainteresowania jego niskiego polotu zaczepkami to powinno byc ok...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
eeeeeeeeeeeejjjjjj no prosze, luuuudzie
![]() dopiero co jeden wątek zamknięto, teraz drugi. oh-bunny napisz do tych wizazanek pw co o nich sądzisz, a raczej co na temat ich zachowania i koniec. siedze tu juz 5 lat i codziennie spotykam sie z niekulturalnymi osobami, serwera by mi nie starczyło. na wizazu jak w zyciu-jest kultura albo jej nie ma.
#5 |
Zakorzenienie
|
przewidujesz jakąś burze?
![]() ![]() ![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
No są czasem mniej miłe wizażanki, no ale cóż...trzeba je poprostu zignorować :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Brak kultury istniał i będzie istnieć, a przykro się robi jak na tak miłym forum jak wizaż pojawiają się takie wątki jak piszecie. Ja rzadko spotykam się tutaj z takimi wypowiedziami, ale to zależy jak kto trafi
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
akurat na tak agresywne wypowiedzi jak przytoczyla bunny,ja sie nie natknelam... Jeszcze..
![]() Bunny,a mozesz podac link do tego watku? Tak z czystej ciekawosci ![]() Edit: Przeczytałam i wiem juz o co chodzi ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Lena_20 Czas edycji: 2008-05-29 o 00:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Paul's girl
|
u mnie takie ataki budzą uśmiech politowania. jeśli uważam jakiś post za przegięcie to wciskam ZP i naprawdę nic mnie nie obchodzi kto z kim trzyma i dlaczego. ja nie trzymam z nikim
![]() dzisiaj jednak przeżyłam szok czytając wypowiedź (w stylu "jestem wszechwiedząca") jednej z popularniejszych wizażanek w jakimś wątku, w którym autorka pyta co ma zrobić (tzn jak się zaopiekować) kotkiem - znajdką przez 1 dzień. nie dość, że wypowiedź arogancka to jeszcze pisana przez kogoś, kto nigdy nie miał kota. to właśnie uważam m.in. za brak kultury - postawę "wszystkowiedzącą" a tak naprawdę zero doświadczenia. jednym słowem - pisanie by pisać. Edytowane przez istari Czas edycji: 2008-05-29 o 00:54 Powód: poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.