brak kultury na wizażu?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 22:41   #1
oh-bunny
Raczkowanie

Unhappy

brak kultury na wizażu?!

Jak w temacie. co się dzieje?! napisąłam dzisiaj w pewnym wątku o mojej opinii na temat szkoły, uzasadniłam ją, i przysięgam, że nie było to nic w stylu " w tej szkole śmierdzi bo jeden z wykładowców jest brzydki i na mnie nie leci'. Po czym co sie stało?
kilka wizażąnek napadło na mnie, nie zgodziło się zmoim zdaniem (to jest ok), ale zrobiły to w sposób.. no cóż.. poczułam się urazona, i zrobiło mi się nieprzyjemnie. jedna z dziewczyn napisała, że 'ch.. wiem' (ah ta kultura wypowiedzi) następnie skomentowała, że mam byle jakie ambicje.
Na prawdę zrobiło mi się przykro i niemiło.

Ten post nie ma być jakimś skarżeniem. Ale chciałam zaptać co Wy o tym myślicie? Czytając niektóre wątki widze, że niektóre(na szczęście są to wyjątki) wizażanki wypowiadają się wręcz z agresją, obrażając inne dziewczyny. Naprawdę robi się przykro.

Nie znalazłam wątku na ten temat, jeśli się mylę to proszę o skierowanie na odpowiedni tor.

Co Wy o tym myślicie? Uważacie, że agresja, brak kultury na forum jest zjawiskiem normalnym? Spotkałyście się z tym? Jak z tym walczyć?
oh-bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 22:50   #2
Motylek Truskawkowy
Raczkowanie

Dot.: brak kultury na wizażu?!

Niestety spotkalam sie. Czytajac watki na wizazu, natknelam sie na wlasnie takie zbiorowe ataki na inne wizazanki, ktore maja inne, czasem kontrowersyjne zdanie. Mysle, ze to dlatego, ze nie przytaknely, jak inne :/, nie zgodzily sie z ogolem :/ A przeciez po to istnieja fora, no nie? Zeby czlowiek mogl swobodnie wyrazac swoje mysli i uczucia (a nie obrazac innych, bo ja mysle tak i tak mysli, wiekszosc, ty tak nie myslisz to jestes jakis glupi:| ). Przykre, ale niestety tak jest. Nic sie na to nie poradzi, mozemy jedynie przeciwstawic sie temu wlasna kultura (a nie wdajac sie w klotnie ociekajace ironia i zloscia, bo wtedy wlasnie przyjmujemy taka postawe, przed ktora sie bronimy, a nie o to chodzi, prawda?) i takim watkiem, jak ten Brawo za odwage i zauwazenie problemu.
PS. Oczywiscie mowa o wyjatkach. Zdecydowana wiekszosc wypowiedzi jest "w normie"
Stary 2008-05-28, 22:59   #3
Lena_20
Zakorzenienie

Z regoly jak masz inne zdanie to albo próbują Cie uswiadomic,ze sie mylisz,a kiedy widza,ze sie nie da to wyganiaja z topiku albo objezdzaja.. No coz... Z tym nie da sie walczyc... Bo glupi bedzie probowal sciagnac Cie do swojego poziomu,a potem pobije doswiadczeniem.. Niektorzy tez lubia sie gryzc po prostu i szukaja zaczepki.. Co zrobic? Olewac.. Jesli sie nie wykaże zainteresowania jego niskiego polotu zaczepkami to powinno byc ok... A brak kultury na forach? To normalnosc,tak jak w zyciu codziennym...
Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 23:14   #4
insomnieux
Raczkowanie

eeeeeeeeeeeejjjjjj no prosze, luuuudzie
dopiero co jeden wątek zamknięto, teraz drugi.
oh-bunny napisz do tych wizazanek pw co o nich sądzisz, a raczej co na temat ich zachowania i koniec.
siedze tu juz 5 lat i codziennie spotykam sie z niekulturalnymi osobami, serwera by mi nie starczyło. na wizazu jak w zyciu-jest kultura albo jej nie ma.
Stary 2008-05-28, 23:27   #5
Lena_20
Zakorzenienie

przewidujesz jakąś burze? Toż to bedzie istny raj dla wszystkich "bezkulturowców" Najwyzej i ten watek sie zamknie..

Stary 2008-05-28, 23:28   #6
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

No są czasem mniej miłe wizażanki, no ale cóż...trzeba je poprostu zignorować :P
Stary 2008-05-28, 23:32   #7
slonko8918
Zakorzenienie

Brak kultury istniał i będzie istnieć, a przykro się robi jak na tak miłym forum jak wizaż pojawiają się takie wątki jak piszecie. Ja rzadko spotykam się tutaj z takimi wypowiedziami, ale to zależy jak kto trafi

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 23:35   #8
Lena_20
Zakorzenienie

akurat na tak agresywne wypowiedzi jak przytoczyla bunny,ja sie nie natknelam... Jeszcze..

Bunny,a mozesz podac link do tego watku? Tak z czystej ciekawosci

Edit: Przeczytałam i wiem juz o co chodzi Rzeczywiscie,musze przyznac,ze jedna dziewczyna byla wyjatkowa agresywna i sama przyznala,ze ulzylo jej po tym jak sie wyżyła. (to nie jest doslowny cytat,tylko taka moja interpretacja jej słow ). Za wysmiewanie sie z zawodu kosmetyczki i za zarzucanie chu**wej wiedzy powinna dostac ostrzezenie albo punkty...ale nie mnie to oceniac.. Szkoda nerwów na takie osobniki

Edytowane przez Lena_20
Czas edycji: 2008-05-29 o 00:17
Stary 2008-05-29, 00:47   #9
istari
Paul's girl

u mnie takie ataki budzą uśmiech politowania. jeśli uważam jakiś post za przegięcie to wciskam ZP i naprawdę nic mnie nie obchodzi kto z kim trzyma i dlaczego. ja nie trzymam z nikim
dzisiaj jednak przeżyłam szok czytając wypowiedź (w stylu "jestem wszechwiedząca") jednej z popularniejszych wizażanek w jakimś wątku, w którym autorka pyta co ma zrobić (tzn jak się zaopiekować) kotkiem - znajdką przez 1 dzień. nie dość, że wypowiedź arogancka to jeszcze pisana przez kogoś, kto nigdy nie miał kota.
to właśnie uważam m.in. za brak kultury - postawę "wszystkowiedzącą" a tak naprawdę zero doświadczenia. jednym słowem - pisanie by pisać.

Edytowane przez istari
Czas edycji: 2008-05-29 o 00:54 Powód: poprawki
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 02:59   #10
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
akurat na tak agresywne wypowiedzi jak przytoczyla bunny,ja sie nie natknelam... Jeszcze..

Bunny,a mozesz podac link do tego watku? Tak z czystej ciekawosci

Edit: Przeczytałam i wiem juz o co chodzi Rzeczywiscie,musze przyznac,ze jedna dziewczyna byla wyjatkowa agresywna i sama przyznala,ze ulzylo jej po tym jak sie wyżyła. (to nie jest doslowny cytat,tylko taka moja interpretacja jej słow ). Za wysmiewanie sie z zawodu kosmetyczki i za zarzucanie chu**wej wiedzy powinna dostac ostrzezenie albo punkty...ale nie mnie to oceniac.. Szkoda nerwów na takie osobniki
Dokładnie. To było z jej strony delikatnie mówiąc niegrzeczne.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości