![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
mój makijaż+sukienka
Kilka dni temu prosiłam Was o propozycje makijaży do sukienki koloru nasycona jasna zieleń (ponownie ją załączam). Postanowiłam sama coś wymyślić inspirując się proponowanymi przez Was makijażami. Makijaż ten wykonałam tylko "na próbę" (nigdzie w nim nie "wystąpiłam") i aby wam pokazać oraz poddać waszej ocenie. Jest w tonacji głównie zielonej, jest tam trochę zółtego i złotego koloru. Usta zostawiłam naturalne tylko przypudrowane.
Makijaż ma być na imprezę, wiec jest dość (jak dla mnie) wyraźny. Napiszcie też czy pasuje w ogóle to tej sukienki. Zrobiłam takze dwa inne makijaże (fiolety oraz róż z żółtym) ale to może później.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: mój makijaż+sukienka
I oto jeszcze (przepraszam za ucięte zdjęcia, ale robiłam sama sobie i jak na złość żadne nie chciało wyjśc całe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Amelianno! Kolorystyka makijażu boska, prześliczne kolorki. Co do samego makijażu mi osobiście bardzo się podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W tym samym czasie pisałyśmy i nie zauważyłam drugiego postu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moje usta takie są naturalnie różowe - nic na nich nie mam (są przypudrowane); na policzkach mam puder brązujący (na zdjęciu widzę, że chyba nie za bardzo pasuje) ale tak jak pisałam to makijaż próbny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nie wiem co na usta, może jakiś beż ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ale ślicznie
![]() ![]() ![]() PS.Gdzie kupiłaś tą śliczną sukienkę? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Natii4: sukienkę zakupiłam jeszcze w zeszłym roku (na jesień) w terranovie. Bardzo spodobał mi się ten soczysty jasnozielony kolor. W sumie sukienka jest prosta -długa do kostek, odcinana od biustu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A cienie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
monik@: cienie różne: jako baza zielony cień Vertigo Inglot, na to zółty z palety Bikor, złoty z palety Ruby Rose, jasny beż Cinema, czarny Bikor (kreski)
Edytowane przez Amelianna Czas edycji: 2005-05-27 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Qrczę dzięki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Piekny makijaz, piekne oczy i wreszcie... piekna kobieta
![]() Podoba mi sie jak roztarlas cien na luku brwiowym. Czy to bedzie wyjscie po poludniowo - wieczorne? Jesli tak , to mysle , ze makiaj wcale nie bedzie przytlaczal i az tak bardzo kontrastowal z lekkoscia i zwiewnoascia sukienki ![]() Mnie sie bardzo podoba, aczkolwiek / uwaga , bede sie czepiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
dziękuję za uwagi - to dla mnie najwżniejsze i za komplemnty także :-0
ide na przyjęcie weselne do restauracji - będzie raczej całodniowe ;-) tzn. od 13.00 do wieczorka.... Myślę, aby może zrezygnować w ogole z pudru brązującego i jakiegoklowiek różu; usta niestety są z natury różowe i nawet nałożony zółtawy podkład się zmienia na róż, więc nie wiem co z nimi zrobię-zostawię je naturalne chyba. Może błyszczyk bezbarwny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Usta sa bardzo chlodne i dlatego nie wspolgraja z pudrem brazujacym.
Moze zastap go zimnym odcieniem rozu, moim zdaniem warto wymodelowac twarz rozem- wtedy makijaz jest pelny od A do Z ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Poprostu jesteś śliczna uwielbiam taki typ urody makijaż tez bardzo ładny
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam,
bardzo długo przyglądałam się Tobie i tej sukience. Wydaje mi się, że połączenie takiego soczystego makijażu i równie soczystej sukienki jest przesadą. Makijaż sam w sobie jest bardzo ładny. Wykonany jest starannie. Tyle tylko, że nie pasuje mi do Ciebie. Masz bardzo wyrazistą urodę, duże, piękne oczy, o wiele lepiej wyglądałabyś gdyby makijaż był bardziej subtelny. Tymbardziej, że kreacja jest jak dla rusałki ![]() ![]() Ja proponuję coś w tym stylu (patrz zdjęcie ![]() pozdrawiam
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko dodam ze to sa najpiekniejsze oczy jakie widzialam
![]() Makijaz slicznie i starannie wykonany. Moze na usta cos cieplejszego? Jakas terakota albo cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
o tak. na usta na pewno cosik cieplego trzeba polozyc. sam makijaz oka swietnie pasuje do sukienki, a pozatym taki kolorek swietnie wspolgra z odcieniem wlosów.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
będę odmiennego zdania
![]() ![]() jedynie rozbijając na czynniki pierwsze jest ok ![]() kolor cieni ładny,ale nie pasuje mi do twoich oczu,poprostu jakoś to mnie razi,powinnaś mieć wg mnie bardziej delikatny makijaż masz duże oczy a jeszcze taki makijaż uwydatnia je bardziej i stają się jeszcze większe ![]() makijaż ładny ale do znacznie mniejszych oczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Amelianna-myślę,że makijaż a raczej kolor jest przytłaczający-będziesz taka...zielona cała.Jesli koniecznie chcesz mieć zieleń w makijażu,postaw na jeden akcent,np. podkreśl cieniem zewn. kącik oka.Reszta naturalna-cielisty cień na całej powiece,neutralny błyszczyk i dokładnie wytuszowane rzęsy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jak zobaczyłam zdjęcie samych oczu to w ogóle one mi się nie spodobały. Ale zdjęcie całej twarzy powaliło mnie na kolana. Bardzo pasuje Ci ten kolor i wyglądasz super. Ale tak jak napisała Aga uważam, że do tej sukienki będzie za zielono.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
chcialabym miec takie glebokie oko - wyglada jak z reklamy Diora, moim zdaniem kolory cieni podkreslaja Twoje oryginalne rysy i w polaczeniu z sukienka dadza zabojczy (w pozytywnym znaczeniu) efekt
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja się nie znam, ale podzielę się swoim, szarego człowieka, wrażeniem
![]() Makijaż sam w sobie bardzo ładny, ale coś mi tu zgrzytało- doszłam do wniosku, że za bardzo uwypukla powiekę... może na środek raczej coś ciemniejszego, a jaśniej przy kącikach? I fakt, że w zestawieniu z sukienką może być jednak za dużo tej zieleni, ona jest już jaskrawa, więc może makijaż bardziej stonowany? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Amelianno zrob sobie zdjecie w tym makijazu i sukience. Mnie sie wydaje, ze nie bedzie zle, ale dziewczyny, jak widze, maja inne zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chcialabym cie zobaczyc w makijazu i sukience.Na razie moge powiedziec tylko ze masz piekne oczy ladnie nakladasz cienie i ten zielony kolor cienia jest bardzo oryginalny,co to za firma?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgdzam sie w 100% całe oko zielone odpada |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Bardzo lubioe wyraziste barwy na powiece, ale w tym przypadku jaskrawej zieleni na powiece mowie zdecydowanie nie! Zielona sukienka i powieki = kolorystyczne przerysowanie. Ja postawilabym na powieki w naturalnych barwach z zielonkawym akcentem oraz bardziej podkreslilabym usta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
moim skromnym zdaniem śłicznie byś wyglą
dała w połaczeniu-zielona sukienka + delikatny filetowy makijaż oka
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ale Ty masz wielkie oczy!!!!Śliczne
![]() Manolita miała świetny pomysł z tym zdjęciem "całościowym" = Ty w makijażu+sukienka. Wtedy mogłybyśmy ocenić jak to się razem komponuje. Jeżeli jest to takie eleganckie wyjście jak przyjęcie weselne to moim zdaniem Twój makijaż nie jest zbyt mocny, ale z drugiej strony dziewczyny mają rację, że taki zielony makijaż, zielona sukienka mogą być zbyt "zieloniaste" ![]() Acha, i nie rezygnuj z różu na policzkach, bo masz bardzo ładne kości policzkowe i róż podkreśla ich "zgrabny" kształt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.