|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kurs przedłużania rzęs bez certyfikatu
Hej dziewczyny mam pytanie w sprawie kursu przedłużania rzęs. Jestem dyplomowaną stylistką rzęs. Chciałam dorobić przy organizacji własnego szkolenia opracowanego przeze mnie w zakresie przedłużania rzęs. Czy mogę szkolić dziewczyny, przekazywać im swoja wiedzę i umiejętności nie mając tytułu instruktora? Będzie to szkolenie tańsze niż inne oraz bez certyfikatu. Bardzo proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kurs przedłużania rzęs bez certyfikatu
Nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- no ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedź. Kalina123 masz rację, papierek jest bardzo ważny ale myślę, że jeżeli ktoś nie może pozwolić sobie na profesjonalny kurs np. za 700zł to pójdzie na równie dobry bez certyfikatu ale za połowe ceny. Ja sama wydałam 900zł na szkolenie, gdzie nauczyłam się przedłużac rzęsy i dostałąm papierek, który sprzydał mi się tylko chwilowo do pracy w salonie. Z pracy w salonie zrezygnowałam bo nie było chętnych Pań na rzęsy po wygórowanej cenie.. Teraz kobietki wolą zrobić zabieg u dziewczyn z internetu, czasem gorszej jakości ale za niskie ceny niż przepłacać w salonach.. Niestety dopadły mnie szare realia bezrobocia w zawodzie a chciałabym żeby mi się pieniądze za kursy chociaż zwróciły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja osobiście nie chodzę do nieznajomych fryzjerek /manikiurzystek itp, muszę najpierw zobaczyć na kimś jej pracę aby się zdecydować,pytam koleżanek/znajomych kto im robi rzęsy/paznokcie/włosy, pytam czy są zadowolone itp,wtedy mogę się wybrać do takiej, ale nigdy bez polecenia.Wtedy też nie jest ważne czy ma jakiś tam papierek czy nie,ważne że robi dobrze. Ale gdybym musiała pójść do kogoś bez polecenia to napewno wybrałabym taka dziewczynę która skończyła kurs i może to udowodnić-ma papierek(to wcale nie daję gwarancji że trafię w dobre ręce -wiadomo jak jest,ale lepiej z papierkiem niż bez) Życzę powodzenia,ale jak na mnie zrób lepiej tego instruktora i problem z głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Pomysl sam w sobie fajny tylko, ze w praktyce moglby się nie sprawdzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
ja mogę się wypowiedzieć z mojego pkt widzenia – ja bym się raczej nie zdecydowała na taki kurs. jeśli już decyduję się na takie coś to wolę pozbierać pieniądze trochę dłużej i zapłacić za profesjonalny kurs, po który zdobędę profesjonalną wiedzę i certyfikat dzięki któremu latwiej mi będzie znaleźć pracę i klientki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
niestety też mi się tak wydaje;/… mając do wyboru droższą firmę i certyfikat i tańszą poszłabym do droższej albo w ogóle. tak jak np. stylistki xtreme lashes - po dwudniowym szkoleniu nie tylko klientki mają do nich zaufanie, że zajmą się dobrze ich rzęsami ale także one same są pewniejsze swoich umiejętności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
ciężko tak szkolić bez certyfikatów. musisz szukać innego biznesu żeby go rozkręcić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jestem stylistką rzęs w zawodzie od 6 lat. Przedłużam rzęsy trzema metodami, powiem szczerze że nigdy nie narzekałam na brak klientek. Sama płaciłam bardzo dużo za szkolenia i uważam, że była to dobra inwestycja, a certyfikat pokazywał pracodawcom moje kwalifikacje. Zgodzę się z opinią, że organizowanie kursów bez certyfikatów i bez znajomości szkoleń ludzi jest fatalnym pomysłem! Mam dość pseudo stylistek, które niszczą rzęsy kobietom i uprzedzają je do tego typu zabiegów. Zamiast upiększać, niszczą. Pracują na tanich materiałach. Jeżeli kogoś nie stać na kurs i porządny materiał nie powinien pracować w tym zawodzie. Zrób najpierw kurs szkoleniowca (tam trzeba udokumentować swoją pracę oraz zdać egzamin praktyczny) i wtedy ucz. Pamiętajmy, że pracujemy na bardzo wrażliwym narządzie jakim jest oko ludzkie! A poza tym, skoro mówisz że brak Ci klientek, to po co tworzysz sobie konkurencję?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.