|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
PKO BP Przelew ekspresowy
Czy w ofercie tego banku jest przelew ekspresowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PKO BP Przelew ekspresowy
nie zauwazylam
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
W Inteligo jest Quick Money, które trochę mąci w głowie, bo to tak naprawdę jest przelew w zakresie Inteligo i PKO BP - przelew dochodzi od razu. Tyle, że każdy bank oferuje taką usługe w zakresie swojego banku
![]() Przelewy natychmiastowe do banków zewnętrznych oferuje np. Alior. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mbank tez ma to, ale chyba 5 zl kosztuje taki
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jest. Ale padniecie jak przeczytacie ile kosztuje... 40zł. Ja mało nie zemdlałam jak to usłyszałam, bo w Alior Sync mam 10 przelewów natychmiastowych darmowych. W ogóle to w pko bp zdzierają jak mogą, ostatnio pobrali mi prowizję 33zł za to, że wyjęłam pieniądze kartą banku pko bp w innym banku. A raz wypłaciłam pieniądze kartą, ale nie w bankomacie tylko przy stanowisku w takim malutkim oddziale i skasowali mnie 10zł, Pani nawet nie raczyła mnie poinformować o tej prowizji, bo bym zrezygnowała i poszukała bankomatu... Za to, że wyjęłam pieniądze z konta oszczędnościowego zapłaciłam prowizję 7 lub 8zł (bo można tylko raz w miesiącu wypłacić za darmo - z własnego konta). Łupią na każdym kroku. Kwestia dni i zamykam konto.
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Możliwe. Zapytałam o przelew natychmiastowy, kobieta była zmieszana jakby sama nie wiedziała, pewnie powiedziała co wiedziała
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Nie dopytywałam, bo kwota 40 zł mnie odstraszyła skutecznie.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Są dwie możliwości:
1.Express Elixir - powoli zaczyna się pojawiać w bankach. Zwykle płatny ok 5zł. 2. Prywatna firma (zwykle BlueMedia) - z ich usług korzysta m.in. Alior. Dostępne jednak dla każdego niezależnie od banku, ale poprzez systemy wspomnianej firmy - oczywiście płatne.
Facet. 93. Ateista. Feminista. Racjonalista. Leseferysta. Edytowane przez temporaryqwerty Czas edycji: 2013-09-24 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jeżeli chodzi o rachunki oszczędnościowe - dziwny argument, bo w większości banków jest tak, że pierwszy przelew czy wypłata sa bezpłatne, a kolejne kosztują 5-10 zł - jest to norma, ponieważ te konta nie służą do przelewów, tylko tak jak sama nazwa wskazuje - do oszczędzania. 3. Konto ROR - pewnie masz ze starej oferty, w nowych kontach można mieć bezpłatne bankomaty, wystarczy się trochę zainteresować, jak w każdych umowach. 4. Każdy bank ma lepsze i gorsze produkty, w przypadku banków internetowych cena na pewno gra rolę. Z kolei PKO ma bardzo dobre kredyty hipoteczne, i przede wszystkim stabilne. I nie zapominajmy - ważnym czynniku (dla niektórych może nie) - jest to całkowicie polski bank, który zatrudnia ogrom ludzi, już nie mówiąc o tym że płaci tu największe podatki CIT z sektora finansowego, pieniądze same się nie pojawią. Dla niektórych to wady, a dla innych zaleta, biorąc pod uwagę ile korporacji czy sieciówek tanim kosztem tu zarabia a kase odprowadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.