|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
ujawnianie swoich prac
Zauważyłem, że forum wizażowe ma super dział poświęcony biżuterii handmade. Więc my z Agnieszką też się postanowilismy tutaj ujawnić. To jest troche naszych prac ślubnych z perełkami. Perełki to bardzo wdzięczny materiał. Pokazujemy też dlatego, że nie ma w sieci aż tak bardzo dużego wyboru ładnej biżuterii ślubnej z pereł.
To jest parę naszych prac ślubnych. Mile widziane opinie. Szczerze mówiąc jak wystawia się prace w internecie w innych galeriach trudno jest otrzymać na bieżąco opinię czy prace są fajne czy nie i najczęściej opieramy się na własnych osądach i wzajemnych pochwałach albo krytyce. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ujawnianie swoich prac
Witamy
![]() Prace ładne, zwłaszcza przedostatni komplet mi się podoba ![]() Tez niedawno popełniłam perełkowy naszyjnik i też nie wydaje mi się, że w sieci aż tak mało jest perłowych tworów. Czekam na inne prace ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Komplecik z 4 zdjecia jest fajny
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
też najbardziej 4 komplet...choć niektóre zdjęcia mogłyby być wyraźniejsze ale nie jest źle .wszystko ładne ale 4 ma coś w sobie
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ślubne całkiem fajne - oglądałam już nie raz prace w pakamerze i mnie osobiście niezbyt grają same zdjęcia - np. na ślubnych prawie nic nie widać, konieczne jest ciemne [lub chociaż kremowe] tło [albo lepszy sprzęt i warunki do fotografowania bieli na bieli]
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wiemy z tymi białymi pracami to jest problem. Jak pewnie wiecie zdjęcia mają ogromny wpływ na to jak się odbiera daną pracę. Naprawdę ciężko jest fajnie je sfotografować.
Ale jestem miło zaskoczony ilością postów. To zawsze motywuje żeby coś poprawić. My sobie zaczęliśmy kolce dłubać po pracy i w ten sposób trochę dorabiamy. Ale głownie to wciągnęła nas przyjemność z robienia czegoś co innym się podoba i cieszy... A do takich zdjęć żeby mucha ni siadała to nie wiem już jaki sprzęt trzeba mieć... A propos Candi twoje zdjęcia są naprawdę super.... Też je chyba na pakamerze oglądaliśmy... Cieszą oko. No i w ogóle ładne kolce... My tak od około dwóch lat na pakamerze powolutku się rozkręcamy. Już nawet pewnym Paniom na ślub robiliśmy biżuterię. To było miłe wyróżnienie. ![]() Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-06-02 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
dzięki
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze kolczyki sa cudne
. Tylko fotki troche blade, daja po oczach ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
No tak blask najważniejszy. Do tego handmad`u to trzeba też diabelskiej cierpliwości. I duuuuuuuuuuuużo pochwał słyszeć. Dlatego to forum zaczyna mi się podobać... He he.. Ja ostatnio raczej się wkręciłem w robienie naszej strony. Adresu nie podam bo nie wiem czy mozna. Tworzenie stron to juz jest mega kobyła. Ale to inny temat....
Postaram się jeszcze jakieś nasze "zajasne" fotki wrzucić. Pozdrawiam wszystkich domowych dłubaczy i dłubaczki.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja osobiście uwielbiam perły,
![]() Prace są bardzo ładne najbardziej podoba mi się przedostatni gronkowy komplecik z i ostatnie kolczyki Nad zdjęciami rzeczywiście trzeba popracować. Candi dobrze mówi, że wystarczy tylko zmiana tła.jakiekolwiek inne niż białe i od razu efekt będzie lepszy dla oglądającego zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
stronka całkiem niezła - przyjemna graficznie [z tego co zauważyłam, zamiast "wyświetl" zostało "display" no i po lewej "zapomniałeś hasło" ;P]
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Przejrzałem sobie posta Candy i widzę, że na czarnej plexie robisz swoje fotki. Może i my zrobimy taką próbę? Jeżeli rzeczywiście tak świecą to nie ma co trzeba coś innego próbować. Szczerze mówiąc robilismy nasze zdjęcia na białym tle po to żeby trzymały się ogólnie jakiegoś klimatu. Żeby galeia w pakamerze wyglądało czysto i schludnie. Jak raz są czarne a raz białe to nie wyglądało fajnie. Ale chyba rzeczywiście wygląd całej galerii nie może być priorytetem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja robię raz tak, raz tak - nie wydaje mi się, żeby to jakoś raziło szczególnie. ogromne znaczenie ma też sama obróbka zdjęć - ostatnio odkryłam pewną sztuczkę, która nieziemsko pomaga "wyciągnąć" zdjecia na białym tle.. człowiek się uczy cały czas
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
No właśnie, właśnie. Sztuczki photoshopowe to podstawa. Lepsza dobra sztuczka niż ładny kolczyk. Żartuję!!! Ale niestety bez ładnych zdjęć nie sprzedasz swoich prac. Tego się podważyć nie da...
![]() No to wrzucam parę nie białych na białym tylko kolorowych na białym. Ja jestem chyba zbytnio zachowawczy żeby się na czarny przerzucić. ![]() Ostatnio stwierdziliśmy, że trzeba od Swarovskich trochę może odejść i wrócić do "korzeni" czyli perełek i naturalnych kamieni. Zobaczymy. W takich handmadowych kolcach fajne jest też to że można cały czas eksperymentować i się uczyć nowych patentów. Na "focenie" (podoba mi się to słówko) i kręcenie. Szukanie fajnych materiałów. ![]() Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-06-02 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
bardzo ciekawy komplet, podoba mi się
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
a mi się od Ciebie te podobają...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Jak bym był babką to bym sobie kupił...
![]() Nie nie tak naprawdę są prościutkie i mają fajny miedziany klimat. No coś takiego mi się skojarzyło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A z twoich karmazynowy kamieniu. To te pomysły mi się podobają.
Fajne tła. Lubie takie graficzki... Dobra na dzisiaj koniec forumowania bo nie pracuję tylko na Wizażu siedzę. Pozdrawiam, Darek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mi sie Wasze prace również podobają. Z perełkowych wyróżniłabym właśnie komplet, natomiast ze Swarovskimi najśliczniej wyglądają te owinięte serduszka w złocie. Bardzo je lubię
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ładne 2 para kolczyków. Nie to, bym miała zastrzeżenia do reszty prac - po prostu nie mój typ
![]() Natomiast fotki zbyt... jaskrawe? Właściwie nie mam pojęcia, jak wyglądają ostatnie kolczyki. A jak wyglądałoby czarne tło do białych prac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
z pierwszego postu również spodobał mi się przedostatni komplet, reszta jest calkiem poprawna
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Z wrzutu "slubnego" niewiele widac na bialym tle, a mi po prostu nie chce sie dopatrywac szczegolow.
Serca owiniete drutem - fajny pomysl (chyba), ale nierowne owiniecia jak dla mnie psuja efekt ![]() Najbardziej za to spodobaly mi sie zielone serca - rewelacyjna fotka z uchwyceniem szlifu - az sie chce powiedziec "ja tez chce takie" ![]() I chyba nie bylabym soba, gdybym nie napisala, ze sliczny aparacik sie w nich odbil - od pewnego czasu takie detale wpadaja mi w oko ![]() A prace w galerii widzialam, niektore naprawde fajne ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mnie bardzo podoba się czwarty komplet perełkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mi chyba odpowiadają najbardziej ostatnie krople.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Mi ze ślubnego najbardziej podoba się 4 komplecik jast słodziutki
![]() ![]() A zdjecia piękne, ja jakos nie umiem takich robić i nawet w programie graficznym nie mam cierpliwośći ich tak pieknie obrobić, ale żeby było smiesznie to cierpliwość mam wielką ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.