|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki materiał na zasłony?
Szukam ciekawego materiału na zasłony. Mam zamiar niedługo kupić taki dywan (http://kar tal.pl/pro dukt-85c89b31aa2220/-3704A-DARK-VIOLET-FIRUZE-) i myślę, żeby pod kolor kupić też zasłony. Zastanawiam się nad materiałem swing fioletowy ( http://sple ndid.pl/pro dukt/zaslony-zaslona-swing-140-x-245-cm-fioletowa-0).
Myślicie, że będzie pasowało? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
DOMator
|
Dot.: Jaki materiał na zasłony?
Cytat:
![]() Zbyt dużo wzorów, do tego niepasujących do siebie. Jeden z elementów powinien być gładki. Do tego zakładam, że we wnętrzu będą jeszcze meble, jakieś łóżko czy kanapa, są ściany, podłoga i inne elementy, które tworzą wnętrze. Je również należy brać po uwagę, bo dywan z zasłonami nie będą istnieć w próżni, więc zastanów się czy te dwa elementy zgrają się również z kolorem ścian czy podłogi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też tak myślę, że trochę za pstrokato, ale nie chciałabym kompletnie jednokolorowych i nudnych zasłon. A dywan... cóż, przegrzebałam już bardzo dużo stron i byłam w wielu sklepach i ten mi się najbardziej podoba (więc pod niego szukam materiału na zasłonki).
Pokój jest zielony - trzy ściany są pomalowane na jasny zielony (wiosna tatarakowa 33 nobilesa), jedna na ciemny zielony (wiosna szczypiorkowa 6 nobilesa). Do tego kanapa jest zielona (podobny kolor do jasnozielonych ścian). Meble, cóż, nie wiem czy nie do szybkiej wymiany, ale duża szafa, stół i krzesła w kolorze calvados (obicia krzeseł zielone w kratkę). A kolor fioletowy (a dokładniej ciemny fiolet i lilaróż) idealnie pasuje do ścian bo sprawdzałam (kupiłam cały zestaw goździków i przykładałam do ściany :P). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
DOMator
|
Te kolory to zupełnie nie moja bajka. Dwa odcienie zieleni, do tego okleina mebli dąb calvados, czyli prawdopodobnie z mocnym usłojeniem, a na dokładkę dwa wzorzyste fiolety...dla mnie to za dużo
![]() W sumie to połączenie kolorów jest na tyle popularne, że ze znalezieniem inspiracji nie powinnaś mieć problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() nie umiem sobie tego wyobrazić może zdjęcie pokoju ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.