|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Wizażanki pomóżcie :)
Witam dziewczyny i drodzy panowie.
Mam problem, z którym jakoś nie daję sobie redy sama, dlatego chcę zasięgnąć waszej porady. Chodzi mianowicie o to jakie kroje powinnam wybierać aby moja sylwetka wyglądała dobrze. ![]() -mam 167 cm wzrostu -jestem szczupła -mój największy problem to szerokie ramiona, których po prostu nie cierpię -nie mam kompleksów jeśli chodzi o nogi Chodzi mi o odpowiednie dopasowanie krojów bluzeczek, sukienek, bo jest to dla mnie problem... Mam nadzieję, że coś poradzicie dziewczęta i chłopcy (jeśli takowi chcieliby się wypowiedzieć w tej kwestii). Czekam na odpowiedź i pozdrawiam gorąco. Weronika. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wizażanki pomóżcie :)
myślę, że ten temat może Ci pomóc
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240554 |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Nom tak, ale ten link mi się nie chce otworzyć wcale.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny o rozbudowanych barkach powinny unikać dekoltów kwadratowych (karo) oraz tzw. hiszpańskich, zwanych też "a la Carmen". Oba mocno eksponują ramiona, powodując, że wydają się jeszcze szersze niż w rzeczywistości.
Najlepszy dekolt to klasyczny, ale nie za duży - półokrągły. Dobrze wyglada również bardzo delikatny, leciutko zaokrąglony serek. Ponieważ optycznie wydłuża sylwetkę, odciąży nadmiernie rozbudowaną górną część figury. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze. . .
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
mnie się otwiera, ale skoro masz z nim problem to znajdź tutaj na wizażu temat: Biblia kształtów kobiecych
tam jest napisane jak powinny się ubierać poszczególne typy figur - a wybór jest duży. Myślę, że nie trzeba robić dubla tamtego tematu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za pomoc, rady, mam nadzieję, że skorzystam i mój problem jakoś się rozwiąże.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pomagają rekawy kimonowe i te luźno opadające. W porządku jest też długość do łokcia. Nie za bardzo opinające bluzki.
Najgorsze są krótkie rękawki - te wpinające sie w ramię i o takiej dziwnej dlugości (krótszy niż krotki rekawek - kojarzysz?), cienkie, wpijające sie ramionka też odpadają. No i niestety... bufki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam gorąco. Weronika.