|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co zamiast cementu Kerastase?
Hej dziewczyny,
jakiś czas temu szarpnęłam się na cement termiczny Kerastase i byłam zadowolona z efektów - codziennie suszę włosy, a cement je chroił przed wysuszeniem, były lśniące i gładkie. Problem tylko w jednym - jest bardzo drogi i przy codziennym suszeniu niewydajny. Szukam więc odżywki bez spłukiwania, która dawałaby porównywalne efekty. Próbowałam już jedwabiów, odżywki Pantene Intensywna Regeneracja, mleczka wygładzającego Garniera no i nic. Może macie jakiś pomysł?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zamiast cementu Kerastase?
Może spróbuj Dove Heat Defense?
Garnier i Pantene to są takie sobie drogeryjne obciążacze. Już lepiej zaopatrzyć się np. na www.uradka.pl w keratynę w płynie niż stosować jakieś drogeryjne kosmetyki, w których znajdziesz w zasadzie tylko silikony i nic więcej. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Możesz spróbować tego: http://uradka.pl/product_info.php/products_id/5584 ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dobry efekt jeśli chodzi o nawilżenie daje też stosowanie maski Kallos al latte. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś nie chce niech nie stosuje, jego wybór. Nie rozumiem tej całej paniki na wizażu ,że alcohol denat nie może być w składzie.Tak się składa,ze mam teraz mgiełkę Radical z alkoholem i ciut wysusza ale włosy mam po niej wzmocnione jak nigdy, nawet pogrubione.Więc to co ma za zadanie robić robi.A wysuszanie niweluję maską kallosa i tyle. Na pewno lepsza dla włosów ta keratyna niż te liliputzy czy babydream z Rossmana, które składników będących budulcem włosa nie mają w składzie. A jeśli ktoś grzeje włosy to ma po prostu ubytki keratyny i trzeba je uzupełnić. ---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ---------- Możesz też wypróbować maskę dolce latte (opis na kwc) Dziewczyny grzejące włosy sobie chwalą. To pewnie kolejna imitacja Kallos al latte no ale skoro się sprawdza to możesz spróbować. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No wlaśnie, jego wybór. Weegirl wypowiedziała swoją opinię, więc nie rozumiem Twojego tonu - argument, że tak robią fryzjerzy niespecjalnie do mnie przemawia.
|
|
#6 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Spray Liliputz to składowo jeden z lepszych gotowców na rynku [nie tylko keratyna ma zdolności regeneracyjne ], a do tego jest bez alkoholu i kosztuje grosze.Bez dwóch zdań jest lepszy, niż ten kosmetyk, który poleciłaś ![]() Keratyna owszem, ma właściwości regeneracyjne, ale ochronę przed temperaturą to już raczej między bajki można włożyć Do tej pory nie wymyślono chyba środka skutecznie zapobiegającego niszczącemu wpływowi temperatury.Do tego mylisz pojęcia. Babydream w kwestii pielęgnacji włosów to tylko szampon [i ów spray , troszkę się więc pogubiłaś], a tu zdaje się było zapytanie o odżywkę ![]() Co do fryzjerów - hm... oni różne rzeczy robią, np. potrafią pięknie zalepić włosy silikonami [nazywając to zabiegiem odżywczym ] i też będzie efekt - czy to jednak znaczy, że są nieomylni?
|
|
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani cement Kerastase ani wiele niezłych kosmetyków chroniących włosy (w mniejszym bądź większym stopniu) przed czynnikami zewnętrznymi nie zawiera alkoholu, więc rozsądniej jest wybierać właśnie je. Szczególnie, że suszarka też swoje robi.Cytat:
Gdyby keratyna była remedium na zniszczenia powodowane gorącą temperaturą, to pielęgnacja włosów suszonych/prostowanych byłaby dziecinnie prosta. Zresztą, keratyna może nieco odbudowywać włosy, ale bez przesady.Na koniec chciałabym dodać, iż mój post nie miał na celu zanegowania tego, iż ten produkt dobrze działa na Twoje włosy, a jedynie zwrócenie uwagi autorki wątku na fakt, że jej włosy może wysuszyć. Jeśli o mnie chodzi- EOT. |
||
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na allegro odpowiednik cementu kerastase:
http://www.allegro.pl/item663231033_...kerastase.html jest prawie o połowę tańszy, ale niestety jeszcze nie wypróbowałam. Też uwielbiam cement termiczny, używam cały czas, ale właśnie ta cena... |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
a co własciwie robi ten cement?
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ponoć odbudowuje włos.
a czy lilliputz nadawałby się jako środek do prostownicy czy lepszy będzie np jedwab Waxa?
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
a myślicie, że olejek kokosowy ochroni włosy?
prostuje tylko końcówki i jak nakładam olejek kokosowy i prostuję to włosy nie są tłuste a dobrze się ślizga. Zastanawiam się czy lepszy jedwab czy właśnie olejek. Jak uważacie?
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem, czy olej stanowi jakąś ochronę przed wysoką temperaturą...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz na allegro dostępny jest cement termiczny l'oreala niestety nie znam nazwy dokładnej ale wiem że jest w tubce i ponoć ma podobne działanie, jak znajdę to chyba sobie kupie bo zawsze "Czaiłam" się na kerastase cement ale uważam że jego cena jest zbyt wygórowana... ;(
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamiast Kerastase używam Elseve ceramidy ,a co do wysokiej temperatury to tylko je ochroni jedwab .Jedwab to silikony które chronią włosy do 350 stopni gorąca.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

], a do tego jest bez alkoholu i kosztuje grosze.
, troszkę się więc pogubiłaś], a tu zdaje się było zapytanie o odżywkę 

ale nie wiem, czy olej stanowi jakąś ochronę przed wysoką temperaturą...