Co zamiast cementu Kerastase? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-26, 13:52   #1
Sonia :-)
Raczkowanie

Co zamiast cementu Kerastase?

Hej dziewczyny,
jakiś czas temu szarpnęłam się na cement termiczny Kerastase i byłam zadowolona z efektów - codziennie suszę włosy, a cement je chroił przed wysuszeniem, były lśniące i gładkie. Problem tylko w jednym - jest bardzo drogi i przy codziennym suszeniu niewydajny. Szukam więc odżywki bez spłukiwania, która dawałaby porównywalne efekty. Próbowałam już jedwabiów, odżywki Pantene Intensywna Regeneracja, mleczka wygładzającego Garniera no i nic. Może macie jakiś pomysł?
Stary 2009-06-26, 20:36   #2
All_that_jazz
Zakorzenienie

Dot.: Co zamiast cementu Kerastase?

Może spróbuj Dove Heat Defense?
Garnier i Pantene to są takie sobie drogeryjne obciążacze.
Już lepiej zaopatrzyć się np. na www.uradka.pl
w keratynę w płynie niż stosować jakieś drogeryjne kosmetyki, w których znajdziesz w zasadzie tylko silikony i nic więcej.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Możesz spróbować tego:
http://uradka.pl/product_info.php/products_id/5584

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Dobry efekt jeśli chodzi o nawilżenie daje też stosowanie maski Kallos al latte.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 20:59   #3
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
Ten produkt ma alcohol denat. na drugim miejscu w składzie- tak więc zdecydowanie nie polecam, bo po pewnym czasie może wysuszyć
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 02:39   #4
All_that_jazz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ten produkt ma alcohol denat. na drugim miejscu w składzie- tak więc zdecydowanie nie polecam, bo po pewnym czasie może wysuszyć
Wiesz możesz nie polecać.Ja natomiast wiem co i po co stosują fryzjerzy i wiem,że taka keratyna w płynie bardzo włosom pomaga.
Jeśli ktoś nie chce niech nie stosuje, jego wybór.
Nie rozumiem tej całej paniki na wizażu ,że alcohol denat nie może być w składzie.Tak się składa,ze mam teraz mgiełkę Radical z alkoholem i ciut wysusza ale włosy mam po niej wzmocnione jak nigdy, nawet pogrubione.Więc to co ma za zadanie robić robi.A wysuszanie niweluję maską kallosa i tyle.
Na pewno lepsza dla włosów ta keratyna niż te liliputzy czy babydream z Rossmana, które składników będących budulcem włosa nie mają w składzie.
A jeśli ktoś grzeje włosy to ma po prostu ubytki keratyny i trzeba je uzupełnić.

---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ----------

Możesz też wypróbować maskę dolce latte (opis na kwc)
Dziewczyny grzejące włosy sobie chwalą.
To pewnie kolejna imitacja Kallos al latte no ale skoro się sprawdza to możesz spróbować.
All_that_jazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 10:29   #5
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Wiesz możesz nie polecać.Ja natomiast wiem co i po co stosują fryzjerzy i wiem,że taka keratyna w płynie bardzo włosom pomaga.
No wlaśnie, jego wybór. Weegirl wypowiedziała swoją opinię, więc nie rozumiem Twojego tonu - argument, że tak robią fryzjerzy niespecjalnie do mnie przemawia.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 12:45   #6
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Na pewno lepsza dla włosów ta keratyna niż te liliputzy czy babydream z Rossmana, które składników będących budulcem włosa nie mają w składzie.
No i tu się gruuuuuubo mylisz.
Spray Liliputz to składowo jeden z lepszych gotowców na rynku [nie tylko keratyna ma zdolności regeneracyjne ], a do tego jest bez alkoholu i kosztuje grosze.
Bez dwóch zdań jest lepszy, niż ten kosmetyk, który poleciłaś

Keratyna owszem, ma właściwości regeneracyjne, ale ochronę przed temperaturą to już raczej między bajki można włożyć Do tej pory nie wymyślono chyba środka skutecznie zapobiegającego niszczącemu wpływowi temperatury.

Do tego mylisz pojęcia. Babydream w kwestii pielęgnacji włosów to tylko szampon [i ów spray , troszkę się więc pogubiłaś], a tu zdaje się było zapytanie o odżywkę

Co do fryzjerów - hm... oni różne rzeczy robią, np. potrafią pięknie zalepić włosy silikonami [nazywając to zabiegiem odżywczym ] i też będzie efekt - czy to jednak znaczy, że są nieomylni?

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-27, 16:20   #7
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem tej całej paniki na wizażu ,że alcohol denat nie może być w składzie.
Ależ oczywiście, że może, pytanie tylko, po co Ani cement Kerastase ani wiele niezłych kosmetyków chroniących włosy (w mniejszym bądź większym stopniu) przed czynnikami zewnętrznymi nie zawiera alkoholu, więc rozsądniej jest wybierać właśnie je. Szczególnie, że suszarka też swoje robi.

Cytat:
A jeśli ktoś grzeje włosy to ma po prostu ubytki keratyny i trzeba je uzupełnić.
Nie traktowałabym tych opisów produktów jako takiego pewnika Gdyby keratyna była remedium na zniszczenia powodowane gorącą temperaturą, to pielęgnacja włosów suszonych/prostowanych byłaby dziecinnie prosta. Zresztą, keratyna może nieco odbudowywać włosy, ale bez przesady.

Na koniec chciałabym dodać, iż mój post nie miał na celu zanegowania tego, iż ten produkt dobrze działa na Twoje włosy, a jedynie zwrócenie uwagi autorki wątku na fakt, że jej włosy może wysuszyć. Jeśli o mnie chodzi- EOT.
Stary 2009-06-29, 07:35   #8
ismenka
Zakorzenienie

Znalazłam na allegro odpowiednik cementu kerastase:
http://www.allegro.pl/item663231033_...kerastase.html
jest prawie o połowę tańszy, ale niestety jeszcze nie wypróbowałam. Też uwielbiam cement termiczny, używam cały czas, ale właśnie ta cena...
ismenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 12:52   #9
eyee
Rozeznanie

a co własciwie robi ten cement?

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 13:44   #10
stricte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
a co własciwie robi ten cement?
ponoć odbudowuje włos.

a czy lilliputz nadawałby się jako środek do prostownicy czy lepszy będzie np jedwab Waxa?
stricte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 14:36   #11
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stricte Pokaż wiadomość
ponoć odbudowuje włos.

a czy lilliputz nadawałby się jako środek do prostownicy czy lepszy będzie np jedwab Waxa?
Nie wydaje mi się, by Lilliputz chronił włosy przed wysoką temperaturą. Lepiej zastosować coś z silikonami, tak, jak wspomniany przez Ciebie jedwab. Zazwyczaj kosmetyki do prostowania włosów bazują właśnie na silikonach
Stary 2009-07-08, 20:33   #12
stricte
Raczkowanie

a myślicie, że olejek kokosowy ochroni włosy?
prostuje tylko końcówki i jak nakładam olejek kokosowy i prostuję to włosy nie są tłuste a dobrze się ślizga.
Zastanawiam się czy lepszy jedwab czy właśnie olejek.
Jak uważacie?
stricte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 08:34   #13
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stricte Pokaż wiadomość
a myślicie, że olejek kokosowy ochroni włosy?
prostuje tylko końcówki i jak nakładam olejek kokosowy i prostuję to włosy nie są tłuste a dobrze się ślizga.
Zastanawiam się czy lepszy jedwab czy właśnie olejek.
Jak uważacie?
Ja nie prostuję już włosów, ale modeluję je na szczotce i zazwyczaj wcieram w końcówki olej i czekam aż się wchłonie, po czym nakładam odrobinę jedwabiu ale nie wiem, czy olej stanowi jakąś ochronę przed wysoką temperaturą...
Stary 2009-08-30, 12:09   #14
_Novotna_
Wtajemniczenie

Teraz na allegro dostępny jest cement termiczny l'oreala niestety nie znam nazwy dokładnej ale wiem że jest w tubce i ponoć ma podobne działanie, jak znajdę to chyba sobie kupie bo zawsze "Czaiłam" się na kerastase cement ale uważam że jego cena jest zbyt wygórowana... ;(
_Novotna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 16:04   #15
siska81
Wtajemniczenie

Zamiast Kerastase używam Elseve ceramidy ,a co do wysokiej temperatury to tylko je ochroni jedwab .Jedwab to silikony które chronią włosy do 350 stopni gorąca.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości