|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Balsam zamiast perfum
Witam! Znam osobą, która nie używa perfum, ale za to używa balsamu. Najczęściej jego zapach utrzymuje się dłużej niż moich perfum i jest bardzo "wyraźny" więc planuję zakupić sobie jakiś naprawdę fajny balsam. Czy Wy też tak robicie? Które balsamy są najtrwalsze i najładniej pachną? A może używacie czegoś innego niż balsam i perfumy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Balsam zamiast perfum
[1=1bb39472b6b8b3c84e0f7cb c448813f8ada0cf81_6389402 7833d4;4489712]Witam! Znam osobą, która nie używa perfum, ale za to używa balsamu. Najczęściej jego zapach utrzymuje się dłużej niż moich perfum i jest bardzo "wyraźny" więc planuję zakupić sobie jakiś naprawdę fajny balsam. Czy Wy też tak robicie? Które balsamy są najtrwalsze i najładniej pachną? A może używacie czegoś innego niż balsam i perfumy?
![]() witamy na Perfumach ![]() jeśli chodzi Ci o balsam z linii pielegnacyjnej uzupełniającej perfumy, to zapraszam do wątku: Linie kąpielowe - pachnące żele, mleczka, kremy, pudry, itp. polecam też zaglądnąć do: Odszukane nuty gdzie znajdziesz nasze skojarzenia zapachów produktów pielęgnacyjnych z zapachami perfum. Dodam tylko, że dziwi mnie Twoja opinia, że zapach balsamu utrzymuje się dłużej niż perfum... Zwykłe balsamy, takie nawilżające, natłuszczające i wszystkie inne najczęściej pachną bardzo krótko, potem nie czuć ich wcale. w każdym razie może pomocny będzie jeszcze taki wątek: Jak przedłużyć trwałość perfum na skórze? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, a jaki to balsam? Jakiś konkretny?
Z mojego doświadczenia wynika, że balsam co najwyżej wzmacnia intensywność perfum, ale sam w sobie nie trzyma się długo. Dlatego nie zdecydowałabym sie kupić samego balsamu, jeśli już to w zestawie, o ile cena jest rozsądna. Oczywiście mówię o balsamach z danych linii zapachowych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Balsamów, czy mleczek z linii zapachowych z reguły nie kupuję, bo prawie wszystkie zostawiają taką klejącą powłoczkę na skórze, której nie lubię. Poza tym, ich zapach znacznie rózni się od tego we falkonie.
Ale każda skóra jest inna i inne ma potrzeby, dlatego najlepiej jej zapytać czego by chciała ![]() Jeśli miałabym coś polecić do smarowania, to kremy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez homyk Czas edycji: 2007-06-04 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój najulubieńszy balsam perfumowany to OI. Pachnie tak intensywnie, że z powodzeniem może zastąpić perfumy i nie wysusza skóry jak inne balsamy. I tak jak piszę Homyk - często zapach balsamu różni się od zapachu perfum i można się srogo rozczarować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam balsam Angel i jest cudowny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Balsam Euphoria pachnie cały dzień...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Używając tylko i wyłącznie balsamu, czułabym się ,,niedopachniona"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Używanie balsamu to dobre rozwiązanie dla alergików. Zapach jest bardziej łagodny, subtelny ale też i nie czuć go po 6 godzinach. Do tego dochodzi jeszcze wysoka cena
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że wręcz przeciwnie. Takie perfumowane smarowidła dla alergików mogą okazać się zabójcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniałam sobie - fantastyczny jest odświeżający balsam Green Tea Elisabeth Arden, bardzo dobrze nawilża i nadaje skórze naprawdę długotrwały, świeży zapach.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
hm...ja nie lubie uzywac balsamow perfumowanych...a to dla tego ze jak TZ mnie gdzies caluje po rekach, ramionach...to sie domyslam ze zostaje mu nieprzyjemny smak perfum w ustach ;/
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hm, ja opisywałam własne doświadczenia w tym temacie.Zaznaczam tylko, że nie mam żadnych dolegliwości skórnych typu wysypka i tak dalej. Nie mogę używać wielu ukochanych zapachów bo ich intensywność wywołuje u mnie napady kichania. Dla mnie idealnym rozwiązaniem są własnie balsamy bo nie pachną tak intensywnie.
Ale z drugiej strony jesli ktoś ma przy okazji alergii wysypkę to takie basamy są faktycznie nie dla niego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dopiero ostatnio zainteresowałam się perfumowanymi balsamami(wszystko za sprawą miniaturki Angel Celestial Body Cream) i przyznam,że na razie używanie i kupowanie ich to dla mnie luksusowa abstrakcja
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jestem posiadaczką balsamu Black Cashmere. Używam go zamiast pefum na które mam uczulenie.
Fajna sprawa tylko ceny sa przerażajace, wiec faktycznie bardziej ekonomiczne jest kupowanie perfum, chyba ze ktoś znalażł juz ten jeden, jedyny zapach i zamiast kupować nowe flakoniki kompletuje sobie cała linię uzupełniajacą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
A ja się właśnie dowiedziałam, że ten balsam okazał się być masłem kakaowym. Tylko nie wiem jakiej firmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
KLIK
![]() A w temacie - nie lubię wersji EdT i EdP Chanel No 5, ale kiedyś mama przywiozła mi w prezencie z wolnocłówki balsam z tej linii. Zapach był piękny, bardzo intensywny i długotrwały, ba! ogon był. Z powodzeniem używałam go zamiast perfum. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.