|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
kara
jestem strasznie zla na siebie (zeby nie napisac ze cos innego). otoz przez wlasna glupote i lenistwo bede musiala zaplacic 100 zloty kary za to ze nie wyslalam papierow za inwentareycacje. Czy orientuje sie moze ktoras z was ile mam czasu na zaplacenie tej kary?? I czy lepiej odrazu spytac sie tej firmy o to gdzie musze placic czy poczekac az sie sami o to upomna ??
pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kara
Lepiej zapłać od razu, zwłaszcza, że 100 zł to jednak nie jest bardzo wysoka kara. A czekanie może się jeszcze skończyć jakimiś odsetkami. Moim zdaniem szkoda nerwów - ja bym zapłaciła od ręki.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko wlasnie ja teraz za bardzo pieniazkow nie mam, zreszta rodzice tez i dopiero bym po 20 miala. Jutro im wysle te papiery i sie spytam czy istniala by mozliwosc zeby mi poprotu pensji nie wyplacili. teraz przynajmniej bede miec nauczke ze takie sprawy to sie odrazu zalatwia.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że jeśli od razu dasz znać co i jak i poprosisz o odroczenie, to pójdą Ci na rękę. Byle nie milczeć
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak bym takie cos musiala napisac? bo jak narazie to mam cos takiego " Wiem, że nie wywiazałam sie z umowy z z wiazku z tym bede musiala zaplacic kare. Chcialabym sie dowiedziec gdzie bym miala przelac pieniadze i w jakim terminie bym miala zaplacic. Chbyaze istnialaby mozliwosc abym nie dostala wynagrodzenia za odbyta inwentaryzacje a najwyzje reszte bym doplacila. Z powazaniem..."
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co sie w ogole wydarzylo? Bo nie w temacie sie czuje...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
przez wlasne lenistwo i glupote musze zaplacic kare za to ze nie wyslalam do firmy papierow o tym w jakich godzinach bylam na inwentaryzacji...
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz, bo chyba też się gubię
Ta inwentaryzacja to była jakaś praca dodatkowa/czasowa? Wykonywana na zlecenie firmy, w której jesteś zatrudniona, czy np. agencji pracy tymczasowej?
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
tak. mialam to zalatwiane przez agencie prcy tymczasowej. i to bylo jako umowa zlecenie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba po prostu trzeba napisać do tej agencji, że nie wywiązałaś się z zadania w zakresie (i tutaj wpisać dokładnie w jakim) i w związku z tym poniesiesz karę (zakładam, że wysokość kary była określona w umowie?). Może spytaj, czy mogą Ci po prostu potrącić te 100 zł z wypłaty?
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wlasnie zrobie. dziekuej za rade
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Ta inwentaryzacja to była jakaś praca dodatkowa/czasowa? Wykonywana na zlecenie firmy, w której jesteś zatrudniona, czy np. agencji pracy tymczasowej?