|
Notka |
|
Surowce i półprodukty kosmetyczne Chcesz robić własne kosmetyki? W tym miejscu wymienisz się doświadczeniem i opinią w temacie surowców i półproduktów kosmetycznych. |
Pokaż wyniki sondy: Jak oceniasz produkt? | |||
* |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 16,67% |
** |
0 | 0% |
*** |
1 | 8,33% |
**** |
3 | 25,00% |
***** |
6 | 50,00% |
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Maseczka truskawkowa
TU KUPISZ: http://www.biochemiaurody.com/index.html
średnia ocen: 4,33* Maseczka w proszku na bazie glinki białej, która delikatnie oczyszcza, wygładza i mineralizuje skórę. Dodatkowo maseczka zawiera: # Truskawkę w proszku, która działa jako delikatny eksfoliant, oczyszcza i zwęża pory oraz posiada właściwości nawilżające, rozjaśniające, antyoksydacyjne i łagodzące. Czytaj więcej >> # Mleko pełne w proszku, które poza nawilżaniem, działa także lekko peelingująco dzięki naturalnej zawartości kwasu mlekowego. Aby wzbogacić działanie natłuszczające, polecamy do porcji maseczki dodać odrobinę Oleju z owoców leśnych. Właściwości i działanie produktu: Maseczka działa: » antyoksydacyjnie,» nawilżająco i lekko natłuszczająco, » oczyszczająco (delikatnie oczyszcza i ściąga pory skóry), » mineralizująco (glinka jest bogata w minerały: krzem, glin, żelazo, potas, sód, magnez, wapń), » łagodząco i przeciwzapalnie (wpływa korzystnie na naczynka), » wygładzająco, lekko peelingująco, » rozjaśniająco, » poprawia koloryt skóry. Porcję maseczki rozrabia się z wodą tuż przed użyciem. » Po rozrobieniu z wodą, maseczka nabiera intensywniejszego różowego koloru i lekko truskawkowego zapachu. » Zamiast wody można użyć hydrolat o neutralnym aromacie, który wzbogaci walory pielęgnacyjne maseczki. Polecamy Hydrolat migdałowy lub Hydrolat z zielonej herbaty. »Opcjonalnie można część wody lub hydrolatu zastąpić Żelem hialuronowym, dzięki czemu maseczka nie będzie tak szybko wysychać na skórze. » Dodatkowo polecamy dodać do porcji maseczki od 20 do 30 kropli Oleju z owoców leśnych, który doda maseczce właściwości natłuszających. » Przeznaczenie produktu: dla każdego typu cery, cera sucha, dojrzała, delikatna, naczynkowa, trądzikowa, przetłuszczająca się, mieszana » Zastosowanie: 1-2 razy w tygodniu lub w zależności od potrzeb; wystarcza na ok. 8-10 zastosowań; » Substancje/składniki aktywne: minerały (krzem, glin, żelazo, potas, sód, magnez, wapń); witamina C; bioflawonoidy; antocyjaniny; kwasy fenolowe (kwas elagowy); cukry; witaminy (A, E, B); wolne aminokwasy; kwas mlekowy; tłuszcze Skład: Kaolin (white clay), Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Powder, Milk Powder (mleko krowie) cena: 7,50zł / 50ml Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-11-22 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maseczka truskawkowa
Mam cerę tłustą,naczynkową. Ta maseczka bardzo dobrze wygładza i poprawia koloryt skóry, nawilża, natłuszcza po dodaniu oleju z owoców leśnych. Nie zauważyłam nieporządanych reakcji (uczulenie,zapychanie). Jedyny minus to zapach,strasznie mdły i zatykający.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak do tej pory używałam maseczek: dyniową, morską, różaną, wulkaniczną z limonką i właśnie truskawkową. I w porównaniu z nimi wszystkimi ta ostatnia wypada zdecydowanie najlepiej. Mam cerę mieszaną, z tendencją do przetłuszczania się i niedoskonałości. To co ta maseczka pozostawia po sobie przechodzi ludzkie pojęcie
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Całkiem miła maseczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajna maseczka dobrze nawilża i oczyszcza ja dodaje troche zelu H i hidrolat truskwkowy i uwazam że jest super raz zrobiłam z wodą i była masakra nie polecam z wodą
![]() Edytowane przez leana1 Czas edycji: 2013-06-20 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie super, delikatna acz skuteczna- buzia po niej nie jest w ogóle podrażniona czy zaczerwieniona. Jest za to ładnie oczyszczona, rozjaśniona i taka świeżutka;-) samo siedzenie z maseczkądo istna przyjemność czyli tak jak powinno być- jestem mile zaskoczona;-)
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie lubie tej maseczki. dlaczego? bo nie dziala
![]() produkt ten nie oczyszcza, nie rozjasnia - nie robi tego, co obiecuje producent. z ulga sie jej pozbylam.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dla mnie najgorsza z wszystkich maseczek z BU. Oprócz podraznienia nie zrobiła nic. LAe może komus innemu podpasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mi maseczka bardzo odpowiada, cera jest po niej wygładzona, rozjaśniona i napięta
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
3*
Dałam tylko 3 gwiazdki bo maseczka mnie nie zachwyciła. Szkody nie robi ale rewelacyjna też nie jest. Fakt, buzia jest miła w dotyku a pory zwężone jednak spektakularnych efektów nie widzę. Lekko wysusza skórę. Używam od miesiąca. Cena ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.