|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Gość
|
Styl elegancki
Witajcie dziewczyny
![]() Chciałabym, abyście mi pomogły. Chcę się wystylizować na coś w stylu eleganckim, lekko nawiązującym do Doris Schröder Köpf (moja idolka). Fryzurę ala bob (klasyczny) mam już od paru lat. Chodzi mi o ciuchy, makijaż. Ma on się opierać na barwach dla klasycznej jesieni (styl Doris jest tylko pomysłem, inspiracją, nie bazą). Mam zamiar ufarbować włosy na rudy. Obecnie mam jasny brąz/ciemny blond (jestem na pograniczu). Mam 175/6 cm wzrostu i noszę ciuchy - rozmiar 36. Co do zdjęć mojej sylwetki mogę je wkleić, ale dopiero w wrześniu (nie mam aparatu, a od siostry nie chcę pożyczać). W wrześniu (po 25) będę mogła wkleić, bo dostanę (na urodziny) komórkę (nową) z aparatem. W załącznikach podaję wam zdjęcia oraz link do strony (niestety po niemiecku) o co mi chodzi. Dziękuje za odzew. http://www.vanityfair.de/vanityfaces/doris-schroeder-koepf/1206.html Pozdrawiam Werka ![]() P.S na zdjęciach jest także jej mąż (mój ulubieniec ![]() Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-06-05 o 14:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Dot.: Styl elegancki - coś ala Doris Schröder Köpf
Może ktoś pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to jedna z niewielu kobiet, które w "postbalzakowskim" wieku, ubierają się naprawdę z gustem, czasami może zachowawczo, ale w jej wieku wielka ekstrawagancja raczej nie przejdzie. Żadna dzidzia-piernik, ani stateczna matrona.
Zupełnie nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z Katherine * Hepburn ![]() Jeśli chodzi o ubrania to zdecydowanie klasyczne żakiety i kostiumy. Teraz mam trochę mało czasu, ale w domu poszukam jakichs zdjęć. * nie mylić z Audrey ![]()
![]() |
#4 |
Gość
|
Właśnie - Doris jest osobą bardzo ładnie się ubierającą - ma klasę. Chętnie proszę o zdjątka. Zamiast spódnic myślę o spodniach i żakiecie. Nawet mam już kilka w szafie eleganckich, czarnych (względnie brązowych) spodni. Ale chodzi mi o resztę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Halo, ma ktoś jeszcze jakiś news - podnoszę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
podijam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Każdy pomysł się liczy, mile widziane zdjęcia.
|
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Gość
|
Dodaję jeszcze kilka zdjęć dla ułatwienia zadania.
Na jednym z nich jest Karin Stoiber - żona przeciwnika Gerharda w wyborach w 2002 roku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Dot.: Styl elegancki, klasyczny
podbijam
Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-06-05 o 14:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Dot.: Styl elegancki, klasyczny
Dodam, że jej stroje to garsonki i sukienki (czarne, proste), prywatnie nosi najczęściej bluzki i spódnice, oraz swetry.
Może macie możliwość wklejenia zdjęć (tego typu ciuszków) w kolorach odpowiadających dla mnie - dla ułatwienia podam wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=jesie%F1 - zawarte są w nim informacje o typie jesiennym. Mam mały problem - możecie też komponować zestawy dla mnie. Każda pomoc się przyda i nie wstydźcie się i pomóżcie mnie, o ile potraficie. ![]() Na pewno coś znajdziecie dla mnie. Dziękuję z góry za każdą (nawet niewielką) pomoc. Chcę sobie po prostu skomponować garderobę, a styl elegancki (nie musi być, coś jak ona - jest tylko inspiracją, pomysłem, nie bazą co podkreślam) mi się podoba. Dodatkowo chcę zostać dziennikarką, a dla mojego zawodu taki styl jest najbardziej odpowiedni. Mam 18 lat w gwoli ciekawości. Edit: zmieniłam nazwę wątku, by nie kojarzyło się wam tylko z nią, ma to być wszytkie pomysły na styl eleganko - klasyczny. Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-06-05 o 14:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Dot.: Styl elegancki
podbjam - na prawdę nie macie pomysłów
Skoro nie macie pomysłów, to dam wątek do zamnknieća, nie ma sensu go stale podbijać |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Znalzałm coś u Chanel, bo jak podpatrzyłam, Doris ma czasem na sobie coś a`la słynny żakiet pudełkowy Coco. Część zdjęć może mało reprezentatywna - na wieszkach prezentowana, nie ludziach, ale ujdzie.
Myślę, że pasuje do niej styl Marleny Dietrich, zwłaszcza jej garnitury ze spodniami. Zdjęcia również w ząłaczniku. A swoją drogą masz dosyć oryginalne wzorce. W czasach zapatrzenia w Rjanny, Timberlejków, Aszanti, Ferdżi i różne inne Dżeski Simpson, wręcz rewolucyje. Wreszcie ktoś oryginalny. Gratulacje ![]()
![]() |
#13 |
Gość
|
Dzięki, nie jestem osobą klasyczną. Wątek zamykam, bo nie chcę podbijać. Jak masz pomysł wrzuć na PW lub do mojego nowego wątku - twoja pomoc jest bezcenna i może pomożesz skompletować mi szafę. Znajdziesz go też na modzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.