|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
drobne zmarszczki od usmiechania i spania- kwas hialuronowy???
Hej , chcialabym dopytać doświadczone w temacie wizażanki - co bedzie najlepsze na wypelnienie naprawde drobnych zmarszczek, "kreseczek" - od usmiechania i przy oczach od spania? czy wypelnia się tego typu zmarszczki kwasem? czy od usmiechania nie wypchnie się preparat?
![]() będę bardzo wdzięczna za pomoc i rady! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: drobne zmarszczki od usmiechania i spania- kwas hialuronowy???
Do takich drobniutkich zmarszczek idealne jest osocze bogatopłytkowe. Jest to delikatny, naturalny wypełniacz. Sprawdzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
baaaardzo dziekuje za odp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koszt zabiegu napisalam Ci w tym drugim wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a czy ktos jeszcze moglby odpowiedzieć na temat kwasu? decydowac sie czy czekać az kreseczki bedą wieksze i ja będę troszkę starsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
wypełnienie kwasem hialuronowym działa dopóki kwas się nie wchłonie, lekarz nie wypełnia drobnych zmarszczek tylko np bruzdę nosowo wargową. W temacie zmarszczek drobniejszych może ci zrobić mezoterapię igłową (wstrzykiwac np witaminę c, albo kwas hialuronowy - nieusieciowany (to nie wypełniacz!). Możesz sama działać dermarollerem z serum, używać retinoidów, ćwiczyć/masować twarz, naklejać plastry na okolice zmarszczek (są dedykowane ale moim zdaniem identycznie działa przylepiec uniwersalny). Co do osocza bogatopłytkowego tak między sobą laboranci się śmieją z tego zabiegu, żeby trafić na 1 komórkę macierzysta trzeba mieć szczęście. Moim zdaniem lepsze byłyby lasery jeśli chcesz ingerować drastycznie. Troszkę mniej drastycznie dermapen u lekarza. Osobiście na zmarszczki polecam tretinoinę (stosowaną od lat), laser fraxel (widziałam efekty na mamie) no i ewentualnie zabieg rf titan (koleżanka faktycznie jak doszła do siebie po zabiegu wyglądała młodziej z 10 lat). Pamiętaj, że jeśli masz zmarszczki utrwalone nawykiem to trudniej je usunąć ( też śpię na boku :P) Te od uśmiechu botoks powinien spokojnie zlikwidować, ale naturalność mimiki ucierpi.
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego co wiem to osocze bogatopłytkowe to zupełnie inny zabieg niż zabieg komórkami macierzystymi (które najczęściej pozyskuje się z tluszczu a nie z krwi). Znalazłam na jakimś blogu fajnie wytłumaczoną różnicę pomiędzy tymi zabiegami: http://www.blogchirurgicznieprecyzyj...tkowe-to-samo/ "Jaka jest różnica między komórkami macierzystymi, a osoczem bogatopłytkowym? Zabiegi z zastosowaniem osocza bogatopłytkowego zdecydowanie nie są tym samym, co zabiegi z komórkami macierzystymi. Komórki macierzyste powodują odbudowanie (rekonstrukcję) uszkodzonych tkanek, ich zadanie polega na wytworzeniu tej samej tkanki, w której się znalazły. Osoczem bogatopłytkowym wspomagamy i przyspieszamy proces regeneracji i gojenia się. Wspomnieć jednak należy, że osocze stymuluje proces namnażania się komórek macierzystych." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
cwiczę, masuję - na drobne kreseczki nie dziala ten sposób - mam w kacikach ust oraz przy oczach takie jakby lekkie łuki. pomyslalam, że czymś je potraktuję u lekarza med estet. szukam sposobu - na osocze sie nie zdecyduję... myśle jak zachowa sie kwas hiaur., niektore Pani piszą, że trzyma im się nawet 3 lata... ciezkko mi w to uwierzyc, ale moze jednak...
Edytowane przez zuzaankaaa Czas edycji: 2017-10-20 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a co z dziwnymi wypowiedziami, że kwasu nie daje się juz w bruzdy nosowo- wargowe bo od np. usmiechania kwas się wypycha? czy bez obaw mozna wstrzykiwać go w te obszary?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wszystko zależy od rodzaju podanego kwasu. Są gęste i rzadkie, bardziej i mniej plastyczne. Nie każdym kwasem można każdy obszar potraktować. Źle dobrany kwas rzeczywiście może poczynić szkody ale dobrze dobrany i dobrze podany da dobry efekt. Na pewno kosmetyczki nie powinny podawać kwasów bo nie znają anatomii ludzkiej tak dobrze jak lekarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a czy jak zostanie podany kwas w bruzdy lub zrobi zabieg wolumetrii to mozna masować i ćwiczyć twarz czy lepiej nie, bo może to wplynąć substancje podane pod skórę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
czy np stylege s nadaje sie zarowno do wypelnienia drobnych kresek przy ustach jak i lekkiego uniesienia policzka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Powinien wystarczyc kochana. Ja stosowalam juz dlugo, ale to juz sie nie sprawdzilo wiec poszlam na zabieg mobilift m6 w Clinica Cosmetologica(tak, wydalam troche kasy na to ale coz.... wiesz no trzeba iwnestowac w wyglad). Teraz juz mam z glowy problem ze zmarszczkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie. Czy jesli chcę wypelnic drobna zmarszczke kw h. to i tak musze wykupic cala ampulke czy mozna zaplacic tylko za tą wstrzyknieta, małą ilosc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Cześć, dziewczyny! Mam widoczne już zmarszczki mimiczne, jakie zabiegi na zmarszczki by mi pomogły? Z góry dziękuję za odpowiedź.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Nie polecam. lepiej zacząć od kremów z kwasem hialuronowym. To wystarczy i nie jest inwazyjne. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-09-03 o 09:22 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Nie jestem przekonana do kwasu hialuronowego, tym bardziej jeśli ma się ponad 30 lat a nie 40 czy 50. Ja robiłam zabieg xxx w Gdańsku, który polega na odbudowie włókien kolagenu i elastyny. Nie dość, że pozbyłam się zmarszczek to jeszcze skóra ma o wiele ładniejszy kolor
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-04-11 o 09:40 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-04-11 o 09:41 Powód: cytat |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
a co jakiś problem, że chcę się podzielić zabiegiem i miejscem w którym byłam? najłatwiej kogoś hejtować za to :P nie tylko twoje rady mogą okazać się pomocne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Stettin_Lady chodziło raczej o to, że robisz reklame kliniki w ktorej pracujesz lub jestes wlascicielka a nie w ktorej byłas na zabiegu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Kwas jest mega skuteczny a sam zabieg podobno nie boli - moja przyjaciółka robiła ostatnio an Aniołkach w Gdańsku.
Natomiast ja na razie jeszcze się nie wybrałam na taki zabieg, ale coraz poważniej o tym myślę. Powiem szczerze, że na płytkie zmarszki to wystarczy krem, ale już jak ktoś ma na czole albo lwią to trzeba zabieg wykonać, żeby te mięśnie pobudzić troszeczkę ![]() Botox jakoś mnie nie przekonuje, nie wiem... W każdym razie decyzja wymaga przemyślenia, bo to już jest konkretny pieniądz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Chodzi o klinkę dr Michajłowskiego?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
A mi koleżanka na zmarszczki zachwala ten produkt impreskin i sama się teraz zastanwiam, w internecie tez czytałam wiele pochlebnych opinii. korzystała któraś z was?
Edytowane przez Agnieszkamona19 Czas edycji: 2018-05-15 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.