![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój chłopak powiedział ze jestem sztywna ...
Mam taki problem.z moim chłopakiem współżyjemy od jakiś 5 miesięcy. od początku wydawało mi się ze w łóżku jest nam cudownie.seks z nim to dla mnie magia.jest moim drugim chłopakiem z którym współżyje. byłam praktycznie pewna ze dla niego seks ze mną jest tak samo cudowny jak dla mnie.nigdy nie dal po sobie poznać ze coś jest nie tak i zawsze potrawił powiedzieć ze było przyjemnie wiec jeszcze bardziej byłam pewna ze jest ok ale wczoraj przy grze wstępnej nagle on powiedział ze idzie spać.ja się zdziwiłam i zapytałam o co chodzi bo wydawało mi się ze miał ochotę.powiedział ze powinnam się domyśleć o co mu chodzi a ja nie miałam pojęcia o czym on mówi i po godzinie wydusiłam z niego ze jestem sztywna i zachowuje się jak drzewo. oczywiście nie powiedział mi tego tak bezczelnie i tak bezpośrednio bo nie chodziło mu żeby mnie obrazić ale ja popłakałam się bo bardzo to zabolało ale on powiedział ze wcale nie chciał mi tego mówić ale już musiał. powiedziałam mu ze ja zawsze tak się zachowywałam i ze wydawało mi się ze on tak lubi i ze tez nie chciałam go zmuszać i chciałam żeby to on przejmował czasami inicjatywę i ze nie jestem jakoś doświadczona. może ja już taka jestem a nie umiem udawać kogoś kim nie jestem.bardzo chce żeby było nam obojgu przyjemnie.gdyby mi tego nie powiedział w życiu nie pomyślałam bym ze ze mną jest coś nie tak.ja nie wiem co mam myslec i czyje sie strasznie z tym.
moje pytania do was to co jeszcze mu powinnam powiedzieć? jak mam się zachować gdy będziemy chcieli się kochać bo ja już teraz nie wiem jak uniknąć takiej sytuacji jak tamtego wieczora? czy powinnam go pytać jak mam się zachować czy być sobą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Mój chłopak powiedział ze jestem sztywna ...
Według mnie powinaś go rzucić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A według mnie powinnaś robić coś w tym łóżku a nie tylko leżeć i pachnieć. Nie dziwię się, że facet jest sfrustrowany i w końcu się zdenerwował. Seks to nie tylko czerpanie przyjemności, trzeba też ją dawać- no ale jak "nie umiesz udawać kogoś kim nie jesteś" (ale beznadziejne określenie) to sobie odpuść wspułrzycie.
![]() |
#4 |
amor vincit omnia
|
skoro zawsze zachowywałaś się tak samo- to chłopak powinien Ci to powiedzieć dużo wcześniej,w tedy powoli mogłabyś coś zmieniać (w granicach rozsądku i swoich potrzeb). a on dopiero teraz wyjeżdża z czymś takim. eh, szkoda gadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A według mnie na początek przede wszystkim porozmawiać.
Omówiliście dokładnie problem? Co mu przeszkadza, co chciałby zmienić? Jeśli jesteś niedoświadczona, to poproś go żeby Tobą pokierował, pokazał co sprawia mu przyjemność. Jeśli idzie się z kimś do łóżka, to trzeba umieć dyskutować na tematy fizyczności.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Po pierwsze nie powinien Ci tego w taki sposób powiedzie.
Po drugie powinien Cię tak poprowadzić w seksie byś złapała jego rytm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
tak soboie myślę, że jakkolwiek by to zostalo powiedziane to jest to dla autorki szokujące i bolesne. Najlepiej by bylo porozmawiać, wysłuchać zaproponować mu żeby cię poprowadził.
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - seks to 'współpraca' dwóch osób, co z tego, że on ją 'poprowadzi', skoro ona w ogóle z nim nie współpracuje i nic nie robi? Jakkolwiek by się jedna strona starała, to bez starań drugiej strony nic fajnego z tego seksu nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Rozumiem, że Cię to zabolało... Ale może spróbuj spojrzeć na siebie trochę z boku, faktycznie zachowujesz się jak przysłowiowa "kłoda"? Tzn czy to co on powiedział ma podstawy?
Pogadaj z nim i spytaj czego oczekuje od ciebie, czego by chciał, pogadajcie o potrzebach, o inicjatywie... Bądź z nim szczera i powiedz co czujesz, w końcu jesteście razem, uprawiacie seks, to chyba powinniście móc o tym porozmawiać. Niech Cię "prowadzi", jak tu niektórzy proponowali. Nie musisz się przecież z miejsca zmieniać w stronę całkowicie dominującą w sypialni. Jak chcesz poćwiczyć, możesz jego unieruchomić, ręce związać ![]() ![]() Ale ogólnie, to musisz przede wszystkim z nim pogadać i przegryźć się przez swoje i jego uczucia związane z tą sytuacją, bo na pewno jesteś teraz zraniona i może być trudno wrócić do beztroskiego seksu, gdy będziesz się zastanawiała czy aby na pewno tym razem wykazujesz dość inicjatywy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Przecież napisała, że nie powiedział tego w taki sposób, tylko jakoś delikatnie.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
sadze,ze powinnas z nim pogadac i powiedziec mu ze bylo ci bardzo smutno i przykro.i zapytaj go zeby pokazal ci jak lubi.wtedy bedzie wam obojgu latwiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Za pózn to z siebie wydusił bo przez to milczenie zdążył już doprowadzić siebie samego do stanu frustracji. Pewnie myślał ,że sama zauważysz ale widocznie nie pokazał tego wystarczająco. Mówił ,że jest mu dobrze, wiec sam się zapędził w kozi róg. Sam sobie winny!
![]() o takich sprawach trzeba mówić od razu Porozmawiaj z nim szczerze czego oczekuje od ciebie itp. Tylko przypadkiem nie zapominaj o tym czego ty oczekujesz. nie przejmuj się tym co powiedział. To jego wina. Z tego co piszesz, wygląda na to ,ze nie miałaś pojęcia ,że ma jakiś problem w tej sferze
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozmowa, rozmowa, jeszcze raz rozmowa.
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zdarza sie ze kobieta jest spięta i nieśmiała, a facet tak ją rozbudza, że w trakcie seksu przełamuje sie i przejmuje inicjatywe. Seks to nie zawsze współpraca, niektórym facetom nie przeszkadza, że oni wszystko robią sami, a nawet to podbudowuje ich ego. Poza tym co to znaczy "jestem jak kłoda'? Bo autorka nie napisała w jakich pozycjach się kochają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do problemu, moim zdaniem powinniście naprawdę szczerze porozmawiać. Niech powie Ci czego od Ciebie oczekuje, Ty powiesz czego oczekujesz od niego. I albo uda Wam się dograć w łóżku, albo jeśli stwierdzisz, że nie odpowiada Ci to czego on chce, to po prostu nic z tego nie będzie. Czasem tak jest, że ludzie mają różna temperamenty. Czasem też pomaga po prostu praktyka. Raczej nie rodzimy się demonami seksu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
1) O ile frustracja faceta może być poniekąd usprawiedliwiona, o tyle jego zachowanie już nie. Gdyby był choć odrobinę ogarnięty i taktowny, wiedziałby, że odwrócenie się dupskiem i wylewanie żali w trakcie stosunku nie jest najlepszym wyjściem.
2) Rozmowa. Szczera, bez rozczulania się nad sobą i partnerem.
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-04-29 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie. On od razu powinien powiedzieć, że woli to czy to, zaproponować coś. Ja też nie jestem wielcy doswiadczona i mój M. zawsze mi pomaga rozwijać się w tym kierunku ;-) ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co okropne jesteście... Czasami faktycznie mam wrażenie, że OGROMNE znaczenie ma czy wątek zakłada facet czy kobieta...
Jakby taki wątek założył FACET to by pewnie usłyszał, że ma się więcej starac, że widocznie coś jest nie tak, że pewnie wstydziła mu się powiedziec, bo nie chciała jego uczuc zranic itd... Facet miał pewnie u autorki nadzieję, że dziewczyna rozkręci się z czasem, jak nabierze takiego spokoju i maksymalnej swobody w łóżku. Potem się tylko frustrował i frustrował i nie wiedział jak jej to powiedziec. No i wyszło jak wyszło, ale też jak sama autorka mówi przekazał jej to delikatnie... Co do autorki: zastanów się jak się faktycznie zachowujesz w łóżku. Jeśli tylko leżysz i pachniesz i jakoś twojej inicjatywy nie ma i nic z tym nie chcesz zrobic to najmądrzej będzie zmienic partnera na takiego, któremu taki minima.lizm wystarcza. Bo dla większości .ludzi seks to WZAJEMNE branie i dawanie, a nie ty mi wszystko ja ci łaskę, że sobie włożyc możesz... (no sorry, że tak dosłownie, ale czasami tak to właśnie wygląda). Przemyś.l czy odczucia partnera mają podstawy i porozmawiaj o wzajemnych oczekiwaniach.
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak ktos juz mowil najlepsza jest rozmowa. Spytaj go co lubi w lozku, jakie sa jego fantazje i oczekiwania. Nastepnie Ty przedstaw swoje. Nie mozesz sie wstydzic swoim marzen w koncu jestescie ze soba juz troszke i zdazyliscie sie poznac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A według mnie powinnaś z Nim porozmawiać.
Trochę nie podoba mi się jego oszustwo.Bo tego jestem pewna,po tym,że zamiast odrazu pogadać ,zapytac to on udawal,ze jest ok a nagle o foch,obrazony.. To niech się zdecyduje. Zdecydpowanie tez musisz z Nim pogadać,bo skad masz wiedziec czego on oczekuje,jak nie wiesz? Ja bym tak zrobila. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- ston3d : Ale nie musi robić odrazu pretensji.. moze przeciez z kims delikatnie porozmawiac na ten temat.. Przynajmniej ja bym nie chciala byc tak poptraktowana jak autorka. Jak widac,nie kazdy jest taki domyslny.Skoro ktos mowi- jest ok,to ja tez tak rozumiem...
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak szczerze, to nie rozumiem, jak można się nie domyślić, że seks z przysłowiową "kłodą" na dłuższą metę jest męczący. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ego nam na to nie pozwala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
A szkoda, bo może jakby sie zainteresowali potrzebami swoich kobiet, to ich związek byłby lepszy. Jakbym był chłopakiem klary i bardzo ją kochał, to nich bym w seksie z nią nie zmieniał. Ale dla mnie seks nie jest aż tak ważny, dla mnie seks jest wtedy kiedy partnerka ma na niego ochote. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony to dobrze, że w końcu się o tym dowiedziałaś, a z drugiej to trochę TŻ zawalił bo powinien Ci od razu powiedzieć, że coś jest nie tak/coś mu nie pasuje etc.
Moim zdaniem powinnaś z nim porozmawiać. Rozmowa jest ważna. Bo jeśli ludzie współżyją, a na ten temat w ogóle nie rozmawiają to później wynikają takie właśnie sytuacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nieładnie się zachował, że wyrzucił z siebie swoje"zażalenia" w trakcie pieszczot, nieładnie.
![]() Jasne, rozumiem, że pewnie był już sfrustrowany itakdalej, ale domyślam się, jak się poczuła Autorka. Przede wszystkim powinien był Ci powiedzieć, że coś jest nie tak już dużo wcześniej. Delikatnie, że lubi jak kobieta przejmuje inicjatywę itd. No chyba, że mówił, ale Ty tego nie załapałaś. Tylko rozmowę można Wam teraz poradzić. Powiedz jak się poczułaś, że było Ci przykro i że jednak byłaś bardzo niemiło zaskoczona, bo skoro było źle, to mógł pogadać z Tobą jak ze swoją partnerką, a nie wyrzucać z siebie wszystko przy grze wstępnej. Spytaj wprost czego oczekuje, co chciałby zmienić. A potem przemyśl, czy jesteś w stanie zmienić swoje zachowanie w łóżku. Jeśli tak, to małymi kroczkami staraj się przejmować inicjatywę, ale jeśli nie, to powinnaś mu to powiedzieć, nie zmuszać się, bo po pierwsze zmuszanie się do zachowań, na które nie mamy ochoty do niczego dobrego nie prowadzi, a po drugie widać, że jest to działanie wymuszone i "sztuczne". Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marne, prowokacyjne teksty, mające na celu zdobycie przychylnych opinii kobiet? Chłopie... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.