Straciłam zapał do wszystkiego - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-03-27, 18:45   #1
madame_volae
Gość

Straciłam zapał do wszystkiego

Tak.. to everything [img]icons/icon9.gif[/img] Nie mam na nic ochoty i siły. Brak mi silnej woli, brak zapału, witalności, energii.
Kiedyś z wielką chęcią śmigałam rowerem po całym mieście, dwa kilometry maszerowałam do klubu- trening- dwa km do domu. Potem jeszcze na dwór. Gdzie mnie wysłali, tam poszłam. Ćwiczenia to była cielesna rozkosz.
A dziś.. do szkoły najczęściej zawoziła w zimę mnie mama. Również przyjeżdżała po mnie. Z niechęcią zaczęłam jeździć rowerem (zmusiłam się dla dobra organizmu, figury i co tam jeszcze..). Nie potrafię odmówić sobie słodyczy (kiedyś nie musiałam, nawet 30 dag ciastek prawie codziennie nie zaszkodziło mej figurze- a to dzięki trenowaniu!). Nie chce mi się chodzić do sklepu, który jest za ulicą. Nie chce mi się uczyć, czytać, pisać, chodzić, biegać, jeździć [img]icons/icon9.gif[/img] BOŻE co się ze mną dzieje? Jak mogę sobie pomóc? [img]icons/icon9.gif[/img] [img]icons/icon22.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-27, 18:55   #2
Iwonalodz
Zakorzenienie

Re: Straciłam zapał do wszystkiego

Może to po prostu zmęczenie organizmu zimą ?? Czyli przesilenie wiosenne [img]icons/icon12.gif[/img]
Ja biore wtedy Bodymax,bo nie tylko dodaje pałera to jeszcze uzupełnia niedobory witaminek i innych rzeczy po zimie [img]icons/icon7.gif[/img]
A jesli nie masz na to ochoty to spójrz za okno zobacz jak słońce świeci,coraz mniej trzeba zakładać na siebie i już pachnie pomalutku latem,a wiosna to juz na pewno [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon25.gif[/img]
Główka do góry [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img]

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-27, 18:59   #3
palomino
Zakorzenienie

Jak nie masz ochoty nic na razie robić - to zrób sobie "wolne" [img]icons/1cmok.gif[/img] W końcu nikt nie jest doskonaly i nie musi być tytanem energii przez okrągly rok [img]icons/icon7.gif[/img]

Mi też dzis nie chcialo się wstąpić do sklepu po chleb (mimo, ze byl po drodze) i w ogole się tym nie przejęłam [img]icons/icon10.gif[/img]

Trzymaj się Madame [img]icons/icon40.gif[/img]
weź relaksującą kąpiel - i wcześnie do łóżka [img]icons/icon7.gif[/img] Rano świat wyglada inaczej [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-03-27, 19:13   #4
madame_volae
Gość

Re: Straciłam zapał do wszystkiego / Iwona & Palomino

Palomino: ale właśnie boję się zrobić przerwę, wolne, bo może mi się to spodobać i wtedy nie będzie za ciekawie.

Iwona: a co to "Bodymax" i ile kosztuje? Może i mi pomoże..(?)
Stary 2003-03-27, 19:16   #5
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Masz obniżenie nastroju związane prawdopodobnie ze zbyt długą zimą i zaniechaniem ćwiczeń. Im mniej robisz, tym mniej Ci się chce. Proponuję powrót do rowerka i ćwiczeń, obowiązkowo 10 minut ćwiczeń przy otwartym oknie rano, a energia powróci błyskawicznie. jak zaczniesz coś dla siebie robić, to organizm odwdzięczy się dobrym samopoczuciem.

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-27, 19:16   #6
Iwonalodz
Zakorzenienie

Bodymax to preparat witaminowy z żeń-szeniem,kupuje sie go w aptece,ceny nie pamiętam,bo ja go kupuję na listki [img]icons/icon7.gif[/img]
Jesli go kupisz to stosuj tylko według instrukcji [img]icons/icon7.gif[/img]
Ja go biorę na "nic nie chcenie i zmęczenie " [img]icons/icon7.gif[/img]
Mnie pomaga [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img]

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-27, 19:19   #7
palomino
Zakorzenienie

Alez Madame [img]icons/icon7.gif[/img] Odpoczywać też trzeba umieć [img]icons/icon7.gif[/img]
Jak sobie tak tego będziesz odmawiać to faktycznie w krótkim czasie będziesz miala wszystkiego dosyć - życie to nie jest musztra wojskowa [img]icons/icon12.gif[/img]

Tylko pracoholik ma marzenie żeby paść podczas wykonywania obowiązków [img]icons/x_kostucha.gif[/img] Pozostali biorą urlop [img]icons/icon12.gif[/img]

cmoczki [img]icons/icon7.gif[/img] i glowa do gory [img]icons/icon7.gif[/img]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-03-27, 19:22   #8
lejka
Zakorzenienie

A jest sens się zmuszać? Liczysz, że jak się zmusisz do wysiłku, to przypomną ci się dawne czasy i z powrotem polubisz wysiłek? Hm, no nie wiem... Może spróbuj najpierw dać sobie tydzień luzu i odpoczynku, a potem...? Może organizm się domaga?

A co do Body maxu - preparat może cię wzmocnić, ale chęci do życia raczej nie przywróci, to tylko - aż? - witaminy... Na nastrój i chęci wpływają chyba tylko leki o silniejszym działaniu, na receptę, no...

Zgadzam się, żebyś zrobiła sobie przyjemność i poszła spać, rano wszystko jest lepeij... A miałaś kiedyś już tak? Idzie wiosna, mi też się zimą nic nie chce, ale jak raz się zmuszę do wyjścia na slońce, nogi mnie same niosą do biegania...

Powodzenia w walce ze słabościami... Ale odłóż ją do rana. Teraz i tak wiele nie zdziałasz, to po co się stresować, lepiej się wyspać...
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-27, 22:00   #9
madame_volae
Gość

Ok 10 minut rano, potem rowerkiem do szkoły. Mam nadzieję, że oddadzą mi moją dawną energię i witalność! [img]icons/icon9.gif[/img]
Stary 2003-03-28, 01:48   #10
Agentka
Wtajemniczenie

[img]icons/1glaszcze.gif[/img] i sie trzymaj i wygladaj na dwór czesciej niz dotychczas Madame, chocby tyko przez otwarte okno [img]icons/icon7.gif[/img] serio- pomaga..widzisz jak sie zaczyna wszystko zielenić, jak ludzie=czyt.kobiety [img]icons/icon10.gif[/img] myją okna, jak chcą WIDZIEĆ I UCZESTNICZYĆ W NOWYM, RODZĄCYM SIĘ NA WIOSNE ZYCIU [img]icons/icon7.gif[/img] zaufaj Pudernicom [img]icons/icon29.gif[/img] taki stan nie trwa długo [img]icons/icon7.gif[/img] po prostu nie da rady, zeby trwał i trwał , jak za oknem tyle ciekawego lada moment sie zacznie dziac [img]icons/icon7.gif[/img] no- uszka do góry [img]icons/icon7.gif[/img] bedzie pieknie [img]icons/icon7.gif[/img]

ps. napisano z autopsji- wiecznie zmeczona zyciem i bolesnie odczujwająca skutki przesilenia w postaci migren wszelkiego rodzaju i zasypiająca na stojąco w tym okresie roku - Agencja [img]icons/icon10.gif[/img]
Stary 2003-03-28, 07:38   #11
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Hej Madame [img]icons/icon7.gif[/img]
Tak jak Laski piszą, nie przejmuj się tym tak. To na pewno tylko stan przejściowy. Ja też mam sama takie momenty w życiu, że człowiekowi nawet oddychanie przychodzi z trudnością. Ale potem poczytam sobie kilka miłych postów, ktoś wyciągnie pomocną dłoń i od razu wszystko wygląda lepiej.

Główka do góry [img]icons/icon7.gif[/img]

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-03-28, 12:52   #12
Elektra
Raczkowanie

GG do Elektra

Madame a może zmienisz coś w swoim wyglądzie? nowa fryzurka a może nowe kolorki w makijażu? Od razu poczujesz zastrzyk nowej energii [img]icons/icon7.gif[/img]
Zrób coś dla siebie - może jakieś zakupy? Niekoniecznie nic wielkiego,mi wystarczy nawet drobiazg ale musi to być coś wyjątkowego,coś na co zawsze miałaś ochotę [img]icons/icon7.gif[/img]
Może zbyt dużo obowiązków wiziełaś na siebie albo to tylko wiosenne przesilenie.
Elektra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości