|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nierównomierny kolor: dekoloryzacja --> henna --> szamponetki = tragedia
A więc tak:
1.Pół roku temu przeszłam dekoloryzację z ciemno brązowego, 2 tygodnie później miałam robiony dwa razy balejaż, aby zniwelować rudości. Kolorek średnio mi sie podobał, włosy były tragicznie zniszczone, ale z czasem się przyzwyczaiłam, a włosy się odbudowały. 2.W maju miałam już dosyć blond i postanowiłam powrócić do brązu za sprawą henny. No i się zaczyna. Włosy nierówno przyjęły kolor.Przednie pasma były wręcz czarne, zaś reszta włosów prawie w ogóle nie chwyciła. 3.Miałam nadzieję, że szamponetki pomogą, kolor się ujednolici, ale niestety nie jest chyba jeszcze gorzej, mam tysiące odcieni: zielonkawe, szarawe, rudawe ... z przodu ciemny brąz z tyłu ciemny blond, kontrast jest straszny. Jaka jest tego przyczyna? Czemu włosy z przodu chwytają za mocno, a z tyłu za słabo? I co na to poradzić? Boję się kolejnych wizyt u fryzjera, dekoloryzacji itp zabiegów
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nierównomierny kolor: dekoloryzacja --> henna --> szamponetki = tragedia
włoski z przodu głowy [nad czołem i przy skroniach] są zazwyczaj delikatniejsze cieńsze i czasami bardziej zniszczone [od czesania]. i dlatego mocniej łapią kolor. też to mam - z tyłu brąz z przodu ciemny brąz
ale u mnie to nie widać takiej dużej różnicy..nałożyłaś prawdziwą naturalną hennę na farbę a potem na tę hennę farbę? ![]() to ja się nie dziwię że wyszły cuda niewidy.. na hennę nie wolno kłaść farb chemicznych bo mogą wyjść bardzooo dziwne kolory, może nic nie wyjść albo mogą się zniszczyć włosy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Po hennie odczekałam miesiąc, w dodatku nie są to farby tylko szamponetki zmywalne po 3 myciach. Początkowo chciałam wydzielić te pasma z przodu i krócej trzymać na nich szampon, ale to niestety nie zdaje egzaminu ... w dodatku odrosty mi nie chwytają w ogóle ...
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Nie wiem czy w tym momencie jest jakakolwiek szansa ratunku. Mogłabyś ściąć włosy i to by było najlepszym wyjściem
Odbudowałby się i za jakiś czas, gdy odrosty byłyby wystarczająco duże, można by pomyśleć o koloryzacji. Teraz na hennę nie możesz już kłaść farby, więc myślę że dekoloryzatora również, ale zapytaj najlepiej fryzjera. Poza tym kolejny dekoloryzator to będzie już zabójstwo dla włosa.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
absolutnie żadna dekoloryzacja nie wchodzi w grę, najsensowniejsze to ściąć włosy, rozumiem jednak że nie chcesz tego robić. To może być ryzykowne, ale możesz kupić farbę i zafarbować włosy jeszcze raz, po kolei oddzielając ciemniejsze i jaśniejsze pasma folią. ( na pasmach jaśniejszych farbę trzymaj dłużej, do 15 minut góra jeżeli farbujesz na jaśniejszy kolor) powinno to pomóc odzyskać włosom odpowiedni kolor. Nastepnie kup sobie odżywkę i szampon do włosów farbowanych najlepiej jakiejś dobrej formy, i idź do fryzjera ściąć około 5 cm. Pownno pomóc.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

jest chyba jeszcze gorzej, mam tysiące odcieni: zielonkawe, szarawe, rudawe ... z przodu ciemny brąz z tyłu ciemny blond, kontrast jest straszny.