|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
sprawdzony podk³ad
Hej...szukam dobrego sprawdzonego podk³adu, mam cerê t³ust± i jak nak³adam jaki¶ podk³ad to po 2 czy 3 godzinach siê ¶wiecê strasznie, twarz jest jakby mokra. Mam równie¿ cerê tr±dzikow± nie jest to du¿o wyprysków ale siê zdarzaj±, mam te¿ przebarwienia potrzebuje wiêc podk³adu do ceru t³ustej ale te¿ ¿eby by³ kryj±cy. Co polecicie? Dodam ze mam 17 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Dot.: sprawdzony podk³ad
ja u¿ywam vichy , ale nie jest kryj±cy . spróbuj co¶ z laroche posay . kryguj±cy do cery tr±dzikowej bêdzie odpowiedni .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
pharmaceris delikatny fluid intensywnie kryj±cy ja go zawsze w aptece kupuje kosztuje 30 pare z³ ale naprawde ¶wietny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
a czy bêdzie on dobry do ceru t³ustej? nie bêdzie siê ¶wieci³?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 916
|
Je¶li tak mocno siê ¶wiecisz to nie obêdzie siê bez pudru i mo¿e bibu³ek matuj±cych w ci±gu dnia.
¯aden fluid a¿ tak mocno nie matuje, ¿e zapobiec laniu siê z twarzy. Najpierw zalecz tr±dzik a potem siê maluj. Potwierdzam- vichy dobrze kryje i ma wysoki filtr. Ja sama w³a¶nie u¿ywam vichy dermablend. Ale nie mam tr±dziku a cerê mam such± a i tak czasem siêgam po puder. Tak¿e nawet u posiadaczek cery suchej ¿aden podk³ad nie matuje a¿ tak dobrze ,¿eby mo¿na by³o sobie poradziæ bez pudru. Zw³aszcza latem Mo¿liwe, ¿e odpowiedni by³by dla ciebie makija¿ kosmetykami mineralnymi a nie klasyczny podk³ad. Makija¿ mineralny to dobra opcja dla m³odej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
moja skóra nie jest typowo tr±dzikowa od czasu do czasu pojawiaj± siê wypryski bardziej to mam w±gry, ale w³a¶nie chcê kryj±cy poniewa¿ mam tak ¿e czêsto mam wypieki na twarzy nie wiem co jest tego przyczyn± ale jestem jak burak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To pewnie masz cerê naczynkow± i powinna¶ szukaæ podk³adu do takiej cery.
Chyba taki ma clinique. Ja te¿ mam cerê naczynkow± (policzki, nos) i mnie odpowiada dermablend bo dobrze kryje. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No w³a¶nie nie wiem jestem amatork± w tych sprawach jako¶ nie potrzebowa³am mocnego makija¿u a teraz chcia³abym trochê wyrównaæ kolor bu¼ki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Ja polecam Revlon colorstay do skóry t³ustej i mieszanej. Po tym podk³adzie twarz nie ¶wieci mi siê 7-8 godzin, po Vichy nie ¶wieci³am siê przez 3 góra 4 godziny. Ale wiadomo, ¿e dla ka¿dego co innego jest dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
no wiem, ze niby najlepiej wypróbowaæ samemu ale no szkoda mi kasy wywalê te 50 z³ czy co¶ ko³o tego i bêdzie potem tylko sta³...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
zastanawia³am siê ju¿ nad nim tylko hmm nie wiem sama, a czym go najlepiej nak³adaæ? bo ja hmm s³abo zaawanasowana jestem i potrzebujê porad
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 273
|
Na lato i upa³y revlon czy vichy dermablend to chyba nie jest dobry pomys³. Tylko pogorszy sprawe z wypryskami.. Z potem wszystko sp³ynie tak czy siak i bedzie wygladac jeszcze gorzej.
Nie lepiej jakis korektor + puder? Jakbys zaczela sie swiecic to mozna uzyc bibu³ek i po sprawie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mo¿esz najpierw siêgn±æ po próbki.
Albo wymieniæ siê z kim¶ na targowisku. U mnie Dermablend sprawdza siê tak¿e latem, nawet ostry wysi³ek i pocenie siê na si³owni go nie rusza. Ale to co pasuje mnie niekoniecznie musi pasowaæ komu¶ innemu. Podk³ad zawsze dobiera siê indywidualnie metod± prób i b³êdów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
wiem, ¿e najlepiej wypróbowaæ ale nie chce wydaæ 60 z³ ¿eby potem sta³ na pó³ce a w drogeriach to panie doradzaj± ale wciskaj± to co im nie schodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Ja u¿ywam revlonu colorstay jest to bardzo trwa³y podk³ad dlatego nie u¿ywam go w lecie. Teraz w porê s³oneczn± u¿ywam lirene city matt jest bardzo dobry polecam go ale jesli on nie jest trwaly taki typowy na lato
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
ja te¿ u¿ywa³am Revlona, i faktycznie, utrzymuje siê na twarzy naprawdê d³ugo ale moim zdaniem strasznie zapycha pory i tworzy na twarzy maskê...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Mam przet³uszczaj±c± siê cerê, pe³no przebarwieñ i pe³no podk³adów
![]() ![]() ![]() Ja siê skusi³am na kremm BB wybra³am Lioele triple solutions, piêknie kry³, d³ugo sietrzyma³ w upa³, nie tworzy³ efektu maski/tapety na twarzy ALE uczuli³ mnie ![]() ![]() Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2012-05-29 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
to mo¿e spróbuje ten Lirene, aktualnie u¿ywam tylko kremu matuj±cego z ziaji bo w dusznym autobusie i tak wszystko ze mnie sp³ywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 329
|
Cytat:
Zgadzam siê z wiza¿ankami, Dermablend to mój nr 1, Revlon te¿ jest ¶wietny. Ja u¿ywam Dermablendu przez ca³y rok i nigdy mnie on nie zapcha³, ale to sprawa inywidualna. Teraz zreszt± wysz³a jego ulepszona wersja. Mo¿e w aptece dadz± próbkê? City Mat nie znam, ale pewnie na dzieñ oka¿e siê lepszy dla Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Poczytam jeszcze w internecie na temat tych podk³adów i mo¿e zdecyduje siê na który¶
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 881
|
Ja jestem w tym samym wieku i tez mam taka cere jak twoja
![]() Ja uzywam Maxfactor Smooth effect foundation oraz wibo true recover foundation. Wedlug mnie sprawdzaja sie swietnie. A do strefy T uzywam czasem (najczesciej w lato) Bazy Loreal Studio Secret 'anti shine mattifying primer'
Edytowane przez xTync Czas edycji: 2012-05-30 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Edytowane przez kasia753 Czas edycji: 2012-05-31 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.