Dekoracja sali, zawieszki na wódkę- pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 15:29   #1
dwakolory
Raczkowanie

Smile

Dekoracja sali, zawieszki na wódkę- pomocy

Witam.
Ślub biorę 2 sierpnia więc mam jeszcze troszkę czasu, ale już teraz potrzebuję pomocy. Nie mam pomysłu na dekorację sali. Od razu muszę zaznaczyć że salę ubieramy sami, bo nie jest to żadna restauracja, tylko świetlica. Nie podobają mi się klasyczne dekoracje z balonów- przynajmniej nie tylko z balonów. Bardzo chciałabym ubrać salę woalami- materiałem. Wymyśliłam że pod sufitem zawiesimy (rezchodzące się od środka na 4 strony) 4 wstęgi woali, a między nimi 4 sznury balonów. Ale zupełnie nie wiem jak ubrać "ścianę za Państwem Młodych". To najważniejsza dekoracja, bo tak naprawdę wszystkie oczy będą skierowane w tym kierunku, a ja zupełnie nie wiem co ładnego można wymyślić. Może Wy mi pomożecie coś wymyślić? Chciałabym też jakoś oryginalnie ubrać stoły. Myślałam nad tym, aby na środku stołu (stoły na naszej sali będą ustawione wzdłuż ścin tyworząc literkę U) pomarszczyć jakiś dość sztywny materiał i na powstałe "załamania" poukładać płatki róż. Ale nie wiem czy to dobry pomysł. Dodam, że na początku bardzo chciałam mieć sukienkę w kolorze białym z czerwonym dodatkami. I w takiej też kolorystyce wymyśliłam sobie dekorację sali, stołów, kościoła. Ale wyszło tak, że mam bardzo delikatnę sukienkę w ecru- poprostu jak ją załozyłam to wiedziałam że to ta. Do tego będę miała srebrną biżuterię. I teraz nie wiem co z kolorystyką dekoracji. Nie chcę ubierać sali w jednym kolorze- tylko ecru. Chciałabym dodać do tego jeszcze jakiś kolor. Ale taki żeby pasował, a żeby jednocześnie nie był zbyt ostry, agresywny. Może macie pomysł jaki to może być kolor? Może macie jakieś propozycje na dekorację sali i stołu? Dodam jeszcze że nie chcemy ponieść zbyt dużych kosztów, ponieważ oprócz wesela mamy na głowie budowę domku.
Aha. I mam jeszcze jedną prośbę. Chciałabym sama zrobić zawieszki na wódkę- poprostu nie chcę na to tracić pieniążków. Tylko zupełnie nie mam pomysłu jak to zrobić. Może widziałyście jakieś proste do wykonania zawieszki na wódkę? A może któraś z Was również sama je wykonywała? Bardzo proszę o pomoc. Liczę na Was moje drogie.
dwakolory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 20:28   #2
aguladomelowa
Przyczajenie

Dot.: Dekoracja sali, zawieszki na wódkę- pomocy

Dwakolory, już sobie wyobrażam twoją dekorcję na suficie... będzie super. Do sukni ecru pasuje wiele kolorów, ja bym widziałą sale w różnych odcieniach zółtego może łosoś, pomarańcz, ale taka nie za ostra czerwień też powinna pasować. Znalazłam kilka propozycji dekoracji za młodą parą...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_883_125.jpg (36,6 KB, 136 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cytat_jp_ii_692_123.jpg (27,8 KB, 136 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2352.jpg (51,5 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_s_kompozycja_5_212.jpg (29,7 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_s_stol_serce_2a_409.jpg (30,7 KB, 101 załadowań)
Stary 2008-05-26, 20:50   #3
eseska
Zakorzenienie

Dwakolory! Jesli chodzi o zawieszki to popatrz sobie na allegro jakie są na pewno Ci natchnie jak zrobić swoje. Ja też będę robic ale mam jeszcze czas bo ślub za rok. Pozdrawiam
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 22:37   #4
aannuullaa
Wtajemniczenie

Jeżeli chodzi o dekorację sufitu to radziłabym wam przeliczyć na spokojnie koszty, nie wiem jakie w twoim regionie są ceny firm dekorujących,ja brałam ślub ponad rok temu, tez mieliśmy podobną dekorację sali i tez chcieliśmy zrobić to sami, ale koszt materiału i balonów przewyższył koszt usługi... firmy dekoratorskie maja po prostu materiał i używają go wielokrotnie, więc koszty są niższe, ale tak jak mówię, to sprawa do przeliczenia.
Wszystkiego dobrego życzę i miłych przygotowań

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-27, 10:18   #5
dwakolory
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguladomelowa Pokaż wiadomość
Dwakolory, już sobie wyobrażam twoją dekorcję na suficie... będzie super. Do sukni ecru pasuje wiele kolorów, ja bym widziałą sale w różnych odcieniach zółtego może łosoś, pomarańcz, ale taka nie za ostra czerwień też powinna pasować. Znalazłam kilka propozycji dekoracji za młodą parą...
Tak właśnie myślałam o kolorze złota i właśnie pomarańczu. Bardzo chciałam czerwień, ale mój TŻ i moja mama się upierają, że biały i czerwony to kolory flagi Polski . Więc chyba pozostnę przy zaproponowanych przez Ciebie kolorach. Mam nadzieję że będzie ok.

Eseska- popatrzę na Allegro, może znajdę coś ciekawego i niezbyt trudnego do zrobienia.

AAnnuullaa- przeliczę wszytko dokładnie. Może masz rację- może taniej będzie wynająć firmę. Dekorację kościoła będę wyporzyczać z kwiaciarni- u nas jest taka kwiaciarnia która ma do wypożyczenia różne dekoracje na takie okazje. Z tego co wiem to mają też woale. Może uda się u nich wypożyczyć również coś na salę. Dobrze by było, bo co ja potem zrobię z taką ilościa materiału. W tym tygodniu dostanę od nich katalog to będę wiedziała czy mają coś co mi się spodoba i w takich kolorach jakie bym chciała.

Edytowane przez dwakolory
Czas edycji: 2008-05-27 o 10:43
Stary 2008-05-29, 10:09   #6
krystalizacja
Przyczajenie

Ja proponowałabym beżowy, brąz ewentualnie, ecru itp. Postaram się znaleźć jakieś foty, które mogłyby zobrazować bardziej moją koncepcję. Z różem trzeba być ostrożnym. Zbyt jasny daje efekt "świńskiego" różu. Jednak dobrze dobrany może być wspaniałą dekoracją.
krystalizacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 14:45   #7
dwakolory
Raczkowanie

Krystalizacja- Za każdą fotkę będę bardzo wdzięczna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-02, 15:41   #8
krystalizacja
Przyczajenie

służę fotkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komplet.jpg (33,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (38,2 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (83,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (19,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (29,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e.jpg (54,6 KB, 60 załadowań)
Stary 2008-06-02, 16:03   #9
krystalizacja
Przyczajenie

dużo dają pokrowce na krzesła, zdobią salę i właściwie można dodać na salę już tylko kilka balonów i kilka pasów materiału.
załączam zdjęcia dekoracji w innych kolorach , gdzie przykładem może być sama forma dekoracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e.jpg (54,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f.jpg (145,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg g.jpg (87,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg h.jpg (231,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i.jpg (86,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg j.jpg (37,1 KB, 33 załadowań)
Stary 2008-06-02, 16:05   #10
krystalizacja
Przyczajenie

i kolejne..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k.jpg (36,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg l.jpg (104,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m.jpg (38,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n.jpg (29,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg o.jpg (26,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (135,3 KB, 48 załadowań)
Stary 2008-06-02, 16:07   #11
krystalizacja
Przyczajenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg r.jpg (60,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (42,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t.jpg (161,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg u.jpg (296,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w.jpg (31,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aa.jpg (23,9 KB, 57 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 10:14   #12
dwakolory
Raczkowanie

No przyznam że piekne te propozycje. A co myslicie o połączeniu koloru ecru z zielonym? Ostatnio oglądałam z moją świadkową gazety z dekaracjami sal ślubnych i były tam przepiękne dekoracje z użyciem zielonego koloru. Pytałam w kwiaciarni w której zamówiłam bukiet ślubny i dekorację kościoła co myślą o tym połączeniu i stwierdziły że będzie ok. Ale chciałabym wiedzieć co wy o tym myślicie?
Stary 2008-06-11, 07:16   #13
izabarti
BAN stały

RATUJCIE MUSZĘ SIĘ NAUCZYĆ ROBIĆ SERC,GIRLAND,WINOGRON, I ŁUKÓW Z BALONÓW POMOZCIE MI PROSZE WYSLIJCIE MI FOTY JAK TO ROBIC CO JEST POTRZEBNE DO KAZDEGO Z NICH OSOBNO I POPROSTU PRZEPIS BŁAGAM DEKORUJE KUZYNCE NA WESELE SALE I MUSZE WIEDZIEC I NAPISZCIE JAKIE BALONY I WOGOLE CZEKAM ODPOWIEDZ PISZCIE MI NA POCZTE izabarti@buziaczek.pl BEEDE WAM BARDZO WDZIECZNA
izabarti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości