|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() antykoncepcja na pierwszy raz
.
Edytowane przez maja1881 Czas edycji: 2010-01-14 o 17:33 Powód: usunięcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: antykoncepcja na pierwszy raz
Uważam,że najlepsze są właśnie pigułki. Nikogo nie chcę namawiać, ale jeżeli regularnie chodzi się do ginekologa to tabletki nie mają skutków ubocznych. Jeżeli jesteś dziewica to myślę,że powinnaś się wybrać do lekarza- tak po prostu,żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Osobiście nie dowierzam innym środkom, może prezerwatywy i jakiś środek plemnikobójczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jestem za mloda i nie chce sie truć tabletkami a co myslisz o prezerwatywa+globulka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prezerwatywa+globulki i wybrac teoretycznie nieplodny dzien ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez Diriana Czas edycji: 2009-03-30 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Można sobie komplikować życie, używając jednocześnie tabletek, prezerwatyw, globulek i dodatkowo uprawiać seks tylko w dni niepłodne (wiem, wiem, przy tabletkach ich nie ma)
![]() A tak na poważnie, to prezerwatywa w zupełności wystarczy, ja się w ten sposób zabezpieczyłam podczas pierwszego razu i potem też wielokrotnie ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Prezerwatywa w zupełności wystarczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
zeby sie nie stresowac najlepiej na poczatek (skoro nie chcesz/mozesz brac pigulek) polaczyc dwie metody antykoncepcyjne czyli np. globulki+prezerwatywa lub dni nieplodne+prezerwatywa (jesli wiesz kiedy przypadaja dni nieplodne).
moze ktos uzna za bezsens stosowanie dwoch metod, ale jesli ma to wam zapewnic spokojny sen - to lepiej tak... poza tym zadna z tych metod nie daje stuprocentowej pewnosci zabezpieczenia, a wiec teoretycznie nie powinna wystarczyc... globulki sa spoko, uzywalam ich w poczatkach mojego wspolzycia dosc czesto i nie narzekalam ![]() nie polecalabym stosowania samej prezerwatywy - jesli dla chlopaka to tez bedzie pierwszy raz, to moze miec jeszcze czynnosci zakladania nie przecwiczonej (zwlaszcza premierowo na oczach partnerki -czyli w potencjalnym stresie) i nie ma pewnosci, ze zrobi to prawidlowo. po jakims czasie, gdy juz nabierzecie doswiadczenia z pewnoscia zdecydujecie sie na stosowanie jednej metody, ale na sam poczatek lepiej dwie, zeby potem sex nie kojarzyl sie ze stresem przed niechciana ciaza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
globulki i prezerwatywa chyba najlepiej
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tez mysle, ze globulki i prezerwatywa (np. Durex Extra Safe), a jezeli chcesz regularnie współzyc to jednak tabletki to najlepsze rozwiazanie
![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
dolaczam sie do pytania autorki tematu.
mam take pytanie - Pomozcie mi i powiedzcie, jaka mam pewnosc ze w polaczeniu globulka + prezerwatywa nie zajde w ciaze jesli np prezerwatywa peknie???? odpowiedzcie prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Każdy ma własną opinie o środkach anty. Ja od początku używałam tabletek. Regularnie się badam i wszystko jest ok. Za dużo znam osób, które stosowały tylko prezerwatywy i teraz mają po dwójce dzieci. Jeżeli jesteś za młoda ta pigułki to może na sex też za wcześnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ashmira mam 19 lat i nie jestem za mloda na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Też mam 19 lat, współżycie rozpoczęłam w wieku 18 i prawie od początku brałam tabletki. Ani ja ani mój lekarz nie uważaliśmy, żebym była za młoda. A komfort współżycia, wiadomo, o niebo lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
no ale jesli dziewczyna nie chce brac pigulek to nie ma co jej do tego zmuszac.
Kachaa - oczekujesz dokladnego podania prawdopodobienstwa? No jesli peknie prezerwatywa to pozostaje globulka, a jej wskaznik Pearla okreslajacy ile kobiet na 100 moze zajsc w ciaze przy jej stosowaniu wynosi 2-30. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Prezerwatywa+globulki i wybrac teoretycznie nieplodny dzien
![]() Ja wolałabym na te teoretyczne dni nie liczyć! nikogo nie namawiam, sama biorę pigułki od 17 roku życia i jestem zadowolona Kiedy miałam przerwę w braniu tabletek i zabezpieczaliśmy się tylko prezerwatywami to ciągle sie bałam,ze wpadnę. Ale może ja po prostu za nerwowa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam podobne wątpliwości, co autorka wątku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
1) Pęknięcie prezerwatywy - trzeba być cholernie zdolnym gościem, żeby tego dokonać:} Nawet dziewice miały pewnie w ręku prezerwatywę. Można do niej nalać wody, rzucić komuś z II piętra w głowę... i nie pęknie; )
2) Prezerwatywa+globułka - trzeba wyczytać na opakowaniu globułek, czy przypadkiem nie zawierają tłuszczopochodnych 'składników', bo te naruszają lateks... i wtedy faktycznie może być 'bęc'. 3) Prezerwatywa+globułka+dni niepłodne - no i co? Zrobicie to w dzień niepłodny, z gumą i globułką... Będzie bezpieczny 1-raz... a potem? Wyszukiwanie kolejnych dni niepłodnych, liczenie, pieprzenie... ; ))) 1-raz to tylko wstęp do reszty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;6168850][B]
3) Prezerwatywa+globułka+dni niepłodne - no i co? Zrobicie to w dzień niepłodny, z gumą i globułką... Będzie bezpieczny 1-raz... a potem? Wyszukiwanie kolejnych dni niepłodnych, liczenie, pieprzenie... ; ))) 1-raz to tylko wstęp do reszty.[/QUOTE] Liczenie dni niepłodnych nie jest aż takie trudne ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak najmniej komplikacji przy pierwszym razie! Prezerwatywa zupełnie starczy (moze być pleminkobójcza). Jak pęknie (nigdy się mi to nie zdarzyło) to zawsze jest Postinor.
Nie wyobrażam sobie globulki i oralnego naraz. A przecież języczek najszybciej rozgrzewa oboje partnerów. Nałozenie prezerwatywy przecwiczyc w dwójkę na bananie - jako grę wstępną. Ty trzymasz ściśnięty palcami "dziubek" by usunąć powietrze, a on rękoma rozwija gumkę naciagając na przyrząd dydaktyczny. Natomiast polecałabym posmarowanie nałozonej już przerwatywy specjalnym środkiem nawilżającym, np. "Feminum" - nawilzenie to podstawa - zmniejsza obtarcia, ułatwia wsuwanie. Taki masaż - rozsmarowanie kremu to doskonały pobudzacz.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie wiedziałam gdzie mam o to zapytać,więc pytam tutaj
![]() Planuję przeżyć z chłopakiem dzisiaj swój pierwszy raz.Mam strasznie nieregularne miesiączki więc nigdy nie wiem,kiedy mam dni płodne,które tak samo dobrze mogą być właśnie dzisiaj ![]() Mam pytanie..czy nawet gdyby to były dni płodne,takie zabezpieczenie wystarczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.