|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Prawo jazdy - egzamin teoretyczny wewnętrzny
Mam pytanie dotyczące testów teoretycznych na prawo jazdy.
Na kursie dano mi 4 książeczki formatu A5 + płytę wydawnictwa grupy image. W tym zestawie znajdują się pytania testowe (około 550), natomiast sam egzamin ma pyt. 18. Kiedy nasz nauczyciel przeprowadza tzw. 'testy wewnetrzne', te testy również liczą 18 pyt, ale zauważyłam że pyta przy tym : 'jaki to był numer testu?'. Moje pytanie jest następujące - czy te testy, które również znajdują się na stronie - http://www.grupaimage.home.pl/testy/ - tutaj jest 18 pyt. na jeden test, są tymi samymi testami które pojawią się na egzaminie teoretycznym wewnetrznym, a także na egzaminie teoretycznym już tym ostatecznym ?? Jeśli np. pytań jest 500 to rozumiem ze trzeba podzielić to przez 18 i tedy wyjdzie pula testów które są możliwe ?? Nie wiem czy dobrze to rozumiem, więc bardzo proszę o pomoc. Jeszcze jedno pytanie - jeśli testy są ponumerowane, np. kursant wykonuje test nr. 7, to czy to oznacza, że pytanie z testu nr. 7, nie pojawi się już np. w teście nr. 1 ?? Niestety testy na tej stronie nie są ponumerowane, ale słyszę ciągle na kursie że egzaminator się pyta : 'jaki test wykonałeś' czyli to musi byc gdzieś napisane na tej kartce, ale w internecie nie ma takiego oznaczenia... Edytowane przez Joline Czas edycji: 2012-11-05 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawo jazdy - egzamin teoretyczny wewnętrzny
Nie wiem co jest z tymi numerami testów w Twojej szkole jazdy. Ja nie miałam takich dziwactw.
Dodatkowo jak podzielisz ogólną liczbę pytań przez te 18 pytań wylosowanych to nie wychodzi liczba parzysta. System zwyczajnie losuje pytania i jest to dobór całkowicie losowy. I nie ma tu żadnej zasady, że pytanie z, jak to określiłaś, testu 1 nie powtórzy się w teście 7. Jak już napisałam jest to całkowicie losowe. Ja sama zdawałam rok temu i kiedy robiłam sobie testy z płytki nieraz zdarzało się, że jedno pytanie trafiało mi się w co drugim 18-pytaniowym teście. Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2012-11-05 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U mnie w osk na wewnętrznym też wpisywali nr zestawu.
Z tymi pytaniami jest tak, że w tych 18 które wylosujesz muszą znaleźć się pytania ze wszystkich kategorii, nie może być tak, że będziesz miała np. 18 pytań z pierwszej pomocy (bo teoretycznie jeśli są losowane mogłoby się tak zdarzyć), ale w tych 18 muszą być i z dopuszczalną prędkością i z obsługi itd. Te same pytania mogą też znajdować się w kilku wylosowanych zestawach. I tak, te ze strony którą podałaś to te które są i na wewnętrznym i na państwowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak już pisałam mam pytania testowe, dokładnie 525 pytań z wydawnictwa grupa image. Czy dobrze rozumiem że te same pytania (z tej książki) będą identyczne jak na tych dwóch egzaminach teoretycznych, czyli że pytanie którego nie ma w tym podręczniku napewno nie pojawi się na egz. teoretycznym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Czy wobec tego uważasz że najlepszą metodą nauki jest przerabianie jedynie tych pytań z tej książki ? Dostałam jeszcze opis poszczególnych znaków plus podręcznik kierowcy gdzie również są opisane różne sytuacje ale uczenie się w ten sposób jest dla mnie bardzo monotonne. Czy w związku z powyższym po przerobieniu tylko tych 500 pytań mogę spokojnie podchodzić do egz. teoretycznego ? Również interesuje mnie to czy np. te obrazki z tej książeczki będą identyczne z obrazkami na tych testach teoretycznych ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Oczywiście nie ucz się pytań na pamięć - przerób ze 2, 3 razy pytania, powinno wystarczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
zdjęcia też są takie same
![]() mi najłatwiej było uczyć się z płyty, tej od image, po włączeniu programu masz 2 opcje: egzamin i nauka. Przed egzaminem wewnętrznym przerobiłam 2 razy po kolei wszystkie pytania z nauki, potem jeszcze kilka zestawów sobie porobiłam, żeby sprawdzić czy umiem i poszłam na wewnętrzny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Załanczam zdjęcie - być może przeoczyłam.. jeśli znalazłaś to pyt. w podreczniku to czy moglabys mi przesłać nr strony ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Znalazłam na stronie 71, pyt. 498, poprostu zdjęcie było ciemniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to prawem zagwarantowana, ogólnodostępna pula pytań obowiązująca obecnie. Jedyne co może się różnić to rodzaj i jakość zdjęć na egzaminie "prawdziwym". Np. w książce był rysunek a na egzaminie będzie zdjęcie przedstawiające tę samą sytuację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak zdam ten egz. wewnętrzny to czy sama będę musiała zgłosić się do WORD'a żeby zdawać egzamin w ośrodku, czy tym już zajmuje się osoba prowadząca kurs u której zdaję ten wewnętrzny egzamin ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne jest zawsze tylko ustawienie znaków, pojazdów i ewentualnie kierującego ruchem policjanta. Jak zdasz egzamin wewnętrzny to z dokumentami, które ci wydadzą (oświadczenie o skończeniu kursu i zaświadczenie od lekarza po badaniu) musisz zgłosić się do ośrodka, gdzie będziesz zdawać ten "prawdziwy" egzamin i ustalić sobie termin. W kasie opłacisz egzamin i później w okienku obsługi petentów ustalisz sobie termin egzaminu (im wcześniej tym lepiej, bo się wszystko pamięta i zdenerwowanie jest mniejsze). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.