![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Dylemat: godzina ślubu - co o tym myślicie?
Wychodze za mąż 6 października tego roku. Wlasnie wczoraj bylismy u księdza zamawiać godzinę. Troche sie zasmucilam bo 16 i 17( najlepsze wg mnie godziny) są już zajęte. Zostałam tylko 15 i 19. Wybrałam 15...czy to oby nie za wcześnie na rozpoczęcie ślubu? Mam takie obawy...Czy byłyście na ślubach o tych godzinach? A może któras z Was ma ślub o 15?
Prosze o Wasze zdania bo jakos mam obawy( że jak wesele sie wczesnie zacznie to szybko sie skończy, wiadomo z jakich powodów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co o tym myślicie??
ja mam slub o 15.00 i wybralam te godzine celowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
My też musieliśmy zdecydować się na 15 (8 września),bo następne godziny były już zajęte,a inny termin nie wchodził w grę ze względu na salę.Wesele zacznie się po 17,więc będziemy mieli godzinkę na sesję zdjęciową w tzw. międzyczasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie u nas z fotografem może byc problem bo myślałam,że ślub bedzie znacznie pożniej i wybrałam godz 20 na zdjęcia. Ale musze zmienić na wcześniejsza o ile sie jeszcze da zmienić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam na szczęście tego problemu.Zdjęcia będzie robił nasz kolega.Także w trakcie wesela urwiemy się na chwilkę,by porobić zdjęcia przy zachodzie słońca (wesele będziemy mieli nad morzem)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To fotki wyjdą nepewno cudowne, tylko pozazdrościć. U nas też jest taki zwyczaj,że w trakcie wesele para młoda wymyka się na godzinkę, żeby porobić zdjęcia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
wiesz z tego co slyszalam to w roznych rejonach poslki inaczej sie na to patrzy. u mnie slub o 15 nie jest niczym dziwnym,moim zdaniem to ani za wczesnie,ani za pozno.ja bylam na slubie zaczynajacym seie o 13 i tez bylo ok.wiec nie martw sie na zapas,godzinka jest dobra
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Pamiętaj, że październik to miesiąć, kiedy szybciej się ściemnia. Chyba nie chcialabyś wchodzić do kościoła nocą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Moim skromnym zdaniem w pazdierniku 15 to idealna godzina. Ja biorę ślub w sierpniu i też o godzinie 15 nie chciałam pozniej chociażby z tego względu że bedzie dużo osób z małymi dziecmi które o 18 czy 19 juz śpią wiec pewnie te osoby zupełnie by sobie odpuściły ta impreze. 15 godzina jest idealna mówie ci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo. Uspokoiłyście mnie troche. Zresztą tak z TŻ sie zastanowiliśmy,że chyba jednak 15 to dobra godzina, i fotografa udało nam sie przełożyć na 18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() No to fajnie,że Wam się udało przełożyć fotografa ![]() PS.Pozdrawiam wszystkie "piętnastki" (godzina ślubu) ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-17 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Godzina nie wazna , wazne żeby pogoda była ładna.
![]() A skoro obawiasz się szybkiego ślubu z znaych zapewne nam powodów- to jak bedzie ciepło nie daj na poczatek wódki tylko po szampanie, a wódke pod wieczór jak będzie chłodno. Upss sorki teraz zauważyłam pażdziernik to i tak zaserwuj szampan. Goscie to dorosli ludzie i powinni zachowac umiar i zrozumiec. Oczywiście jesli o to chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja też myslę że 15,00 to dobra godzina ,bo wkońcu w październiku się szybciej ściemnia ,zgadzam sie tez z Karolą_82
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja bylam na weselu rozpoczynajacym sie o 14 albo 15 (dokladnie nie pamietam) w lutym. Poczatkowo zdawalo nam sie ze bedzie sie to wesele ciagnelo, no bo to przeciez tyle godzin! ale nic bardziej mylnego
![]() ![]() P.S. i o dziwo bylo to JEDYNE wesele z ok 15, na ktorym od poczatku do konca mialam buty na nogach, a tancowalam non-stop niemalze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście!
![]() Teraz jestem już pewna,że 15 do dobra godzina na ślub. ![]() Nel a a jak tam przygotowania do ślubu? Pewnie już wszystko gotowe? ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wiesz pażdziernik to już taka pora roku, gdzie szybciej robi się ciemno i osobiście sama wolałabym 15.00 niż dwie godziny póżniej.Uważam, że nie masz o co się martwić.Moja siostra brała ślub w połowie września i miała Kościół na 15.30 godzina okazała się w sam raz.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dylemat: godzina ślubu - co o tym myślicie?
Ja wychodze za mąż w sierpniu pierwsza wersja była na wrzesień ale wszystkie godziny juz pozajmowane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę wprawdzie tylko cywilny ale chciałabym godzinę dosyć późną tzn. 17-18, to będzie lipiec więc bardzo długi dzień
![]() Czy orientujecie się może jak to jest W USC , czy z zarezerwowaniem późniejszej godziny nie ma problemu????? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Weszłam tu przypadkiem i przyznam, że z ciekawości
![]() Ja pochodzę z takiego regionu gdzie slub brało się o godz.11.00 albo o 12.00, pózniej nie ![]() ![]() Dorinko30, obawiam się, że USC pracuje tylko do 15.00 lub 16.00. Przynajmniej tak było rok temu, kiedy moi znajomi chcieli zarezerwować późniejszy termin i nie udało się.
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie powiem, że się tego nie spodziewałam, że USC pracują do jakiejś 16 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- nie wiem , czy ze wszystkim do tej godziny zdążę - mam obawy, czy nie będzie się dłużyło - jest to lipiec, więc obawiam się upału, a o tej godzinie... ![]() + goście zjedzą obiad o normalnej porze, przerwy między kolejnymi posiłkami można jakoś rozłożyć + nie muszę się pół dnia denerwować przed godziną "zero" - trzeba się jakoś "spiąć" ze wszystkim |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja równiez uważam, że godzina 15:00 w październiku jest optymalna.
![]() My wybralismy godz. 16:00, ale ślub w czerwcu ![]() Edytowane przez SELKA* Czas edycji: 2007-06-22 o 14:21 Powód: pomyłka:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przeżyłam cięzki szok w wieku ok 19 lat, kiedy to dowiedziałam się, że ludzie biorą slub o godz. powiedzmy 16.00. Na Śląsku to jest tak, jak to przedstawiła freshona. Ślub, potem obiad, po obiedzie tort, ciasta i kawa itd. Z serca życzę, żeby się udało. Moim znajomym się nie udało, nawet jak chcieli dopłacić... Powiedziano im, że urząd pracuje do 15.00 i basta... ![]() POWODZENIA! Cytat:
Zdążysz, nawet sie zdażysz zdenerwować przed godzina "0". ![]() Nie będzie się dłużyło, nawet sie obejrzysz jak sie skończy... ![]() Upał to problem, to fakt, ale w kościele zwykle jest chłodniej niż na zewnątrz, gorzej z weselem. Trzeba wtedy uważnie "dawkować" alkohol na stól POWODZENIA! I zyczę Wam wszytskim wszystkiego najlepszego!
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do upału - to bardziej się boję tego gorąca i duchoty w kościele, bo salę wybrałam z porządnie działającą klimatyzacją, a co! Zresztą był to jeden z moich wymogów przy wyborze sali. Dziękuję i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam ślub o 13, w USC. Nie dało się później, bo w urzędzie ślubów udzielają tylko do 14, przynajmniej w moim
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
rzeczywisce to wczesnie jak na slub. w moich rejonach to 14 jest wczesnie.
ja biore o 15 (w miesiacu czerwcu)
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to kompletnie nie wiem jak sie z fotografem umawiac. Czy rano... czy juz po slubie w trakcie wesela? Jak Wy to zalatwiacie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
no właśnie na Śląsku nie ma z tym problemów
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.