|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
perfumy do ciała???
Hej dziewczyny,
strasznie się cieszę, gdyż wkońcu "wywąchałam" "swoje" pachnidełko [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] (och, ach Glow j.lo [img]icons/icon12.gif[/img] ) [img]icons/icon7.gif[/img]. Czyli połowa drogi za mną ;D, teraz pozostał mi tylko zakup i pełno późniejszego szczęscia [img]icons/icon7.gif[/img]. Jednak jak wiadomo u nastolatek z kasą cieżko (oj kiedy ja na nie nazbieram??? [img]icons/icon9.gif[/img] ), dlategoż też pytam Was [img]icons/icon7.gif[/img]: a cóż to są tejemniecze dla mnie [img]icons/icon12.gif[/img] "perfumy do ciała"??? Porównując ceny są az o 40 zł tańsze od tych normalnych perfum [img]icons/icon7.gif[/img]. Pozdrawiam i z góry dziekuje [img]icons/icon7.gif[/img] |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: perfumy do ciała???
Perfumy do ciała to zapach o mniejszym stężeniu, coś jak... Dezodorant, a nawet nie wiem czy nie mniej. Często nie zawierają alkoholu i dzięki temu mogą być używane nawet na słońcu. Jednak nie ryzykowałabym i kupiła perfumy, bo te do ciała są strrrrasznie nietrwałe i mało intensywne.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
hm. pewnie wszystko zależy od zapachu...
nie wiem Lejuś jakiego Ty używałaś, ale ja miałam perfumowany preparat do ciała ANGEL [bo na perfumy nie było mnie wówczas stać]. preparat ten był w identycznej buteleczce jak perfumy - tyle, że nie był płynem a niebieską gęstą [w porównianiu do wody] substancją.. używałam go jak perfum. psikałam za uchem i.. pachniał cały boży dzień - przysięgam!
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
hepi u mnie tez z kaską różnie bywa,więc zamiast perfumów kupiłam sobie taką podróbke perfum w małym sztyfcie(ma może z 4 cm),ale to jest olejek...można te olejki np. w kiosku kupić(przynajmniej u nas w Gdańsku) i są dostępne w może 22 różnych,najpopularnieszyc h zapachach znanych firmy(ja sobie kupiłam Tommy Girl i Flower by Kenzo,ale Glow nie ma)...ten olejek wygląda jak te takie błyszczyki do ust z kulką i wystarczy sobie leciutko musnąć za uchem...trzymają się cały dzień i są b.wydajne,a kosztują ok 5 zł...może ktoś powie,że to nieładnie kupowac podróbki,bo ktoś na tym traci(producent itd.),ale czasami poprostu chce się ładnie pachnieć,ale nie można sobie na to tymczasowo pozwolić [img]icons/icon9.gif[/img]
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Re: perfumy do ciała???/Sarenka, Ninah
Sarenko - może to rzeczywiście zależy od zapachu, a może my myślimy o czym innym albo oni produkują różne te perfumy... Bo ja myślę o takich rzadkich, w atomizerze... Nie gęstych, tylko bezalkoholowych...
Może najlepiej spytać przy zakupie, czym sie różnią??? Ninah - wiesz, w Wawie widziałam coś podobnego, kiosk z małymi opakowankami, ale nie wnikałam, może to to... Opakowanka maja takie mini jak oryginalne? I naprawdę pachna jak oryginalne??? |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm... ja generalnie chciałam zwrócić uwagę na to, że jeśli jakaś marka perfum ma porządne utrwalacze w całej linii perfumowanej to uczennica czy studentka może używać wersji do ciała jako perfum [wszystko jedno czy to to jest w żelu, sprayu czy płynie] i ani nikt się nie pozna ani ona nie ucierpi na jakości.. tyle, że nie wiem jak jest z J.Lo. za Angela moge ręczyć.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ach! własnie. moja koleżanka uzywała kremu perfumowanego Armaniego, smarowała tuż za uchem i tez pachniała cały dzień. Nie pamiętam co to był za zapach [tzn. jaką miał nazwę] ale należał do tych ciężkich.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Re: perfumy do ciała???/Sarenka
No... Jak widać wszystko zależy od zapachu.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a niektóre linie popularne zaskakują...
np. bardzo długo na skórze pozostaje zapach po balsamie Healing Garden [np. manadrynkowym] aż nie do uwierzenia! spray do ciała też długo utrzymuje się na skórze a jeszcze dłużej na ubraniu!
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jesteście po prostu the best [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img].
Dzieki śliczne za porady [img]icons/icon7.gif[/img]. Postanowiłam jednak się jeszcze troche pomęczyć tym oszczedzaniem i zakupić taką normalną wodę toaletową [img]icons/icon7.gif[/img]. Zapach ten jest stety bądź nie [img]icons/icon12.gif[/img] nowością, więc jeszcze nie mam mozliwości dokopania się do źródełka informacji na temat trwałości itd. [img]icons/icon9.gif[/img], więc na razie nie ryzykuję [img]icons/icon12.gif[/img]. Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
do lejki.
to co widziałaś to nie są te moje olejki...te moje to taki sztyft,wyglądają jak te błyszczyki do ust z kulką [img]icons/icon7.gif[/img] tylko mniejsze.ja juz je od bardzo dawna widywałam w różnych sklepach,ale nie zwracałam na nie uwagi...dopiero koleżanka mnie namówiła na zakup...i jestem zachwycona,bo naprawde pachną jak orginalne i są bardzo praktyczne,bo taki sztyft można wszędzie ze sobą zabrać [img]icons/icon7.gif[/img] produkuje je jakaś firma z Krakowa,więc u Ciebie też powinny być...poszukaj w kioskach albo małych sklepikach z kosmetykami,ale raczej tymi tańszymi...pisze na nich Classic Colection...są też dostępne w zapachach kwiatowych np.bez czy róża.naprawde polecam [img]icons/icon10.gif[/img]
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Re: do lejki.
A to nie widziałam... Ale poszukam. Suuuper by było...
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Re: do lejki/znalazłam perfumy w kulce!
Ha, a rzeczywiście, znalazłam u nas na bazarku, coraz mocniej zaczynam wierzć, że ten bazarek jakiś cudotworczy jest... Po 8 zł, opis się zgadza... Ale na razie nie kupiłam, może kiedyś...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Re: do lejki/znalazłam perfumy w kulce!
to się ciesz,że je znalazłaś [img]icons/icon7.gif[/img] może się kiedyś skusisz [img]icons/icon10.gif[/img]
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.