|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czas odrastania włosków
Jak wszyscy widzimy zbliża się lato. Wróć. Lato już jest, a ja za niedługo jadę na 2 tygodnie w góry. I rzecz jasna, jak to zwykle w moim wypadku mam problem z depilacją.
Rok temu depilowałam nogi jeszcze depilatorem i to był efekt na pół do tygodnia, potem zaczeły mi wyskakiwać szpecące kropki więc przerzuciłam się na golarkę. I tu nogi muszę golić codziennie, a to nie za bardzo mi się uśmiecha ;/ Na wosk się nie zmuszę z dwóch powodów - jestem ubogą szesnastolatką i jestem strasznie wrażliwa na ból;/ Więc może znacie kremy, które rzeczywiście działają na długo? Bo stosowane przeze mnie działały prawie jak golarka - dzień, dwa i znowu trzeba... A w recenzjach na KWC nie zamieszczacie jak długo utrzymje się "efekt gładkich nóg" ![]() Mam nadzieję, że coś mi doradzicie... Z góry dzięki ![]()
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas odrastania włosków
niestety kremy do depilacji dzialają tak jak maszynka że usuwają włoski na powierchni skóry i tak jak po maszynce włoski zaraz odrastają... wiesz wosk wcale nie jest taki drogi... jak nie chcesz w gabinecie to mozesz sama kupic wosk na zimno do depilacji.. pamiętam że w promocji za pudełko plastrów wosku na zimno zapłąciłam ok 10zł. wydepilowałam akurat tyle ile wytrzymałam a co mi się nie wydepilowało to machnęłam depilatorem i miałam święty spokoj
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Po depilacji depilatorem efekt utrzymywał ci sie przez tydzień?
Musiałaś robić coś nie tak... Mi na przykład włoski odrastają po 3 tygodniach
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mi takze,efekt po depilatorze krotko sie trzyma. Max tydzien. Uzywam go juz trzy lata i ciagle to samo-problem z wrastajacymi wloskami,jednak gdy robie czesty peeling to pomaga...Zadne kremy nie zdaja sie,poniewaz dzialaja jak maszynka do golenia.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ajć ;/ wasze opinie nie są zbyt pocieszające;/
A tak porównując ból po depilatorze i ten od wosku?... I po jakim czasie od wosku odrastają? Może powinnam się skusić... - choć szczerze powiedziawszy nie za bardzo to mi się uśmiecha... <heh, jak nie patrzeć, trzeba zbierać na laser xP - Może za 20 lat dozbieram xD)
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Depilacja depilatorem...
Cytat:
Ale głupie, jedno pytanie - co ja mogę robić nie tak?...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Depilacja depilatorem...
to czy włoski się urwą czy nie zalezy nie tylko od techniki depilowania, ale też od samego depilatora. na wrastające włoski moge polecić rękawicę do peelingu/masażu (nie wiem konkretnie do czego ona jest) zauwazyłam, że odkąd jej używam codziennie depilacja nóg stała się bardziej efektywna. włoski odrastają mi po tygodniu i są na tyle cienkie i rzadkie, że wciąż mogę sobie pozwolić na pokazywanie nóg światu
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hmmm szczerze mowiąc to nie wiem jak zrobic zeby się nie urywały.. nie mogą być za długaśne.. no i nie za krótkie.. ja jadę po nodze bardzo powoli i jak robię to na siedząco to mam głowę bliżej łydki i wtedy widzę czy wszystko ok.. może ustaw mniejszą prędkość bo mi przy najszybszej prędkości tez czasami urywalo więc ustawiam na niższą prędkość dzialania depilatora..
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie, dokladnie ![]() ja tez ustawiam depilator na jak najmniejsza predkosc i rozciagam sobie troche skore, nie po to by specjalnie zredukowac bol, ale zeby naciagnac skore z wlosami, zauwazylam, ze na naciagnietej skorze wlos wychodzi latwiej. co prawda, depiluje sie dluzej, ale wole to, jak szybko i niedokladnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Też mam problem z depilatorem- muszę depilowac nogi co tydzień. Spróbuję z tą mniejszą prędkością, nie wiedziałam o tym. A czy wtedy nie boli bardziej? Bo mi się wydaje, że właśnie jak jest ustawiony na najwyższą prędkość to boli najmniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze depilowałam... i depiluje na tej mniejszej. Bo boli mniej ;p.
I tu chyba chodzi o dokładność i brak pośpiechu, bo te miejsca, które na początku depilowałam, są w porządku, na końcu zaczynałam się śpieszyć i te miejsca są już... mniej w porządku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.