![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wspólne odchudzanie od poniedzialku
Dziewczyny jestem dwa miesiące po porodzie i wiadomo nadmiar kg pozostał a lato tuz tuż. Samej trudno mi się zmobilizować do odchudzania więc może wspólnie od ppniedzialku zaczynamy? Wiadomo wspólny doping i wspieranie się bardzo pomoże.
Najpierw wpisujemy wagę swoją początkową i co poniedziałek się znów wazymy i piszemy. W międzyczasie się wspieramy i pomagamy wytrzymać na diecie. Jeśli chodzi o dietę i ruch to co polecacie? Jutro wejdę na wagę ale chcę najpierw wiedzieć czy są jakieś chętne na.odchudzanie ze mną... Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Odp: Wspólne odchudzanie od poniedzialku
No nic chyba nie ma chętnych. A miałam nadzieję na wsparcie i odchudzanie z kims
Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wspólne odchudzanie od poniedzialku
hej koleżanko, jestem chętna. Niedawno dałam podobny post na wizaz.pl jednak nie dostałam odzewu. To jest mój e-mail oktaffka@autograf.pl, odezwij się, ustalimy cel, czas, plan i wzajemną motywację
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dobrze.ze.chociaż jedna osoba chętna
![]() Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od poniedzialku
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miło że kolejna osoba się dołącza
![]() Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A i gratuluję zmniejszenia rozmiaru ubrań aż o 3 numery. Brawo dla Ciebie... ![]() Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Woda to podstawa. Szczególnie jeśli, tak jak ja, masz problem z cellulitem itp.
Co do mojego celu, to chcę po prostu chudnąć dalej. Myślę, że waga ok. 70 kg. Chociaż przyznam, że koncentruję się głównie na sylwetce, rozmiarach ubrań niż stricte na spadku wagi. Znalazłam dziś też takie ćwiczenia: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=r_J8btnIEKQ Mam nadzieję jutro zacząć. A co do Twoich brzuszków Edytka, to generalnie pomysł dobry, ale pod warunkiem, że wiesz jak je robić. No i żeby nie bylo zbyt monotonnie próbuj też wykonywać jakieś inne ćwiczenia-szkoda by było stracić motywację ![]() Edytowane przez MrsKamla Czas edycji: 2013-05-26 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja dołączę chętnie
![]() Skąd jesteście?? Może podacie wymiary. Ja ważę obecnie 69,5kg przy wzroście 172.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczny! To chyba niezwykłe zrządzenie losu, że do Was trafiłam właśnie dziś! Dołączam się i już! mam 176cm i ważę ...80 kg. - mój cel - utrata 20 kg . Już od kilku miesięcy nie mogę się zmobilizować żeby zaczać sie odchudzać...Mój facet schudł w 2 miesiące ok. 20 kg. A ja przy nim wyglądam jak pani przy tuszy...Już kilka razy obiecywałam sobie, że zaczynam od poniedziałku, aż wreszcie trafiłam na ten właściwy. Od jutra przechodzę więc na 13 dniową dietę kopenhaską i zalecam sobie dużo ruchu ( 1x dziennie brzuszki ok. 15 min.), 20 min biegu lub rower. No i zero żarcia po 19.00. To mój główny problem, bo nocą potrafię wciągnąć całe zapasy słodyczy, słonecznika, owoców jakie są w domu. Będę się zamykać w sypialni na klucz! Cieszę się, że trafiłam na Was - wspólna motywacja to coś czego mi brakowało! Mam nadzieję, że RAZEM nam się uda.
Pozdrawiam Was ciepło i życzę nam wszystkim upartości w dążeniu do wymarzonej sylwetki. Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie odkryłam fajną stronkę: http://www.barbarakarewicz.pl
Jest tam sporo ciekawych przepisów np. na placki owsiane. Zamierzam sobie zrobić na śniadanie ![]() Paula-super, że mamy tyle samo wzrostu. Może fakt, że ważysz kilka kilo mniej zmobilizuje mnie do działania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny cieszę sie ze jest nas wiecej.
![]() Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
Przepraszam że pisze na raty ale przy dziecku nie mam tak czasu ![]() Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dobry początek
![]() Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- A możecie polecić cos Na rozstepy? Niestety po ciąży na brzuchu są strasznie wielkie (w ciąży przytylam aż 25kg). Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hejo
![]() Ja tez sie dolaczam ![]() W sumie ja rok temu urodzilam,ale kg ciagle siedza na mnie;/ waze na dzien dzisiejszy 80,5. W sumie kiedys wazylam 91.ake od marca nie moglam sie ogarnac by zawziasc sie jak na poczatku. Milo byloby zaczac z Wami tak samo czyli od dzis. ![]() Diete chce prowadzic tysiaca kalori chociaz kusi mnie by przejsc na 500kalori. Ale duze ryzyko jojo chociaz dziewczyny na tym/pieknie chudna az sie zazdrosci... Sport to spacery z malym no i conajmniej 30 min dziennie rowerem stacjonarnym potem zwieksze wysilek do godziny.musze nogi rozgrzac.. Ja dzis kiepsko z dieta ale do wieczora juz na plynach. Czy mialaby ochote ktoras z Was na diete 500kalori?co o niej sadzicie?hm?
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam, też chętnie się przyłączę.
Zaczęłam dzisiaj south beach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Witam kolejna osobe
![]() Ratujcie mąż na obiad zrobił makaronz serem i cukrem. Uwielbiam to danie ale tyle kalorii na raz Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kurczę, właśnie też mam problem z mężem, bo jak idzie na zakupy, to wiecznie kupuje bułki, generalnie białe pieczywo, tłuste sery i wędliny... Czasem, jak sobie przypomni, to weźmie mi jakiś jogurt czy twarożek...ale już np. o warzywach nie pomyśli :/
Ja dzisiaj zjadłam na I śniadanie (tak jak pisałam wyżej) placek owsiany. W ramach II śniadania wypiłam kawkę z mlekiem i cukrem. Na obiad zjadłam zupę porowo-ziemniaczaną. Potem jako przekąska sałatka z pomidora, cebuli dymki i sałaty z octem z białego wina i pół placka owsianego. Kolacji nie planuję, bo mamy mieć gości. Spotkanie pewnie będzie alkoholowe, więc i tak kalorie będą... Piszcie jak tam u Was: co jadłyście, jak sobie radzicie i generalnie jak samopoczucie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
O Kraków
![]() Póki co zjadłam na śniadanie pieczywo chrupkie z pomidorem a na obiad niestety niewielka ilość makaronu z serem. Koniec z takim jedzeniem. Trzeba konsekwentnie wprowadzić dietę 1000kcal i przejść ma moje ulubione jogurciki. Już nie planuje dziś jeść nic więcej. Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Witam,
za mną pierwszy dzień diety. Śniadanie - niskotłuszczowy serek wiejski obiad - niezabielana zupa pomidorowa z zielną soczewicą kolacja - sałatka z pomidora, ogórka kiszonego i dymki z odrobiną oliwy. Z moim mężem jest podobnie. Zrobił wczoraj ogromne zakupy, z czego ja wybrałam dla siebie pomidory i rzodkiewki. Pozdrawiam i życzę powodzonka. Edytka - powodzenia na obronie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mam taki stres ze z nerwów bym tylko jadła. Ale kupiłam swoje ulubione serki homogrnizowane i na nich chcę przeżyć cały tydzien. Muszę się całkiem ograniczyć bo inaczej ciężko z umiarem. Jak tam dziewczyny u was samopoczucie?
Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() A jak u Was? W poniedzialki sie wazymy prawda? ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Edytko ja tez gdy sie stresuje nudze to jem ile wlezie. Takze uwazaj. No i powodzenia ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Tak w poniedzialki się wazymy
![]() Wczoraj wkoncu weszłam na wagę i pokazała aż 70kg;\ zobaczyny jak będzie za tydzień Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Hej, tez bym sie chetnie dolaczyla.
W styczniu urodzilam moja ksiezniczke i w sumie o odchudznaniu myslalam od kwietnia, a niedlugo plaza! Musimy wziac sie w garsc! Idzie lato i trzeba pokazac, ze po porodzie mozna byc szczuplym i zadbanym ![]() Trzymam za nas wszystkie kciuki by waga leciala w dol |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny i jak dziś wam idzie? No Ja niestety kawka z cukren i wafelek ;/ ale stopniowo jest lepiej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Powiem wam, że miałam tydzień gdzie postanowiłam, że będę jadła co trzy godziny i udało mi się 1,5kg schudnąć(oczywiście zdrowo jadłam,...no prawie
![]() ![]() Niestety tylko tydzień miałam wolne i mogłam kontrolować co ile jem, ale znowu zamierzam wrócić do jedzenia co 3-5 godzin. Co bierzecie w ramach przekąski wychodząc z domu?? Oprócz owoców i orzechów??
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
udalo mi sie schudnac juz 5 kg.
a dlaczego? przez ostatnie pare tygodni jadlam 1000kcal dziennie, cztery posilki dziennie co trzy godziny, zdrowo jadlam. przede wszystkim no i chcialsm cwiczyc ale to tylko pogarszalo sprawem wiec wiecxorami wybieralam sie na bieganie, przez caly dzien pila. wode z cytryna, no i czerwona, zielona herbata. jak chcialam cos zjesc slodkiego to pozwalalam sobie, bo jestem tylko czlowiekiem a tak to jadlam zdrowo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
jak się trzymacie? Za mną drugi dzień diety. Jak dotąd bez grzeszków. śniadanie - omlet z pomidorem obiad - powtórka z poniedziałku (gotuję sobie na 2 dni) kolacja - serek wiejski light z ogórkiem i rzodkiewką Trzymam za was kciuki (szczególnie za edytkę) pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja z nerwów jeszcze nic nie jadłam. Wracam właśnie z Krakowa jak dotre do domu zjem coś lekkiego. Ale pochwalę się wam zdałam i mogę wpisać mgr przed nazwiskiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
No to gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.