![]() |
#1 |
BAN stały
|
moj dziwny gust smakowy :p
witam, robi ktoras takie specyfiki z prostych dan/napojow? jak nie znacie to sie podziele
![]() a wiec herbata + mleko + cynamon + galka muszatalowa ja juz sie od tego uzaleznilam najlepiej smakuje na gorąco torebka herbatki lipton do szklanki, nie wyciagac musi byc mocna ![]() ![]() wymyslna jajecznica :P a wiec wrzucam pokrojona w kostke jakas dobra poledwiczke, gdy sie zarumieni, smaze pomidorki na patelni jak sie zrobi z nich taka papka to dodaje troche wegety i lyzke smietanki na koniec gdy wszystko juz ladnie wyglada ![]() serek na slodko serek wiejski , (taki kuleczkowaty) wykladam na talez, siekam w kostke pomidorka dodaje łyzeczke cukru mieszam wszystko dodaje rodzynki ![]() eee takie coś :P robie omleta (taki jak zwykly nalesnik tylko gruby.) robie farsz taki jak na ruskie pierogi czyli ziemniaki bialy ser i troszke pieprzu i soli, sos jakis do spagetti ze sklepu, do czego smaze pieczarki i wrzucam do tego sosu... zawijam farsz w omleta na pol i polewam sosikiem.. mniam frytki frytki posyppuje zoltym serem chilli i jakims sosem slodko kwasnym ze sklepu ![]() no jak cos mi sie przypomni to dopisze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: moj dziwny gust smakowy :p
Jezuuuu....
Pomidor + cukier? ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A ja myślałam, że na takie pomysły to tylko w ciąży się wpada, hihi
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Z tego to beda co najmniej czworaczki
![]() ![]() Herbate z mlekiem czasem pijam raczej rzadko i jesli juz to karmelowa z mlekiem kondesowanym, ew. kokosowa tez liptona chyba. To sie nazywa "bawarka". Ten omlet to calkiem ciekawy przepis - tylko bym odpuscila juz te pieczarki. Kompozycja z serkiem wiejskim calkowicie mi nie podchodzi. Ja serek wiejski jem sam. Frytki jadam najczesciej z ketchupem i sola. A w Belgii najbardziej lubia je jesc z majonezem (straszna bomba kaloryczna), nawet to smaczne ale zdecydowanie za tluste. O patencie z tym sosem chinskim juz slyszalam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja zawsze zastanawiałam się jak smakuja ruskie naleśniki. zawsze sobie myśle, że fajnie było by sprobowac, ale jak już jestem w knajpie to nie mam odwagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję pomysłowości
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
anastazja:pyszne sa tylko musi byc jakis sos do tego bo inaczej zamulaja heh
akisia: to widze ze tata wie co dobre heheh :P faynie laczyc cos co do siebie rzekomo nie pasuje..mozna znalesc ciekawe smaki hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Czy te nalesniki są normlanie slodkie, czy to raczej w formie takiego krokieta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Całkiem ciekawe połączenie smaków. Chętnie sama spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No nie wiem. Mi to jakoś całkowicie nie pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam gorgonzole i konfiturę wiśniową do tego, ale z tego, co wiem, to wielu ludzi tak je, więc chyba nie jestem dziwna
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a owsianka z serem żółtym i kiełbasa
![]() serek wiejski z keczupem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pamiętam jak mnie szokowało jak mój kuzyn wcinał kanapkę z żółtym serem i miodem - no cóż każdy ma inny gust
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
przypomniało mi sie, ze moj były jadał jajecznice z ogórkami kiszonymi...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
???? a co jest dziwnego w tej jajecznicy? ja jem tak często.
![]() Poza tym lubię sobie wymieszać majonez z ketchupem, a smażoną kiełbaskę z cebulką zawsze popijam kakao i nigdy nie mam kłopotów żołądkowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym tu jeszcze dodała goździki, kardamon i może ociupinkę imbiru.
Można też indyjskim sposobem wszystkie składniki umieścić w garnku i chwilę pogotować. Lubię, nawet bardzo ![]() I lubię dziabać w maśle (najlepiej jakimś ziołowym czy czosnkowym) przy pomocy paluszków słonych ![]() Co jeszcze...hmm...dżem z czarnej porzeczki (taki domowy - półpłynny i z małą ilością cukru) jako dodatek do serów pleśniowych, pieczonego pasztetu i wędlin. Chociaż to dość wyeksploatowany pomysł chyba jest...
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej Dziewczyny!
Ale fajny wątek! Takie połączenia mogą być super! Żółty ser z dżemem lub miodem to normalne - po prostu w niektórych stronach się tak je, ja bardzo lubię! Czarna herbata jak dla mnie tylko z mlekiem, no a zaraz ide sobie zrobić doprawioną, moja kuzynka raz poleciła mi zrobić tak: pół listków czarnej, pół rooibos i mleczko - pyszna, pewnie z przyprawami też Co do pomidorów z cukrem to mam uraz z dzieciństwa, babcia mi je tak podawała bo myślała ze z solą nie będą mi smakować a ja potem myślałam że nie lubię pomidorów na szczęście nie długo - bo mój tata ogrodnik robi najlepsze pomidorki na świecie (szczególnie te prosto z krzaczka) Natomiast pomidorki z białym serem jak najbardziej: Na talerzyku warstwa plastrów twarogu, na to warstwa grubych plastrów dojrzałych pomidorów, cebulka, sól, pieprz, mogą być zioła wg uznania i wszystko polane octem balsamicznym! ![]() A frytki jem po angielsku czasami - polane octem, w ogóle lubię ocet tak jak oni, np. moje ulubione czipsy to octowe Ja mieszkam w Anglii i czasami zamawiam nachos w pubie to podają je z roztopionym serem, sosem słodko-kwaśnym i zwykłą śmietaną. Jeszcze mi sie przypomina jak mój tata jadł ogórki z miodem, chyba nawet kiszone, ale jakoś zaprzestał ![]() Smaczki, smaczki!! Fajnie się nimi bawić! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
jak bylam mala to uwielbialam takie swiezutki wiejski chleb z maslem i cukrem, teraz juz tak nie jem ale pamietam ze smaczne to bylo. a i jadlam jeszcze makaron taki robiony swiezo ugotowany posypany cukrem ale tak to chyba wiele osob lubi
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
mój TŻ jada placki ziemniaczane z cukrem; wiem, że niektórzy ludzie tak jedzą ale ja sobie nie moge tego wybrazić-ziemniaki z cukrem, ja zawsze ze śmietaną jem, tak samo jak i pierogi ruskie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mój Luby tez je pierogi z majonezem ...?? Natomiast co do połączenia pomidory i cukier to na słowacji robi się zupę pomidorową z cukrem i cynamonem
![]() Z takich dziwnych połączeń to pamiętam jak mój brat jadł pączka z ogórkiem kiszonym.Ciąża czy jak ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
ja natomiast placki ziemniaczane jem z keczupem, dodam jeszcze ze kalafior gotowany tez jem z keczupem, o i jeszcze nalesniki
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
![]()
Mój TŻ generalnie je WSZYSTKO z keczupem i co podziwiam w nim strasznie, nie je nic a nic słodkiego, nie lubi
Placki ziemniaczane też jem z cukrem czasami ![]() A za maleńkości pamiętam chlebek ze śmietaną i cukrem A moje najgorsze wspomnienie smakowe to jak moja babcia chyba z oszczędności rozmiękczała suchy chleb na parze i podawała mi go do jedzenia pokremowanymi rękami, bleeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
-żółty serek jem z dzemem albo miodem
-najchetniej wszystko jadlabym z keczupem, ale staram sie tego unikac ![]() -na wierzch kisielu daje lyzke smietany -makaron zawsze po ugotowaniu wydaje mi sie za suchy, wiec dodaje troche masła z lodówki ![]() -kiedys jadałam z namietnoscia paluszki maczane w masle orzechowym ![]()
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Kupuję
![]() Że też na to nie wpadłam... Aaaa...lubię moczyć kawałki chleba w tahini z odrobiną soli. Ostrzegam - wciągające ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
ja uwielbiam
ugotowane ziemniaki do tego pieprz, pokrojona cebula i dużo masła (ziemniaki muszą byc gorące by masło się roztopiło) jak wyjdzie taka ciapkla wszystko zalewam maślanką ![]() gdy to jem nie mogę się opanować ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Co dziwnego w plackach ziemniaczanych z cukrem? ;D''
U nas są buraczki na słodko. Kocham je strasznie, niemiłosiernie, mniam! Nie mam żadnych oporów żeby jeść wędzoną makrelę, zagryzać czymś słodkim itd, co czasami dziwi moją rodzinkę o_O" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.