|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ból pęcherza po stosunku płciowym.
Witam.
Nie znalazłam takiego wątku, a jeżeli jest to prosze mnie ![]() ![]() Moim poważnym problemem jest ból pęcherza po seksie, jest to uciążliwe, bo jak wiadomo nie jest to przyjemny ból. On ustępuje jak wezmę tabletki przeciw zapaleniu pęcherza, ale przecież tak wiecznie nie można! Partnera mam stałego. Co na to poradzicie? Ogolnie kiedyś miałam problemy z pęcherzem i wizyte u urologa mam niebawem, powiedzieć mu o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ból pęcherza po stosunku płciowym.
Cytat:
2. Niewyleczone zapalenie pęcherza. Idź do lekarza, zleci przesiew i powie Ci wiecej.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że mi pomoże. Bo to jest uciążliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A moze trzeba sie wysiusiac przed stosunkiem?, w sumie to najbardziej prawdopodobna infekcja
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Od stosunków można dostać zapalenia pęcherza
![]() Dowiedziałam się od lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Najprawdopodobniej infekcja. Warto doleczać zapalenie do końca, bo może się to bardzo nieprzyjemnie skończyć. Podobno dobrze jest przed wypić trochę wody, a po się wysiusiać, żeby chociaż trochę drogi moczowe się oczyściły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Następnym razem jak będzie Cię bolał pęcherz oddaj mocz na posiew.Jeśli wyrosną jakieś bakterie to idź z wynikiem do lekarza żeby przepisał Ci odpowiedni antybiotyk. W takich przypadkach najczęstszym patogenem jest e.coli, na którą jest szczepionka. Po wyleczeniu infekcji łyka się tabletki ze szczepionką przez 3 miesiące, jednak działa ona tylko na niektóre typy e.coli i zapalenia pęcherza mogą powracać. Ale piszę to to tak na wyrost, bo może w Twoim przypadku nie jest tak źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz lekarzowi wszystko. Myślę, że miałam podobnie. Po upojnej nocy z moim TŻ położyliśmy się spać, z tym, że ja spałam bez bielizny. W domu było zimno, mimo to owinęłam się kołdrą i zasnęłam. Rano wszystko było wporządku, ale wieczorem przy oddawaniu moczu czułam straszny ból. Nie wiedziałam, czy to skutek przeziębienia się, spania bez bielizny w chłodnym pomieszczeniu, czy może mnie przewiało. Dopiero później lekarz wytłumaczył mi, że zapalenie pęcherza poniekąd nazywa się 'chorobą miesiąca miodowego', gdyż występuje również po odbyciu stosunków. Powiedział, że uporam się z tym stosując Urosept, bez recepty i tani. Fakt, nie działa od razu, ale po skończeniu opakowania wszystko wróciło do normy. Pamiętaj, żebyś ubierała się właściwie do pogody, zakrywaj plecy i dbaj o siebie, bo to rzeczywiście nieprzyjemna dolegliwość. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wiec widze że nie tylko ja mam taki problem. Oddam mocz na posiew w poniedzialek, zobaczymy co z tego bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja mam inny problem. mimo ze przed stosunkiem ide siusiu to podczas stisunku odczuwam jakby parcie na pecherz(??) i uczucie jakbym musiala zkorzystaz z toalety:/ po wszytskim to parci mija i wcale skorzystac nie musze
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Niestety i ja mam nawracające zapalenie pęcherza bo jako noworodek zostałam zarażona e.coli w szpitalu ;/ Z własnego doświadczenia mogę poradzić jak się uporać z nawracającymi infekcjami. Może to komuś pomoże...
1) Dobrze jest dbać o to by w nocy nie spać w chłodzie, mieć ciepło w plecy ale i w stopy. Trzeba uważać na przeciągi i przemiękanie butów. Po kapieli w basenie czy jeziorze należy szybko zdjąć kostium bo mokro i chłodek nie działa dobrze... 2) Po każdym stosunku iść się wysiusiać i umyć w tych miejscach. Miejsca intymne dobrze osuszać... Chodzi o to, żeby nie kłaść się spać nieumytym bo tak jak zauważyłam dłuższa obecność śluzu i innych płynów po stosunku w okolicach intymnych często prowadzi do infekcji odczuwalnej następnego dnia.. 3) Pić dużo wody mineralnej, unikać kwaśnych produktów, kawy i alkoholu jeśli czujemy, że nas zaczyna pobolewać... 4) Profilaktycznie można brać Urosept, a jeśli nas zaczyna już boleć bardzo to można znaleźć taki lek jak Urosal (pomaga mi szybciej niż te roślinne preparaty). I niestety dobrze mieć pod ręką zawsze takie preparaty bo infekcje nawracają prawie zawsze... W ostrych przebiegach infekcji brałam Furagin na receptę. Trzeba tylko pamiętać by brać go razem z witaminą C (lepiej się wchłania)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Miałam podobny problem ale minęło kiedy zaczęłam współżyć regularnie
![]() ![]()
How people treat you is their karma, how you react is yours. Wayne Dyer Edytowane przez TsaiNu Czas edycji: 2009-02-08 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
tez mam takie uczucie jak Ty!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Takie uczucie też mi się zdarza, to chyba normalne. Ja po prostu o tym nie myslę, no bo jak można myśleć o sikaniu w TAKIEJ chwili
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj oddalam mocz na posiew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
oj u mnie zapalenie pecherza to norma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
hej nie wiem czy to o to chodzi bo ostatnio podczas stosunku czuje okropny ból nie na poczatku tylko pod koniec i to taki okropny bol tak jakby cosik mi sie przesunelo czy cos nie wiem i tak pytam czy moze ktoras z was ma podobnie albo wie czym to moze byc spowodowane bo w sumie bylam u lekarza niedawno i nic mi nie bylo ...bede wdzieczna za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u urologa, miałam piasek, ale wszystko już ok i biore tabletki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
pęcherz może boleć, jeśli jest narażony na obijanie...czyli po intensywnym seksie albo seksie przy pelnym pecherzu.
zawsze sie wysiusiaj przed i po. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.