klipsy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-07, 18:09   #1
iskierka28
Przyczajenie

klipsy

Ratunku!!! Nie mogę nosić kolczyków - jestem uczulona i pomyślałam, że może mogłabym spróbować nosić klipsy!? Mam niedługo wielkie wyjście - idę na wesele i chciałabym mieć fajną biżuterię. No i nie wiem, czy klipsów nie noszą starsze panie. Poradźcie mi co mam zrobić? A może gdzieś widziałyście fajne klipsy razem z łańcuszkiem - byłoby extra. szukałam w internecie i niektóre są całkiem fajne. No bo co ja mam zrobić kiedy nie mogę nosić kolczyków, co? Proszę o rady. dziękuję
iskierka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 18:11   #2
paulina85
Rozeznanie

GG do paulina85
Dot.: klipsy

ale skoro jesteś uczulona to pewnie na jakiś metal który wchodzi w skład kolczyka i bardzo możliwe że jeśli to uczulenie na metal to klipsów też nie możesz nosić
paulina85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 18:18   #3
iskierka28
Przyczajenie

Może masz rację, ale chciałabym spróbować. podczas noszenia kolczyków narosło mi coś na ucho i musiałam to usunąć chirurgicznie. lekarz powiedział, ze nie mogę przekuwać uszu, bo powstaje mi jakaś dziwna narośl na uchu tzw. bliznowiec. Więc pomyślałam, że może klipsy - bo wtedy nie muszę nakuwać uszu. Zwyczjanie chciałabym spróbować, ale nie wiem, czy wypada mi nosić takie coś!!?? Klipsy kojarzyły mi się zawsze z babciami hi hi
Stary 2006-08-07, 19:17   #4
stellios
BAN stały

GG do stellios

KLIPSY? hmmmm nie najlepiej mi się kojarzą i nIGDY bym ich nei załozyła ... zwlaszcza takich okrągłych pastikowych

Ale może warto żebyś spóbowała z kolczykami magnetycznymi
stellios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 20:34   #5
iskierka28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stellios
KLIPSY? hmmmm nie najlepiej mi się kojarzą i nIGDY bym ich nei załozyła ... zwlaszcza takich okrągłych pastikowych

Ale może warto żebyś spóbowała z kolczykami magnetycznymi
Stellios masz rację te klipsy nie kojarzą sie zbyt dorze!!! Ale co to takiego te kolczyki magnetyczne i gdzie można je kupić? a co do klipsów to naprawdę niektóre są całkiem fajne - widziałm w internecie - ceny niektórych też są zabójcze.
Stary 2006-08-07, 20:41   #6
stellios
BAN stały

GG do stellios

Takie "metalowe" może są też i z prawdziwego srebra np kolczyki w róznych kształtach.
jeden kolczyk składa się jakby z dwóch! jeden przykladasz po jednej stronie ucha a drugi po drugiej. mają magnes, zatem trzymaja się chyba dosc dobrze na uszach a mozna je nosic nie mając przeklutych uszu
stellios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-07, 20:58   #7
iskierka28
Przyczajenie

dzięki - musze ruszyć na sklepy. Moze coś znajdę. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-08, 12:25   #8
farfalla
Zakorzenienie

A ja się nie zgodzę ...są klipsy które są prześliczne i gdyby nie fundusze to bym chętnie kupiła i w nich chodziłą...W Galerii Centrum kupiłam kiedyś na urodziny koleżance śliczne klipsy kwiatuszki...ale przez przypadek...bo byłam przekonana że to są kolczyki i dopiero w domu zauważyłam że to klipsy
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 13:10   #9
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Faktycznie może być tak, że jesteś po prostu uczulona na metal i może nawet srebrne klipsy Cię uczulą, ale skoro nie masz innej alternatywy, to proponuję Ci kupić jedną parę i spróbować.

A dla tych, którym klipsy kojarzą się z plastikowymi kołami rodem z PRL, przykładowe fotki przepięknych klipsów, idealnych na imprezę.

d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 13:16   #10
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paranoja
Faktycznie może być tak, że jesteś po prostu uczulona na metal i może nawet srebrne klipsy Cię uczulą, ale skoro nie masz innej alternatywy, to proponuję Ci kupić jedną parę i spróbować.

A dla tych, którym klipsy kojarzą się z plastikowymi kołami rodem z PRL, przykładowe fotki przepięknych klipsów, idealnych na imprezę.

Paranoja wyjęłaś mi to z ust

Sama kiedyś zrobiłam koleżance klipsy- bo w ogóle nie ma przekłutych uszu
Także polecam- nie muszą to być odpustowe kolczyki

I jeszcze kilka propozycji z internetu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14962.jpg (25,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16393.jpg (15,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17352.jpg (19,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22558.jpg (19,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24787.jpg (21,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25286.jpg (24,3 KB, 11 załadowań)

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 14:57   #11
iskierka28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paranoja

Jezu jakie piękne są te klipsy!!!! w życiu bym nie pomyślała, ze można takie cuda zobaczyć. Poza tym nie wyglądają jak klipsy!!???dzięki - na pewno się rozejrzę.
Stary 2006-08-08, 18:18   #12
moorfina
Rozeznanie

o chorera nie wiedzialam,ze sa takie ladne klipsy zazwyczaj sama nazwa 'klips' juz mi sie kojarzyla ze starszymi babciami
moorfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 21:21   #13
marycha0033
Zadomowienie

Kilka propozycji:

http://www.allegro.pl/item118359226_...ub_klipsy.html

http://www.allegro.pl/item119386042_...e_klipsy_.html

http://www.allegro.pl/item119386023_...perlowej_.html <----- te mi się bardzo podobają, szczególnie czerwone

http://www.allegro.pl/item119386022_...e_klipsy_.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (46,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (6,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3.jpg (7,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a4.jpg (10,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a5.jpg (10,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a6.jpg (9,1 KB, 4 załadowań)

marycha0033 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 21:33   #14
marycha0033
Zadomowienie

http://www.allegro.pl/item118435936_...artmargo_.html <----- te też mi się podobają bardzo

http://www.allegro.pl/item117999128_...k_nr_270_.html

http://www.allegro.pl/item119279957_...rt_fiolet.html

http://www.allegro.pl/item118747485_...iatuszki_.html

http://www.allegro.pl/item118317624_...e_010200k.html

http://www.allegro.pl/item119129709_...er_eliza_.html

A najlepiej to wpisz sobie w allegro klipsy i sama coś wybierz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b1.jpg (44,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b2.jpg (40,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b3.jpg (59,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b4.jpg (40,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b5.jpg (46,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b6.jpg (12,3 KB, 3 załadowań)

marycha0033 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 22:09   #15
Aeterna
Zakorzenienie

Hm, zgadzam się, że klipsy to żaden obciach.
Ot, nieuzasadnione uprzedzenie .

Osobiście klipsów nie lubię, ale uważam, że to nie ''sposób przyczepki'' do ucha rządzi, tylko wygląd samego kolczyka.

Zawsze możesz też kupić takie kolczyki jakie zechcesz, klipsy takie, aby zapięcie pasowało - i zamienić je w tatki sposób, aby z kolczyków zrobić klipsy. (Troszkę, naprawdę wystarczy trochę zręczności w palcach i jakieś szczypce, warto pokombinować albo poprosić TZ-a lub tatę).
Wtedy masz większy wybór.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-09, 10:38   #16
taszkin
Zakorzenienie

Ja mogę nosić 'w uszach' tylko białe złoto. Ropieją w środku gdy włożę w nie coś innego, to się już raczej nie zmieni. Na uchu (nie w środku) mam większe pole manewru (poza złotem żółtym - zielenieję ) Gdybym znalazła ładne klipsy, nie wahałabym się ani chwili. To żaden wstyd, stereotyp i tyle.
Szukałam jakis czas temu i nie znalazłam nic. Wybór w BB taki, że stereotyp się potwierdza sam. Dlatego sama sobie zrobię, jak pisała Aeterna, bo cena białego złota na częste zakupy nie pozwala
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 11:23   #17
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszkin
Ja mogę nosić 'w uszach' tylko białe złoto. Ropieją w środku gdy włożę w nie coś innego, to się już raczej nie zmieni. Na uchu (nie w środku) mam większe pole manewru (poza złotem żółtym - zielenieję ) Gdybym znalazła ładne klipsy, nie wahałabym się ani chwili. To żaden wstyd, stereotyp i tyle.
Szukałam jakis czas temu i nie znalazłam nic. Wybór w BB taki, że stereotyp się potwierdza sam. Dlatego sama sobie zrobię, jak pisała Aeterna, bo cena białego złota na częste zakupy nie pozwala
Jedynie ważne to te bigle. Gdybyś mogła dogadać się z jakimś jubilerem, aby kupić od niego trochę (biało)złotego drutu (biżuteryjki robią nawjyżej w srebrze, złotych drutów na aukcjach i w sklepach netowyh nie widziałam) - to miałabyś problem z głowy, bo mogłabyś sobie poszaleć z kupnem srebrnych np (zawsze już wiedziałabyś, że możesz sobie coś kupić, bo bigle dorobisz ).
Różnicy między biglem a kolczykiem gigantycznej by nie było.
A bigle lepiej sobie samemu zrobić, to naprawdę nie jest trudne (posiedź trochę choćby na ZTS i ''wszystkiego'' się nauczysz), więc lepiej dogadać się by kupić drut (jeśli to możliwe, wyjdzie taniej materiał niż takie gotowe bigle)..
Polecam grubość 0,7; grubszy nie trzeba.
0,7 - 1 metra srebrnego to jest koszt ok 8 zł.
Nie wiem, jaki by był koszt za metr białego złota, może z 40 zł, nie wiem szczerze, ale z metra byś miała bigli a bigli , na pół życia , a tak serio, to tak na ok 11, 12 par kolczyków).
A może byś mogła kupić 0,5 metra, albo jeszcze mniej - warto popytać. Ale u takich, co nie tylko sprzedają, ale zajmują się naprawami i robieniem.

Załączam bigle Eklerki, bo są ''otwarte'' (ładne, i od razu widać, że także ''nieprzerażające'' w wykonaniu, w wątku także bigle Viris) .
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1154442636
Cały wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=bigle
A koszt szczypiec, jakie iwdnieją na foto) to jest kilka złotych, pytać w narzędziowych, najlepiej o takie do robienia różańców

Aha, i poćwiczyć sobie warto robienie (wyginanie) na czymś tanim, Eklerka ćwiczyła na spinaczach np.

Edytowane przez Aeterna
Czas edycji: 2006-08-09 o 16:44
Stary 2006-08-09, 12:04   #18
Amanda:)
Zadomowienie

Rok temu kpuiłam sobie 2 pary klipsów w angielskim Claire's i jeśli nie powiem że są to klipsy to nikt się nawet nie zorientuje .
W polskich sklepach nie znalazłam niestety nic ciekawego, będę musiała się wybrać kiedyś do GC

Amanda:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 12:25   #19
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna
...
Dziękuję serdecznie Aeterno Super pomysł! Taki białozłoty drut ułatwiłby mi życie Już nawet wiem, jakie będzie pierwsze miejsce gdzie uderzę w tej sprawie.
...oczywiście będę molestować wątki ZTS (ale jak już tam wpadnę to pewnie na biglach się nie skończy ) jak tylko uda mi się dostać taki drucik.
Jeszcze raz dziękuję
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-09, 14:18   #20
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

klispy są super ale ja mam uczulenie na metale wiec odpadaja

Taszkin a w Wokulskim nie ma? Albo z swerze tam na dole?
Stary 2006-08-09, 16:57   #21
Aeterna
Zakorzenienie

Luzik
Srebrny drut na początku wydaje się twardy do wyginania, złoty pewnie też się taki wyda i taki jest, pewnie nawet jest i twardszy, ale myślę, że spróbować warto i nie zrażać się tak od razu, w razie czego.

Myślę, że jakby Ci się udało z tym drutem, to i kupno kolczyków na straganie z metali nieszlachetnych wreszcie byłoby dla Ciebie sensowne, ważne przecież tylko, aby kolczyki były z białego (''srebrnego'') metalu
Stary 2006-08-17, 21:57   #22
szaaaalona
Raczkowanie

Teraz to takie klipsy robią, ze niewiadomo tak na prawdę czy to kolczyk, czy klips więc śmiało kupuj klipsy. Chociaż możliwe, tak jak mówiły moje poprzedniczki, że jesteś po prostu uczulona na jakiś 'składnik' kolczyka.

Adaś
szaaaalona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-13, 17:09   #23
fantazja__
Raczkowanie

witajcie
kupilam sobie klipsy i nie jestem pewna czy mam alergie na metal czy jestem nie przyzwyczajona do klipsów uszy mnie bola i lekko pieką jak mam klipsy i czasem sie robią różowe plamy wokół uszu i szyi

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

witajcie kupilam sobie klipsy ale niewiem czy mam alergie na metal a moze nie jestem przyzwyczajona do klipsów uszy mnie bolą i troche pieką i robia sie zaczerwienienia wokół uszy i na szyi

fantazja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 11:36   #24
kotku
Raczkowanie

to prawdopodobnie uczulenie
kotku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości