|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
niesmiałosc ech...
witam
moze zaczne od tego ze od zawsze byłam niesmiałą osobą, kiedys mi to nie przeszkadzało, nawet nie zwracalam na to uwagi, ale teraz kiedy mam juz 17 lat stalo sie to uporczywe, chodzi głownie o kontaktt z płcia przeciwną od roku jestem zakochana w pewnym chłopaku, wiele razy mialam okazje, aby pokazac mu ze mi sie podoba, itd.. ; pisałam z wieloma chłopakami, zawsze miło nam sie rozmiawiało oczywiscie przez smsy, jezeli chłopak proponowal spotkanie odrazu sie wycofywałam, i tak z kazdym jednym,... teraz zarywa do mnie fajny chłopak, podoba mi sie i chciałabym aby było cos pomiędzy nami wiecej ale nie umiem mu tego okazac, wiec on pewnie nie zdaje sobie sprawy ze mi sie podoba... jak podchodzi do mnie i do moich kolezanek, zapominam jezyka w buzi,.. ostatnio nawet zapytal się mnie dlaczego nic sie nie odzywam i ze zapomnial juz jaki mam głos... poradzcie cos... :/ |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: niesmiałosc ech...
uwierz w siebie, przypomnij sobie co Ci wyszło w życiu, pokaż że jesteś wartościową dziewczyna. Pomyśl sobie, że jeżeli tego nie pokażesz to nikt tego może nie zobaczyć
Tak samo z chłopakiem. Zależy Ci na nim? Pomyśl sobie, że jak z nim nie pogadasz to inna Ci go sprzątnie i tyle go zobaczysz Do dzieła!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
lala dobrze radzi - trzeba się przełamać
ja na swojej pierwszej randce zaliczyłam wpadkę, bo chłopak, z którym spacerowałam mówił o sobie i do mnie z pytaniem: no to teraz ty coś o sobie powiedz, a ja mu na to, że fajna pogoda dzisiaj jest(był grudzień, a więc o godzinie 18 było już ciemno) byłam mega nieśmiała, a ten chłopak we mnie to zmienił za co jestem mu ogromnie wdzięczna, poza tym dowiedziałam się później, że właśnie przez to zdanie mnie polubił![]() nikt ci nie każe stać się od razu bardzo pewną siebie osobą, małymi krokami, a zdobędziesz swój cel! powodzenia
Edytowane przez ouu Czas edycji: 2010-10-16 o 17:31 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja przez wiele lat byłam nieśmiała! Nie było mowy, żebym do kogoś podeszła, zagadała...Zmieniła to moja przyjaciółka, dzięki niej stałam się bardzo odważna w kontaktach międzyludzkich. Patrzyłam, jak ona rozmawia z różnymi ludźmi, a później sama się starałam. Musisz się przełamać, a jak się coś nie uda, nie załamuj się i nie wstydź się, bo wstyd to jest kraść, jak powiada moja przyjaciółka
Zacznij od małych kroczków. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nieśmiałość była przez wiele lat moją zmorą, więc doskonale Cię rozumiem. Przez nią straciłam kilka "obiektów" westchnień
zmieniło się to późno, bo dopiero na pierwszym roku studiów - gdy odmówiłam spotkania z chłopakiem, który od jakiegoś czasu mi się podobał - tym samym znajomość z nim oczywiście się zakończyła postanowiłam podchodzić do takich spraw na luzie, na wesoło. Tobie też radzę "zacisnąć zęby" i przełamać się, umówić np na spacer, czy cokolwiek, a potem jakoś rozmowa się sama rozwinie ![]() pozdrawiam
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
sama to przezywam. mimo ze jest lepiej, nie potrafie ci pomoc.
moge miec jedynie nadzieje ze wsyzstko dobrze sie potoczy : > powodzenia |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny! teraz troszke spoza tematu
czy podrywał kiedys was taki typowy casanova? czy warto w to brnąc?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Można powiedzieć, że mnie tak, typowy kobieciarz, kręcił ze mną i wieloma innymi na raz. Dałam sobie z nim spokój, bo wg mnie nie warto takim głowy zawracać. Chyba, że by się zmienił i naprawdę mu na mnie zależało...
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten fajny chłopak do Ciebie "zarywa"? Nie warto. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Daj sobie z nim spokój, tacy casanovi często lubią nieśmiałe osoby, bo łatwiej je wykorzystać i zostawić
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
hmm nie wiem co Ci odpowiedziec.. kusi mnie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Co masz na myśli mówiąc "casanova"?
Że pupczy sobie naokoło coraz to nowe koleżanki?Jeśli tak, to ja nie wiem czy on taki fajny... |
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
no jeśli obiecasz sobie, że się w niego wkręcisz i uznasz tę znajomość za nic zobowiązujeco to możesz się skusić
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pupczy
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej jeśli jest w związkach np przez tydzień czy dwa, a potem szuka sobie innego obiektu pożądania. Wtedy nie pakowałabym się w żadną poważną relację z takim facetem. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że ten koleś to nie casanova, a publiczny obiekt westchnień (pewnie przystojny, z pięknym uśmiechem itd)
Skoro Cię kręci, to spróbuj, ale przynajmniej na początku dużo sobie nie obiecuj, bo jak facet otacza się kobietami, nigdy nic nie wiadomo, takie jest moje zdanie
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Casanova czyli przystojniak, śmiały w kontaktach i w ogóle bajerant? To nic złegeo, chyba że jak któraś zwas napisała miał dziewczyny na tydzień, rzucał i brał się za nowe wtedy nie warto.
Ale jak to mówią człowiek na błędach się uczy. A co do nieśmiałości- życzę odwagi i wiary w siebie! Pierwszy krok,a reszta sama jakoś pójdzie Powodzenia!
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi sie podoba, moim kolezankom natomiast nie, jest miły, rozmowny, z kazdnym znajdzie kontakt, a raczej z kazdą dziewczyną, chwali sie np ze juz miesiąc z zadną dziewczyną nie spał, albo ze trzyma nadal stanik swojej byłej;p
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, ale tragiczny jest ten gość.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że go nie znam.
Po prostu "chwalenie się" takimi rzeczami jest dla mnie kretyństwem i jakimś śmiesznym żałosnym cwaniactwem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
:
Cytat:
![]() Nieważne zresztą. Takie gadki są dla mnie żenujące trochę.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"?
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Ale trzeba przyznać, że chłopak ma powody do dumy
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężki przypadek.
Ja nie lubię takich pozerów, co to opowiadają kolegom niestworzone historie. Ale jak Ty lubisz...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

moze zaczne od tego ze od zawsze byłam niesmiałą osobą, kiedys mi to nie przeszkadzało, nawet nie zwracalam na to uwagi, ale teraz kiedy mam juz 17 lat stalo sie to uporczywe, chodzi głownie o kontaktt z płcia przeciwną 

Do dzieła!
byłam mega nieśmiała, a ten chłopak we mnie to zmienił za co jestem mu ogromnie wdzięczna, poza tym dowiedziałam się później, że właśnie przez to zdanie mnie polubił
zmieniło się to późno, bo dopiero na pierwszym roku studiów - gdy odmówiłam spotkania z chłopakiem, który od jakiegoś czasu mi się podobał - tym samym znajomość z nim oczywiście się zakończyła
postanowiłam podchodzić do takich spraw na luzie, na wesoło. 

"?