![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
grubas na basenie
Witam, nie chciałabym nikomu marudzic
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: grubas na basenie
:O:O:O chyba żartujesz,ze jestes grubasem... ja mam 1,73 i 70 kg ( fakt może mam dużo mięśni a one ważą swoje) ale naprawde czuje się super. Nie jestem kościotrupem, ale mam duzą jędrną pupe i dosyć masywne uda, ale uważam to za moje atuty. Kiedys ważylam 78 kg i nie mialam jakich kolwiek oporów, zeby pojawiać się na basenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
perfumove love
|
Na Twoim miejscu miałybyśmy wszystko w ... nosie. No może nie wszystko, ale przynajmniej to "co ludzie powiedzą". Na basen chodzą wszyscy niezależnie od warunków fizycznych. Ja zwracam uwagę jedynie na dwie rzeczy - laski flirtujące z ratownikami (żenua) oraz dzieciaki przecinające mi "drogę" na torze - ja prosto, one w każdą możliwą stronę. Na pewno nie na to, czy ktoś jest wysoki czy niski, chudy czy gruby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszcze Ci jędrnej pupy bo moja ...ech...szkoda słów. Co śmieszne wyczytałam ze basen fajnie ujędrnia ciało, kolejne "za" ale no jakoś nie mogę się przełamać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Absolutnie nie powinnaś się przejmować! Idz śmiało na basen i baw się tam dobrze. A foki to Ty chyba nie widzialaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kochana nie przejmuj się i idź na basen
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
kurcze kurcze jak tak Was czytam to mysle "a pójde, a co" ale to tylko przy kompie taka odwazna chyba jestem:/ Mam nadzieje ze się przełamie, wiem ze basen fajnie mógłby mi pomóc ukształtowac jakos tą moją mase:/ i ujędrnic...na tym mi zalezy najbardziej
![]() ![]() Ale co śmieszne- umiem pływac tylko "żabką obserwatorką" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
piszac za jestes "grubas" mozesz pare osob urazic
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
*sportaddict*
|
grubasem napewno nie jesteś
![]() wierz mi, na basenie można spotkać ludzi każdych gabarytów, napewno nie będziesz budziła negatywnego zainteresowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Chodze na basen juz od miesiaca i prawde mowiac to tylko pare razy widzialam osobe o prawidłowej budowie... dominuja osoby ktorych BMI wynosi napewno w granicach 25. Nie wiem zupelnie czym Ty sie martwisz... nie wiedziałam ze przy akim wzroscie i takiej wadze ma sie nadwage - nie wygłupiaj sie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Justineee85 może zdarzyć się jakiś śmiech czy złośliwy komentarz w Twoim kierunku - ludzie czasem potrafią dopiec. Generalnie chodzi o to, żeby sie tym nie przejmować i chodzić na basen uparcie, aż tym którzy komentują opadnie szczena na widok Twojego wspaniałego ciałka
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno oszalalas ;p gdzie Ty grubasa widzisz przy tym wzroscie i wadze hm ;>
idz na ten basen,nie masz sie czego wstydzic,ja jestem chudzielcem i w dodatku plywac nie umiem a chcialabym wkoncu wybrac sie na basen i moze nawet nauczyc sie plywac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jak ide na basen to raczej nie po to by patrzec na innych ludzi
![]() ![]() a nie uwierze ze wygladasz tak zle- jestes wysoka wiec trudno zebys wazyla 50kg!! wiecej wiary w siebie i wskakuj w kostium i baw sie dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
nie przejmuj sie idz smialo na basen i baw sie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja na basenie duzo ludzi z nadwaga spotykam, czasem naprawde duza. Jak nie wyskoczysz w dwuczesciowym bikini i smichy chichy przez 2 godziny stojac w miejscu z grupa kolezanek, to wierz mi, ze nie bedziesz zwracac na siebie jakiejs szczegolnej uwagi.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Twoje BMI liczone na szybko to 20 z kawałkiem a norma jest między 20 a 25 .Rozumiem jak byś miała 150 wzrostu i 68 kilo ale 180 !?Powiem Ci jedno dla kogo tam idziesz dla siebie czy dla innych ludzi?Na podryw i na pokazanie się czy z jasno określonym celem ciutkę zrzucić i wziąć się za siebie i pokazać chłopakowi co stracił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
do odważnych świat należy!
![]() rób to, na co masz ochotę... a ludźmi się nie przejmuj, bo najzwyczajniej w świecie NIE WARTO! trzymam kciuki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jestescie koooooochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
justineee85
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Wiesz co, nie chciałabym Cię urazić, ale równolegle z ćwiczeniem ciała może warto byłoby zająć się też psychiką?? Bo wyraźnie masz jakieś problemy z akceptacją samej siebie, które chyba nie są do końca uzasadnione. Jestem 5 cm niższa od Ciebie i ważę mniej więcej tyle samo, więc potrafię sobie wyobrazić, jak mozesz wyglądać. I właśnie mnie taką wypowiedzią możesz obrazić (no bo chyba jestem już jakimś megagrubasem z takim wzrostem i wagą). Na szczęście mam na tyle poukładane w głowie, że dobrze mi ze świadomością bycia zdrową, apetyczną kobietką, a przytym widzę, że wielu facetom też się to podoba. A na basen chodzę regularnie, świetnie się tam czuję, nigdy nie usłyszałam złośliwej uwagi, nieraz zdarza mi się natomiast spotykać staruszki z obwisłą skórą, których widok nikogo nie dziwi.
Strasznie wkurzają mnie szczupłe panienki z normalną, kobiecą budową, które ubolewają przy każdej okazji, że są "grube" - dziewczyno, a ile byś chciała ważyć z takim wzrostem? Ciesz się z tego, co masz, bo niejedna chuda ubolewa, że chciałaby mieć więcej tu i owdzie. Czego oczekujesz - zapewnień, że przecież nie jesteś grubą foką? Rozumiem, że w dzisiejszych czasach, kiedy kult ciała jest wszechobecny, trudno czasem zaakceptować różne niedoskonałości naszego ciała, ale nie można dać się zwariować. A skoro faktycznie coś Ci się nie podoba w Twoim ciele, to od klikania w klawiaturę tego nie zmienisz - może faktycznie warto "ruszyć tyłek". Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chciałam nikogo urazić nazywając siebie grubasem i fokom. Zapewniam Cię, nie potrzebuje zapewnien "och nie, nie jestes taka gruba, jest ok", bo chyba mam lusterko i widze jak wyglądam. Wiesz, może różnimy się budową. Kiedy trenowałam siatkówke ważyłam 60kg i było ok, teraz ok nie jest, bo to 8 kg zawisło na pupie, udach i brzuchu. Nie będe Cię przekonywać że jestem gruba tak jak i nie chce abyś Ty przekonywała mnie ze nie jestem- bo widze jak wyglądam. Poza tym, mój ex też nie wstrzymywał się od haseł "a ty tego ciasta chyba nie zjesz? Chcesz byc jeszcze grubsza:/" Pewnie gdybys mnie zobaczyła- nie zarzucałabys mi że szukam tu ochów i achów ze gruba nie jestem. A tak na marginesie pochwale się że dziś BYŁAM na basenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jak tam ciągle będziesz przejmowała się innymi to nic nigdy ze sobą nie zrobisz, chociaz to co osobie piszesz pochodzi z krzywego zwierciadla. Rozumiem, ze chcialabys poprawic stan swojego ciala, wiec wybierz dobrze miedzy chwilowym zawstydzeniem, a byciem niezadowoloną z siebie przez cale zycie. Zobaczysz, ze sie swietnie poczujesz. Poza tym pomysl sobie o ludziach co siedza i nic ze soba nie robioa nie uprawiaja sportu, oni sa juz bardziej godni negatywnych opinii.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kochane pochwale się Wam że byłam i dziś na basenie, pójde też w sobote i tak co 2 dni. Chyba się już przełamałam. Dziś było baaardzo dużo ludzi więc wyszłam po 45 minutach bo co 5 min na kogos wpadałam i nie było mowy o spokojnym pływaniu. Coraz mniej przeszkadzają mi inni ludzie- w znaczeniu ze ich spojrzenia. Tylko z tego przyjaciela zrezygnuje bo nie sprawdza się jako towarzysz do pływania...ponieważ ja zawsze taka pozakrywana to on wykorzystuje sytuacje i w okularkach pod wodą ciągle siedzi oceniając "jak cellulit mi się trzęsie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
super! walcz o swoje
![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a może wisi kartka : powyżej 50 kg wstep wzbroniony ? mam 36 lat , wazę 63 kg przy wzroście 165 i nie ma dziewczyny która miałaby bardziej zadowoloną minę na basenie niż ja. spokojnie stanę koło niejednej dwudziestki i to nie dlateo że wyglądam jak miss world , tylko dlatego że lubie siebie taką jaką jestem a że wyglądam jak wyglądam to też oczywiscie odrobina pracy . TROCHE WIARY W SIEBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
oj z tą wiarą w siebie to właśnie u mnie krucho
![]() ![]() Co do basenu to chyba się do niego przekonałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze dziewczyno ty chyba nie wiesz o czym mowisz ja ostatnio tez mialam problem bo moja kuzynka zaprosila mnie na basen a odmiwic juz nie moglam bo to byl prezent na imieniny wiec poszlam tak skolowana kupilam stroj zaznacze ze czarnych nie bylo wiec musialam wziac turkusowy no i pojechalismy powiem ci szczerze ze bylo super nikt sie na mnie nie patrzyl i nie smial ja przy wzroscie 173 waze 99 kg owszem schudlam przez ostatnie pol roku 15kg i zaczynam wszystko od nowa bo chcem lapiej wygladac ale ty przy swoim wzroscie masz figure ok dobra mozesz nie akceptowac siebie jak wiekszosc z nas ale smialo idz na basen i nie patrz na innych tylko baw sie dobrze .pozdrawiam cieplutko i tak wogole to witam was kobietki jestem nowa i nawet sie nie przywitalam na poczatku ale tak mnie ta wiadomosc poruszyla ze musialam odrazu przejsc do rzeczy wiec jeszcze raz was wszystkie witam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.