|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co na kolonie dla dziewczyny 14 lat :))
Witam serdecznie!!
Mam pytanie co powinna zabrac 14 letnia panna na kolonie 2 tygodnie nad morzem. Moja cora w tym roku wyjezda a ani ja ani ona nie wiemy co ona ma wziasc ze soba.Bardzo prosze cenne wskazowki. Prosze o wypisywanie wszystkich potrzebnych rzeczy Z gory dziekuje i pozdrawiam Agnieszka&Amanda Edytowane przez agniesiaa1974 Czas edycji: 2008-05-13 o 15:35 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co na kolonie dla dzieczyny 14 lat :))
Na pewno ciuchy na zmianę - jakieś długie spodnie (np. dżinsy), jak również krótsze (w zależności od upodobań - rybaczki, do koloan, całkiem krótkie). Bluzki - zarówno z długim jak i z krótkim rękawem (warto włożyć więcej, nigdy nic nie wiadomo). Na pewno kurtka przeciwdeszczowa. Na pewno cieplejsza bluza (jeśli jest więcej miejsca nawet dwie). Maksymalny zapas bielizny (komu chce się prać takie rzeczy na wyjeździe
). Co najmniej 2 pary butów.Jeśli chodzi o kosmetyki to : żel pod prysznic, szampon, mydło (najlepsze w płynie), krem do opalania, krem po opalaniu (nastolatki potrafią przesadzić ze słońcem). Coś do twarzy, w zależności czego używa - tonik, żel, mleczko, krem...itp. Na pewno klapki, do tego sanadały (lekkie, zwiewne...). Adidasy + obuwie na zmianę (różnie bywa). Jakieś "okazyjne" obuwie może być, ale niekoniecznie (wszystko zależy od Twoich poglądów). Nie wiem, czy coś jeszcze... Zapewne wiele rzeczy się przydaje. Ja wymieniłam te najważniejsze wg mnie ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
z wieloletniego obozowo-kolonialnego doswiadcznia wiem, ze poza ubraniami i kosmetykami przydaja sie:
-nozyczki, tasma klejaca/klej -nici+igła -szklanka, talerzyk, nóz, łyzeczka -sciereczka -odrobina proszku do prania -długopis i papier -cos przeciw owadom -aviomarin -suszarka (nie tylko do włosów, ale np do przemoczonych butów) i z doswiadczenia wiem, ze czesto zapomina sie o podpaskach nic innego nie przychodzi mi w tej chwili do głowy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ja dodam jeszcze klapki pod prysznic, nie zawsze prysznice uderzaja czystoscia, a grzybicy chyba nikt nie chce sie nabawic
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
strój kąpielowy, okulary słoneczne, coś do opalania, zależy gdzie się jedzie
![]() jeszcze jakisx plecaczek lub torebka może się przydać..
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

). Co najmniej 2 pary butów.
51-50-49-48-47-46-45-...

34-33-32-32-30..
27-25-23-21...