|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
mój mężczyzna i jego pasja-czasopochłaniacz.![]() Mam pewien problem, otóz mój chłopak jest niesamowicie zafascynowany motorami.. generalnie podoba mi się to, że ma swoja pasje, rozwija się w jakiejś dziedzinie, ale po pewnym czasie zaczęło mnie to baaaardzo denerwować. Potrafi np jeździć 5 godzin, a pozniej pojsc do kolegów(od motoru oczywiście) a ze mna zobaczyć się przez jakies 30 minut. Nie jest to normą, jednak bardzo czesto się tak zdarza,rozmawiałam juz z nim, że akceptuje to co robi, ale trzeba miec we wszystkim umiar, nie chce być na 2 miejscu- najpierw jest motor a jak juz skonczy jeździć ma czas dla mnie..Z resztą to towarzystwo jest okropne ![]()
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: mój mężczyzna i jego pasja-czasopochłaniacz.
Cytat:
Ehh, walka z pasją TŻta jest jak walka z wiatrakami, naprawdę. Też to przerabiałam i powiem Ci że chyba nie ma idealnego rozwiązania. Ja radzę Ci tak: albo zainteresuj się jego pasją, polub ją, pytaj go o różne rzeczy z tym związane, zaproponuj że się z nim przejedziesz - kto wie, może się wciągniesz ![]() Ale mimo wszytstko musisz chyba jeszcze raz z nim pogadać o tym ile czasu Ci poświęca. Masz prawo powiedzieć mu że czujesz się zepchnięta na drugi plan i że nie chcesz być tak traktowana. Jeśli posktuktuje to super, a jeśli nie, to ja bym się zastanawiała nad sensem tego związku... Ale nie dramatyzujmy, piszę z własnych doświadczeń: rozmowa i trochę zainteresowania pasją wystarczyła.
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, ale zbliżają się wakacje, chce odpocząć po cięzkiej sesji i juz sobie wyobrazam jak to wszystko będzie wyglądało.. eh nie mam pojęcia co robić, bo jesli wyjazde gdzies za granice, to raczej są małe szanse by ten zwiazek przetrwał, a jesli zostane to całymi dniami będe sie nudziła w domu, bo większość znajomych gdzieś jedzie... jestem w totalnej kropce.
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dziwny zwiazek skoro rozpdnie sie z powodu wyjazd i nie organizujacie sobie czasu razem .
albo sie rozstaniecie teraz a i tak pewnie to nastapi predzej czy pozniej alb zainteresuj sie jego pasją chociaz skoro towarzystwo ci nie odpowiada bedzie trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale o tym też musicie pogadać. Zapytaj jakie ma plany na wakacje i czy Cię w nich uwzględnił. Jeśli powie że nie - ja bym wyjechała.
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy dopiero 4 miesiące, oczywiście będziemy planowali wspolny wyjazd, tylko ze takie 'zorganizowane' wakacje będą trwały tydzień, dwa.. a co z resztą wolnego czasu? Zapewne w ciagu dnia on bedzie jeździł i bedziemy sie widzieć dopiero wieczorem..
Nie jest powiedziane, że ten zwiazek by się rozpadł, jednak będąc ze sobą tak krótko, wyjazd na 3-4 miesiace(czyli tyle ile ten zwiazek trwa) mógłby wiele zepsuć. Myślałam o tym, żeby znaleźć swoją pasje, własnie takiego czasopochłaniacza ![]() ![]() Nie jest dobrze, chce coś zmienić, ale sama nie wiem w co mogłabym się naprawde wciagnać.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Nie nie absolutnie nie
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Znajdź swoją pasję i oddaj się jej. Próbuj różnych rzeczy, nawet takich o których Ci się nie śniło. Pisz, maluj, naucz się programować w C++, tańcz (są wakacyjne kursy tańca, jeśli do tej pory tańczyłaś balet to zapisz się na hip hop
![]() ![]() Cokolwiek będziesz robić, niech Ci to sprawia przyjemność - wtedy na pewno Ci się nie znudzi. A czas zleci tak szybko, że nawet nie zauważysz.
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Mój Tż też ma świra na punkcie motorów. Kiedyś mi to nie przeszkadzało, później troche zaczeło bo cały czas coś przy nim robił. Ale teraz się już nie czepiam, bo zawsze zabiera mnie z sobą na przejażdżki:P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No widzisz, od razu lepiej ![]() A teraz do szukania pasji i radości - biegiem, marsz ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Myślę, że powinien zabierać Cię na motor
![]() ![]() Z pasją niestety nie wygrasz, jeśli karzesz mu wybierać to nawet jeśli wybierze Ciebie to po jakimś czasie zacznie się denerwować bardziej niż Ty teraz. Co do kolegów- niestety, większość męskich spotkań oscyluje wokół prawdziwych bądź wyimaginowanych lasek lub motoryzacji. Mimo wszystko uważam, że lepiej, że jego pasją są motory a nie komputery czy gry... Wtedy jest jeszcze gorzej ![]() Życzę powodzenia.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mój Ukochany składa samochód z 1978
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
mój mąż też kocha motory. Z początku było tak sobie, ale z czasem i ja je pokochałam. będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mój Tż uwielbia motory i chodzenie na siłownie...cóz skoro to lubi i to sprawia mu przyjemność to niech się temu oddaje. na początku byłam zła bo pochłania mu to dużo czasu, a ja chciałam żeby był tylko dla mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.