czas na związki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 20:46   #1
veromoda33
Raczkowanie

czas na związki

,

Edytowane przez veromoda33
Czas edycji: 2012-12-27 o 17:41
veromoda33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 20:48   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: czas na związki

Cytat:
Napisane przez veromoda33 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. mam 18lat i nie mam chłopaka, w sumie to jeszcze nigdy nie miałam. moja siostra ma 26 lat i od dwóch lat jest mężatką. często teraz rozmawiamy, że mam problem bo nie mam z kim pójść na studniówkę. ona mówi mi że powinnam coś zrobić ze swoim życiem bo jestem ładna i nie powinnam zostać sama a lata lecą. że zaraz wejdę w lata i trudno mi będzie kogoś znaleźć, że za rok pójdę na studia to też nie będę miała czasu a potem to już będę stara. co wy myślicie na ten temat? przecież nie wyczaruje sobie faceta, ale mam dopiero 18 lat. zdaję sobie sprawę że mogę zostać sama ale bez przesady nawet gdybym kogoś miała to czasy są takie że większość tych młodych chłopaków chce tylko zaliczyć dziewczynę a nie od razu ślub z nią brać. wiadomo czasami a nawet często czuję się samotna bo nie mam się do kogo przytulić i w ogóle, ale czy wy też uważacie że zaraz wejdę w lata i nikogo nie znajdę?
- cóż, myślę, że masz mocno ograniczoną siostrę, która sukces życiowy upatruje w tym, że chłopa złapała i nie jest starą panną. Nie, w sumie jak to jeszcze raz przeczytałam, to myślę, ze masz całkiem głupią siostrę.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:03   #3
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
ona mówi mi że powinnam coś zrobić ze swoim życiem bo jestem ładna i nie powinnam zostać sama a lata lecą. że zaraz wejdę w lata i trudno mi będzie kogoś znaleźć, że za rok pójdę na studia to też nie będę miała czasu a potem to już będę stara.

Nie słuchaj siostry. Starsi nie zawsze mają rację.
Stary 2012-10-20, 21:04   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Podejście siostry wymiata po porstu. Tak jakby trwanie w związku było jedyną drogą do szczęścia i najważniejszą wartością w życiu. Oczywiście, że możesz zostać sama - możesz nawet być z tym bardziej szczęśliwa niż w jakimkolwiek związku. Kwestia upodobań.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:27   #5
harmeen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- cóż, myślę, że masz mocno ograniczoną siostrę, która sukces życiowy upatruje w tym, że chłopa złapała i nie jest starą panną. Nie, w sumie jak to jeszcze raz przeczytałam, to myślę, ze masz całkiem głupią siostrę.

niestety, ale się zgadzam.
Stary 2012-10-20, 21:28   #6
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
nie powinnam zostać sama a lata lecą. że zaraz wejdę w lata i trudno mi będzie kogoś znaleźć, że za rok pójdę na studia to też nie będę miała czasu a potem to już będę stara. co wy myślicie na ten temat?
jeeeju ja mam prawie ćwierćwiecze na karku, brak chłopaka i żadnego kandydata na horyzoncie to co mam grób sobie kopać?

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:38   #7
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
jeeeju ja mam prawie ćwierćwiecze na karku, brak chłopaka i żadnego kandydata na horyzoncie to co mam grób sobie kopać?
jeszcze tego nie zrobiłaś? ja nie wiem na co Ty czekasz dziewczyno
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-20, 21:41   #8
myboyismine
Zakorzenienie

co za siostra... trochę ograniczona...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:41   #9
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
jeszcze tego nie zrobiłaś? ja nie wiem na co Ty czekasz dziewczyno
zolza, ale zołza z Ciebie

Stary 2012-10-20, 21:44   #10
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny. mam 18lat i nie mam chłopaka, w sumie to jeszcze nigdy nie miałam. moja siostra ma 26 lat i od dwóch lat jest mężatką. często teraz rozmawiamy, że mam problem bo nie mam z kim pójść na studniówkę. ona mówi mi że powinnam coś zrobić ze swoim życiem bo jestem ładna i nie powinnam zostać sama a lata lecą. że zaraz wejdę w lata i trudno mi będzie kogoś znaleźć, że za rok pójdę na studia to też nie będę miała czasu a potem to już będę stara. co wy myślicie na ten temat? przecież nie wyczaruje sobie faceta, ale mam dopiero 18 lat. zdaję sobie sprawę że mogę zostać sama ale bez przesady nawet gdybym kogoś miała to czasy są takie że większość tych młodych chłopaków chce tylko zaliczyć dziewczynę a nie od razu ślub z nią brać. wiadomo czasami a nawet często czuję się samotna bo nie mam się do kogo przytulić i w ogóle, ale czy wy też uważacie że zaraz wejdę w lata i nikogo nie znajdę?
powiedz siostrze, żeby się puknęła w głowę
po 1. masz dopiero 18 lat a ona traktuje cię jak starą pannę z czterdziestką na karku
po 2. to właśnie na studiach poznasz mnóstwo nowych osób, więc kto wie, może również jakiś przyszły mąz wpadnie ci w oko ...
po 3. związek nie jest największym osiagnięciem zyciowym ludzkosci. Siostra radzi ci brać co popadnie, bo wypadałoby sie z kimś związać? żałosne.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:49   #11
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
zolza, ale zołza z Ciebie
no ba! strasznie mi się spodobała Twoja wypowiedź i nie mogłam przejść obojętnie
bo wiesz ja pod trzydziestkę i już od dawna mam piwniczkę, więc...no
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 22:36   #12
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
no ba! strasznie mi się spodobała Twoja wypowiedź i nie mogłam przejść obojętnie
bo wiesz ja pod trzydziestkę i już od dawna mam piwniczkę, więc...no
a mi się podoba Twój podpis

Stary 2012-10-21, 00:29   #13
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Całkowicie się z tobą zgadzam. Idiotyczne podejście do życia - złap chłopa, jak najszybciej, bo "wejdziesz w lata". No i? Jakbyś tak nawet nie złapała, to jesteś bez wartości? Bo? Chłop wyznacznikiem udanego życia?
Mam nadzieję, że przy takim nastawianiu tej siostrze, którą dobrze określił moja przedmówczyni udało się "złapać" kogoś sensownego. Bo brałaby każdego pewnie, byle był.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 09:04   #14
kate_rock
Przyczajenie

Ja byłam przekonana, że osoby o takich poglądach na związki już dawno nie istnieją! Chyba wszystko już zostało powiedziane. Bez sensu szukać kogoś na siłę, a zresztą 18 lat to dopiero początek związków i romansów! Masz swoje lata, dobre! Tyle lat, odkąd kobiety mają swoje prawa, a nadal czują się niekompletne bez faceta, błagam.
kate_rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 10:01   #15
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez kate_rock Pokaż wiadomość
Ja byłam przekonana, że osoby o takich poglądach na związki już dawno nie istnieją! Chyba wszystko już zostało powiedziane. Bez sensu szukać kogoś na siłę, a zresztą 18 lat to dopiero początek związków i romansów! Masz swoje lata, dobre! Tyle lat, odkąd kobiety mają swoje prawa, a nadal czują się niekompletne bez faceta, błagam.
A ja takie myślenie obserwuję u wielu dziewczyn. Niektóre mają faceta tak po prostu, żeby mieć, a w tym czasie rozglądają się za innymi, bo może się pojawi jakiś lepszy. Jak się nie pojawi to biorą ślub z tym dotychczasowym, też chyba tylko po to żeby mieć, bo nadszedł taki wiek kiedy wypadałoby. Cóż, zawsze to jakiś sposób na życie, jak ktoś się w tym dobrze czuje to nie moja sprawa

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 11:35   #16
lalalabamba
Wtajemniczenie

Nie pociesze Cie autorko. Mam 22 lata i zadnych widokow na faceta i dostalam ostatnio rade od mojej kuzynki,ze TO NORMALNE NIE JEST I ZE GDY ONA MIALA 18 LAT I ZERO DOSWIADCZEN, POSTANOWILA,ZE CZAS JUZ ZNALEZC FACETA. Jak postanowila,tak zrobila

Poczułam sie jak odmieniec,ale nie strzele sobie w łeb tylko dlatego,ze ktos ma takie a nie inne poglądy na związki. Zreszta dobrze mi tak,jak jest,po co to zmieniać pod czyjeś dyktando?
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 14:40   #17
Krystaliczne szczescie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Nie pociesze Cie autorko. Mam 22 lata i zadnych widokow na faceta i dostalam ostatnio rade od mojej kuzynki,ze TO NORMALNE NIE JEST I ZE GDY ONA MIALA 18 LAT I ZERO DOSWIADCZEN, POSTANOWILA,ZE CZAS JUZ ZNALEZC FACETA. Jak postanowila,tak zrobila

Poczułam sie jak odmieniec,ale nie strzele sobie w łeb tylko dlatego,ze ktos ma takie a nie inne poglądy na związki. Zreszta dobrze mi tak,jak jest,po co to zmieniać pod czyjeś dyktando?

Jesteś jeszcze bardzo młoda i masz rację,nie zmieniaj się,bo ktoś tak chce

A co do Autorki to... Twoja siostra (bez obrazy) kojarzy mi się z taką kobietą,która ''podłapała" sobie faceta tylko po to,żeby kogoś miała. Nieważne kogo,ale żeby w ogóle kogoś Mi kiedyś brakowało chłopaka,takiej bliskości itp. (bo w ogóle to tak dopiero później zaczęli się chłopcy mną interesować,albo może ja nie zwracałam na nikogo uwagi). A zakochał się we mnie chłopak w najmniej oczekiwanym momencie i w dodatku nagle jak grom z jasnego nieba zaczęli do mnie pisać i zaczepiać mnie inni chłopcy. Także nie warto szukać na siłę i nie warto słuchać siostry Słuchaj swojego sumienia i nie patrz na innych
na wizażu od 2009r...
Krystaliczne szczescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 20:09   #18
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

wlasnie jak obserwuję swoich znajomych, albo moich siostry (20-23 lata), to zwlaszcza dziewczyny, nie moga byc same, wiec szukaja pierwszego lepszego, zeby tylko z kims byc... dla mnie to nie pojete, ale moze sie nie znam, tez nigdy chlopaka nie mialam, a 21. urodziny wkrótce
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 20:47   #19
Tovaa
Raczkowanie

Ja też do tej pory nie miałam chłopaka. Nie chciałam po prostu wiązać się z kimś do kogo nic nie będę czuła... Dopiero po moich 19. urodzinach poznałam mojego pierwszego i obecnego chłopaka. Także masz jeszcze czas. Nie ma sensu szukać kogokolwiek byleby móc powiedzieć siostrze: tak, znalazłam kogoś, nie będę starą panną... Po co bawić się w coś co nie będzie dawać Ci szczęścia... Bądź z chłopakiem, do którego coś poczujesz
Tovaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 21:26   #20
darkdot
Zakorzenienie

GG do darkdot

Cytat:
że zaraz wejdę w lata i trudno mi będzie kogoś znaleźć, że za rok pójdę na studia to też nie będę miała czasu a potem to już będę stara. co wy myślicie na ten temat?
Skąd ona bierze takie rewelacje?
Miłość nie patrzy na wiek tylko na odpowiednią osobę. Nie sztuką jest zwiazać się z pierwszym lepszym dla zasady, bo ten wiek, bo jestem sama, a wszyscy dookoła sparowani. Lepiej poczekać i trafić na kogoś wyjątkowego. Na studiach nie będziesz miała czasu? Pfff. Studiuję kierunek, na którym nauka pochłania 90% mojego wolnego czasu, śpię po kilka godzin, teraz jestem na 4 roku, a od końca 2 roku jestem szczęśliwie zakochana, i to mój pierwszy facet, i ostatni Da się? Da. Nie przejmuj się gadaniem siostry. Teraz 20 letnia kobieta to nie stara panna. Ciesz się życiem, zdaj dobrze maturę, idź na studia, a nawet nie zauważysz kiedy będziesz miała do kogo się przytulić.
darkdot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 22:11   #21
żurawinka
Zakorzenienie

A czy ona jest rzeczywiście taka super szczęśliwa ze swoim mężem?
Za parę lat może jej się odmienić. Za krótki staż żeby tak nosa zadzierać.
Chyba Ci zazdrości bo jesteś wolna i możesz randkować lub nie, a ona no cóż, minęły młode lata Nie rozumiem po co się od razu pakować w związek małżeński na siłę. Facet żeby tylko był, pierwszy lepszy z brzegu?
Naprawdę wszystko przed Tobą, piekne lata na szalenie także na wielką miłość która wbrew pozorom przychodzi często niespodziewanie.

A poza tym jaka stara panna, co to średniowiecze? Kto takich słów jeszcze używa

W sklepie też nie wybiera się pierwszego zgniłka z brzegu tylko wybiera najładniejsze sztuki, prawda ?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 22:37   #22
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
W sklepie też nie wybiera się pierwszego zgniłka z brzegu tylko wybiera najładniejsze sztuki, prawda ?
Ale jak ktoś ma wielką potrzebę kupienia np. chleba, to z braku lepszego wyboru weźmie i przedwczorajszy
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 21:04   #23
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
A poza tym jaka stara panna, co to średniowiecze? Kto takich słów jeszcze używa
Haha mnie załatwiła siostrzenica czternastoletnia, jęczy mi żebym brała ślub bo ona chce, cytuję: "Bo chcę na wesele, bo chcę się nażreć". I mnie pyta czy planuję być starą panną. I mówi żeby przypadkiem nie mówić że jestem singlem bo to żałosne. To ja na to czy nie mogę być po prostu wolna? Zripostowała że wolna może być dziwka w czwartek. Ale te dzieciaki teraz bezczelne Chociaż oczywiście to wszystko w żartach

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2012-10-22, 21:31   #24
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Haha mnie załatwiła siostrzenica czternastoletnia, jęczy mi żebym brała ślub bo ona chce, cytuję: "Bo chcę na wesele, bo chcę się nażreć". I mnie pyta czy planuję być starą panną. I mówi żeby przypadkiem nie mówić że jestem singlem bo to żałosne. To ja na to czy nie mogę być po prostu wolna? Zripostowała że wolna może być dziwka w czwartek. Ale te dzieciaki teraz bezczelne Chociaż oczywiście to wszystko w żartach
Powiedz jej, że jak się nażre, to jej w doope pójdzie i żaden chłop jej nie zechce
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 18:50   #25
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Powiedz jej, że jak się nażre, to jej w doope pójdzie i żaden chłop jej nie zechce
Będę miała na następny raz A znajomym dawno powiedziałam że jak o wódkę chodzi to ja zawsze mogę postawić flaszkę, po co od razu całe wesele

Webook
Filmweb
Last.fm
Stary 2012-10-23, 19:04   #26
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Jakbyś miała ze 20 lat więcej to byś mogła faktycznie zacząć myśleć, że to TEN wiek

Masz DOPIERO 18 lat a nie JUŻ.Jesteś jeszcze nieopierzona.Bez obrazy oczywiście, ja tez nie jestem doświadczoną 40stka ale 18 lat to czas na zabawy i poznawanie nowych ludzi, być może przyszłego partnera.To się dopiero zaczyna a nie kończy.
A Twoja siostra to jakiś wymierający gatunek.Sama jestem od niej starsza i dopiero się zastanawiam czy może by ślubu nie wziąć i się zastanawiam czy aby nie za wcześnie.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:22   #27
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Jakbyś miała ze 20 lat więcej to byś mogła faktycznie zacząć myśleć, że to TEN wiek

Masz DOPIERO 18 lat a nie JUŻ.Jesteś jeszcze nieopierzona.Bez obrazy oczywiście, ja tez nie jestem doświadczoną 40stka ale 18 lat to czas na zabawy i poznawanie nowych ludzi, być może przyszłego partnera.To się dopiero zaczyna a nie kończy.
A Twoja siostra to jakiś wymierający gatunek.Sama jestem od niej starsza i dopiero się zastanawiam czy może by ślubu nie wziąć i się zastanawiam czy aby nie za wcześnie.
A ja jestem doświadczoną 40 z okładem i zgadzam się z twoją oceną. Miałam 20 lat więcej od autorki, jak poznałam tego jedynego. Nie pierwszego, ale najważniejszego. W wieku 18 lat nikt by mnie w związek nie wciągnął - a był taki, od randek przeszedł do mówienia, że ma pracę dobrą i mieszkanie...poczułam, że chce mnie na "żonkę" tu i teraz i uciekłam szybko, bo wiedziałam, że całe życie przede mną i ne zamierzam teraz łapać faceta tylko dlatego, że utrzymałby mnie i chce stabilizacji. Mnie do stabilizacji było dalej niz do księżyca! Potem dłuuugo się bawiłam, nikogo do związku n ie szukałam. Weszłam w związek - nietypowy, ale na 9 lat, jak byłam przed trzydziestką. Potem w obecny, w którym jest mi najlepiej. Twoja siostra za jedyny cel swego życia ma posiadanie chłopa - to nie znaczy, że musisz iść w jej, pożałowania godne, ślady.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 19:52   #28
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Twoja siostra za jedyny cel swego życia ma posiadanie chłopa - to nie znaczy, że musisz iść w jej, pożałowania godne, ślady.
Nie no bez przesady.Nie uważam, żeby ktoś kto bierze ślub w okolicach 20stki był pożałowania godny.Niektórym to pasuje, są stworzeni do związku, rodzenia i wychowywania dzieci.I jeśli tylko się w tym odnajdują i są szczęśliwi-brawa dla nich.
Po prostu nie każdy musi robić tak samo i chcieć tego samego.

Nie wiadomo czy siostra jest szczęśliwa li i jedynie z tego powodu, że złapała portki i może się tym szczycić.Może ona po protu jest jedną z tych osób, które wymieniłam wyżej.Nie wsiadajmy na siostrę za jej życiowe wybory.
Błędem jest tylko wciskanie 18 latce, że jest już stara i ma szukać chłopa.To jest nieodpowiednie i robi młodej osobie wodę z mózgu.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:54   #29
Elfia4
DOMator

Jeśli ktoś wartość młodej kobiety definiuje wyłącznie tym czy jest ona w związku to współczuję ograniczonych horyzontów.
Zawsze wydawało mi się, że zaradna życiowo kobieta, to taka, która spełnia się życiowo i jest niezależna finansowo, bo zależność finansowa od partnera, to dla mnie rodzaj niewoli, która trzyma przy facecie nawet, kiedy związek okazuje się porażką, a facet draniem.
Studia to najlepszy czas na spotykanie nowych ludzi, imprezy i szukanie faceta, więc nie dramatyzowałabym, że 18-latka nie ma faceta i nie jest w poważnym związku. Sama miałam pierwszego faceta na początku studiów i uważam, że dla niektórych nawet ten wiek, to jeszcze nie czas na poważny związek czy planowanie wspólnego życia.
Fakt, że po studiach bywa ciężej ze znalezieniem kogoś, a sporo fajnych facetów jest już zajętych, ale to nie znaczy, że należy z tego powodu rozpaczać, czy brać byle kogo, bo lata lecą.
Sama w każdym razie nie zamierzam rzucać się na pierwszego lepszego, mimo, że nie jeden taki pierwszy lepszy chciałby, żebym się na niego rzuciła, albo chociaż do niego uśmiechnęła

A teraz zmykam zaszyć się do ciemnej piwnicy, bo jako stara panna z perspektywą zmarszczek nie mam pewnie co liczyć na faceta, więc moje życie powinno stracić sens
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości