|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czas na związki
,
Edytowane przez veromoda33 Czas edycji: 2012-12-27 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czas na związki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie słuchaj siostry. Starsi nie zawsze mają rację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Podejście siostry wymiata po porstu. Tak jakby trwanie w związku było jedyną drogą do szczęścia i najważniejszą wartością w życiu. Oczywiście, że możesz zostać sama - możesz nawet być z tym bardziej szczęśliwa niż w jakimkolwiek związku. Kwestia upodobań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niestety, ale się zgadzam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
co za siostra... trochę ograniczona...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zolza, ale zołza z Ciebie
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po 1. masz dopiero 18 lat a ona traktuje cię jak starą pannę z czterdziestką na karku po 2. to właśnie na studiach poznasz mnóstwo nowych osób, więc kto wie, może również jakiś przyszły mąz wpadnie ci w oko ... ![]() po 3. związek nie jest największym osiagnięciem zyciowym ludzkosci. Siostra radzi ci brać co popadnie, bo wypadałoby sie z kimś związać? żałosne.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no ba!
![]() ![]() bo wiesz ja pod trzydziestkę i już od dawna mam piwniczkę, więc...no ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mam nadzieję, że przy takim nastawianiu tej siostrze, którą dobrze określił moja przedmówczyni udało się "złapać" kogoś sensownego. Bo brałaby każdego pewnie, byle był. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja byłam przekonana, że osoby o takich poglądach na związki już dawno nie istnieją! Chyba wszystko już zostało powiedziane. Bez sensu szukać kogoś na siłę, a zresztą 18 lat to dopiero początek związków i romansów! Masz swoje lata, dobre! Tyle lat, odkąd kobiety mają swoje prawa, a nadal czują się niekompletne bez faceta, błagam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Nie pociesze Cie autorko. Mam 22 lata i zadnych widokow na faceta i dostalam ostatnio rade od mojej kuzynki,ze TO NORMALNE NIE JEST I ZE GDY ONA MIALA 18 LAT I ZERO DOSWIADCZEN, POSTANOWILA,ZE CZAS JUZ ZNALEZC FACETA. Jak postanowila,tak zrobila
![]() Poczułam sie jak odmieniec,ale nie strzele sobie w łeb tylko dlatego,ze ktos ma takie a nie inne poglądy na związki. Zreszta dobrze mi tak,jak jest,po co to zmieniać pod czyjeś dyktando? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś jeszcze bardzo młoda i masz rację,nie zmieniaj się,bo ktoś tak chce ![]() A co do Autorki to... Twoja siostra (bez obrazy) kojarzy mi się z taką kobietą,która ''podłapała" sobie faceta tylko po to,żeby kogoś miała. Nieważne kogo,ale żeby w ogóle kogoś ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wlasnie jak obserwuję swoich znajomych, albo moich siostry (20-23 lata), to zwlaszcza dziewczyny, nie moga byc same, wiec szukaja pierwszego lepszego, zeby tylko z kims byc... dla mnie to nie pojete, ale moze sie nie znam, tez nigdy chlopaka nie mialam, a 21. urodziny wkrótce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja też do tej pory nie miałam chłopaka. Nie chciałam po prostu wiązać się z kimś do kogo nic nie będę czuła... Dopiero po moich 19. urodzinach poznałam mojego pierwszego i obecnego chłopaka. Także masz jeszcze czas. Nie ma sensu szukać kogokolwiek byleby móc powiedzieć siostrze: tak, znalazłam kogoś, nie będę starą panną... Po co bawić się w coś co nie będzie dawać Ci szczęścia... Bądź z chłopakiem, do którego coś poczujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłość nie patrzy na wiek tylko na odpowiednią osobę. Nie sztuką jest zwiazać się z pierwszym lepszym dla zasady, bo ten wiek, bo jestem sama, a wszyscy dookoła sparowani. Lepiej poczekać i trafić na kogoś wyjątkowego. Na studiach nie będziesz miała czasu? Pfff. Studiuję kierunek, na którym nauka pochłania 90% mojego wolnego czasu, śpię po kilka godzin, teraz jestem na 4 roku, a od końca 2 roku jestem szczęśliwie zakochana, i to mój pierwszy facet, i ostatni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A czy ona jest rzeczywiście taka super szczęśliwa ze swoim mężem?
Za parę lat może jej się odmienić. Za krótki staż żeby tak nosa zadzierać. Chyba Ci zazdrości bo jesteś wolna i możesz randkować lub nie, a ona no cóż, minęły młode lata ![]() Naprawdę wszystko przed Tobą, piekne lata na szalenie także na wielką miłość która wbrew pozorom przychodzi często niespodziewanie. A poza tym jaka stara panna, co to średniowiecze? Kto takich słów jeszcze używa ![]() W sklepie też nie wybiera się pierwszego zgniłka z brzegu tylko wybiera najładniejsze sztuki, prawda ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś miała ze 20 lat więcej to byś mogła faktycznie zacząć myśleć, że to TEN wiek ![]() Masz DOPIERO 18 lat a nie JUŻ.Jesteś jeszcze nieopierzona.Bez obrazy oczywiście, ja tez nie jestem doświadczoną 40stka ![]() A Twoja siostra to jakiś wymierający gatunek.Sama jestem od niej starsza i dopiero się zastanawiam czy może by ślubu nie wziąć i się zastanawiam czy aby nie za wcześnie.
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie każdy musi robić tak samo i chcieć tego samego. Nie wiadomo czy siostra jest szczęśliwa li i jedynie z tego powodu, że złapała portki i może się tym szczycić.Może ona po protu jest jedną z tych osób, które wymieniłam wyżej.Nie wsiadajmy na siostrę za jej życiowe wybory. Błędem jest tylko wciskanie 18 latce, że jest już stara i ma szukać chłopa.To jest nieodpowiednie i robi młodej osobie wodę z mózgu.
![]() |
![]() |
#29 |
DOMator
|
Jeśli ktoś wartość młodej kobiety definiuje wyłącznie tym czy jest ona w związku to współczuję ograniczonych horyzontów.
Zawsze wydawało mi się, że zaradna życiowo kobieta, to taka, która spełnia się życiowo i jest niezależna finansowo, bo zależność finansowa od partnera, to dla mnie rodzaj niewoli, która trzyma przy facecie nawet, kiedy związek okazuje się porażką, a facet draniem. Studia to najlepszy czas na spotykanie nowych ludzi, imprezy i szukanie faceta, więc nie dramatyzowałabym, że 18-latka nie ma faceta i nie jest w poważnym związku. Sama miałam pierwszego faceta na początku studiów i uważam, że dla niektórych nawet ten wiek, to jeszcze nie czas na poważny związek czy planowanie wspólnego życia. Fakt, że po studiach bywa ciężej ze znalezieniem kogoś, a sporo fajnych facetów jest już zajętych, ale to nie znaczy, że należy z tego powodu rozpaczać, czy brać byle kogo, bo lata lecą. Sama w każdym razie nie zamierzam rzucać się na pierwszego lepszego, mimo, że nie jeden taki pierwszy lepszy chciałby, żebym się na niego rzuciła, albo chociaż do niego uśmiechnęła ![]() A teraz zmykam zaszyć się do ciemnej piwnicy, bo jako stara panna z perspektywą zmarszczek nie mam pewnie co liczyć na faceta, więc moje życie powinno stracić sens ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.