|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kolejne obawy! :(
Wiem wiem..mam już jakąs paranoje,ale strasznie się obawiam wielu rzeczy związanych z porodem i maleństwem. Nie uczęszczam do szkoły rodzenia więc prosze was o porade! Czy dam rade sama się zająć dzieckiem? Pierwszy raz je nakarmić, przewinąć? Położne w szpitalu nie zawsze pokazują jak to się robi. Boje się,że jak będą "pierwsze razy" to coś zle zrobie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolejne obawy! :(
Kochana każda z nas jest pełna obaw, jedne w mniejszym, drugie w większym stopniu, to normalne.
Ja termin mam na październik, do szkoły rodzenia nie chodzę i to oczywiste że boję sie porodu ale staram się tym nie martwić. Jakoś będzie. W końcu nie my pierwsze i nie ostatnie. A z czasem wszystkiego napewno się nauczymy. Nie myli się tylko ten co nic nie robi. Damy radę!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To moja druga ciąża, więc mam już troszkę doświadczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja sie własnie najbardziej boje karmienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
myślę, że położna pokaże Ci jak prawidłowo przystawić dzieciątko do piersi-więc nie martw się. Napewno dasz sobie rade-najważniejsze, żeby się nie stresować przy karmieniu bo maluszek tez będzie zdenerwowany i rozdrażniony a co za tym idzie Ty będziesz się denerwować jeszcze bardziej... no i efekt wiadomy... początki nie są łatwe ale za każdym razem będzie o wiele lepiej więc głowa do góry
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
powiem ci tak...Jak trzeba bylo przewinac moja mała to maz zrobil to po raz pierwszy poniewaz ja sie bałam jej dotknac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
marchi po pierwsze nie mysl o tym jaki to porod jest straszny, bo straszny nie jest.
Do drugie napewno ze wszystkim dasz rade, bo przeciez, kto da sobie rade lepiej od mamy. A jak bedziesz po porodzie w szpitalu to wypytuj o wszystko polozne, one tam sa nie tylko od naglych wypadkow, ale takze od tego, zeby Ci pomoc, wiec pytaj je o przystawianie do piersi, o kapiel, cokolwiek Ci przyjdzie na mysl. ![]() Po trzecie naprawde bedzie dobrze, nie martw sie na zapas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja rodziłam państwowo i byłam zadowolona i z opieki i z pomocy położnej zwłaszcza, że leżałyśmy z małą tydzień... Z tym, że w tym szpitalu w którym rodziłam miałam wrażenie, że położne są mile dla mężatek... a "panny z dziećmi" traktowały znacznie gorzej... i nie tylko moje odczucia bo większość znajomych dziewczyn miało takie samo wrażenie. No ale co szpital to inaczej więc nie mam pojęcia czy rodząc prywatnie jest lepiej... a i u nas np. poród rodzinny(SUPER SPRAWA!!!) kosztował 100 zł a w innych szpitalach jest drożej lub bezpłatnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka jest roznica miedzy mezatka a panna ? ja np urodze na poczatku marca a slub bierzemy na koncu kwietnia i w czym ja jestem gorsza dla tych poloznych? bo bede jeszcze niecale 2 m-ce panna ! A tatus dziecka bedzie caly czas obecny i przy porodzie jak i po ? Xdziwiło mnie to bardzo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dasz radę! Takich dyletantów w sprawach dzieciowych jak ja to mało po ziemi chodzi. Ale jakoś się udało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
bo niektóre położne mysla,ze jak panna to pewnie wpadka czy cos.. ja również wychodze za mąż `po porodzie,ale mój Tż cały czas bedzie przy mnie więc raczej nie będą robiły mi jakiś problemów..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
marchi, nie gniewaj się ale zakładasz pełno wątków, które są do siebie strasznie podobne. Może lepiej byłoby założyć jeden "moje rozterki" albo coś w tym stylu a nie robić bałagan na forum. Wiem, że masz mase pytań i masę obaw ale to bardzo utrudnia czytanie forum bo co krok trafiam na Twój wątek.
A może przyłącz się do jakiegoś wątku dziewczyn, któe rodzą w tym samym co Ty czasie i ich pytaj? Albo podczytuj wątki dziewczyn, które już sa po. To sa kopalnie wiedzy!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.