|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Początki ;) Incomprehensible
Witam, to i ja pokaże kilka swoich prac,
![]() 3 pierwsze jakie zrobiłam póki co... bo aktualnie nie mam przy sobie aparatu..
![]() "W życiu chodzi o ludzi, których spotykasz ....i o rzeczy, które z nimi tworzysz." ![]() Edytowane przez Incomprehensible Czas edycji: 2010-01-03 o 02:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Początki ;) Incomprehensible
Proszę Cie bardzo, dawaj mniejsze zdjęcia. Takie duże okropnie źle się ogląda.
Z tego co widzę to goły drucik - albo rurki, albo uciąć przy koraliku. Brak przekładek - koraliki to nie jedyna ważna rzecz w biżu, staraj się stosować przekładki, one podkreślą piękno korali. Loopy nie tragiczne, z czasem będą coraz ładniejsze ![]() Nie zrażaj się tym co napisałam, tylko ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Powodzenia ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z koleżanką zdjęcia muszą być dużo mniejsze ,na tych praktycznie trudno coś dojrzeć,ale ciekawe kolory.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za wskazówki
![]() muszę parę rzeczy dokupić, bo tak naprawdę to na początku nie wiedziałam do końca co do czego.. teraz już mniejsze - dzisiejsze prace... Tylko te ostatnie jakoś dziwnie wyszły moim zdaniem, i nie bardzo wiem co można do nich dodać/zmienić. ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
heh, w kolczykach nie używa się łapaczek, one są do naszyjników i bransoletek
![]() ![]() ja już mam się czepiać ![]() 1 - jak dobrze widzę loopy są różnej wielkości, ale zdjęcie mało wyraźne,więc mogę się mylić, w każdym razie popracuj jeszcze nad nimi, plus za nie zostawianie gołego drutu 2 - nie powinny się pojawić tam łapaczki, linka za bardzo wystaje poza zacisk, łatwo o coś zahaczyć, poranić się itp, a poza tym mało estetycznie to wygląda. 3 - znów łapaczki, lepiej jakbyś w nich użyła szpilki lub drut. Jakoś nie pasuje mi do tej masy perłowej tyle wolnej linki. Lepiej jakbyś dała nad nią jakieś koraliki + kuleczki, a nawet coś z małymi przekładkami, wszytko zależy tylko od Twojej wyobraźni. Ogólnie widzę postęp od ostatniego razu, ale zdjęcia!!! ![]() Edit: Co do pierwszych zakupów przeważnie są nietrafione, za dużo jednych rzeczy za mało innych, a tego co najistotniejsze wcale, też tak miałam ![]()
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-01-08 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hmm... a czym mogę zastąpić łapaczki? ;D
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Przeważnie do linki jubilerskiej używa się po prostu zacisków. Radze pooglądać jakieś prace na linkach - bądź na wizazu, bądź na google, a wszystko się pewnie wyjaśni. Poza tym pewnie w wątku dla zielonych jest sporo na ten temat. Co do linek jednym z ich mankamentów jest to, że w trakcie użytkowania lubią się czasem pozaginać, i nie ma za bardzo sposobu, aby je później z powrotem wyprostować. W zwiazku z tym trzeba z nimi bardzo uważać. Mama nadzieję, że pomogłam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.