|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Problem z kregosłupem ? ból pleców
Witam
Znajomy ma ostatnio bóle pleców w okolicy lędzwiowej. Mówił, że ból nasilał się z godziny na godzię. Przyszedł do domu i cały czas narzekał na bóle pleców. Tabletki przeciwbólowe nie pomagały. Ciężko mu było się przemieścić z pozycji siędzącej na leżącą, gdyż momentami występował silny ból. W pozycji leżacej chwilowa ulga, zmiana pozyzji również chwilowa ulga. To było dwa dni temu, Ból ustąpił tzn. Nie jest już tak silny. Jednak występuje. Po pochyleniu się do przodu i w siadzie klęcznym z wyciągniętymi rękami do przodu w okolicy lędzwiowej widoczna jest taka kulka 2 lub 3 cm po lewej stronie kegosłupa. Ja takiej gulki nie mam. I nie wiemy czy ona powstała teraz czy może była wcześniej ale nie zwrócona na nią uwagi. Co to może być ? Dziękuje za pomoc. W poniedziałek oczywiście wizyta u lekarza. Edytowane przez joaa12 Czas edycji: 2008-07-01 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z kregosłupem ? ból pleców
Okazało się, że to jakas narośl, którą można usunąć chirurgicznie. Oczywiście nie jest to konieczne.
To na wypadek jakby ktoś miał na przyszość taką sytuację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
warszawa Problem z kregosłupem ? ból pleców
no jak operacja nie jest konieczna, jesli przez dwa dni nie mogl funkcjonowac z bolu?
mozna sie spodziewac, ze narosl, bez zadnego leczenia, bedzie tylko rosla - wiec silniejsze i czestrze bole |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
moje pierwsze podejrzenia padły na jądro miażdżyste...
a wiadomo co to za narośl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ta narośl chyba (tego nie jestem pewna) nie ma związku z bólami. Gdy pojawił się ból pierwszym krokiem było oglądnięcie pleców. I wtedy okazało się, że jest narośl. Nie potrafię określić w którym momencie ona się pojawiła.
Nie wiem jakiego rodzaju jest ta narośl. Lekarz powiedział, że jeżeli będzie sie coś z tym działo, infekcja itp. to należy to wyciąć. Powiedział, ze jeżeli bedzie sie cos z tym działo, bolało to przyjść. Nie mam pojęcia jak to ewentualnie zbadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.