|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poszukiwana bardzo dobra brązowa farba.
Potrzebuje naprawdę bardzo pilnie dobrej brązowej farby. Stosowałam już różne farby (np. Garnier 100% color) ale wszystkie się zmywają bardzo szybko i znowu widać mi rozjaśnione od słońca włosy (prawie że blond) których za nic w świecie nie udaje mi się pozbyć... Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poszukiwana bardzo dobra brązowa farba.
Proponuję Loreal Casting!! Nie jest to co prawda farba, tylko szampon, ale mnie utrzymuje się już 2 miesiace i nie zapowiada się na to, że kiedykolwiek się zmyje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nika mam dokladnie ten sam problem ostatnio używałam wella decore ale ta farba niestety tez mi zeszla
![]()
![]() |
#4 |
Podróżniczka
|
Polecam z Joanny Naturie, bardzo dobre farby, ktore nie splukuja sie szybko i maja ladne odcienie brazu i mojej ukochanej czekolady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak Joanna Naturia dobre farby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bezapelacyjnie Loreal Casting-jest najlepszy !!!! i co wazne, kolor jest naturalny,super długo trzyma sie na włosach,bez zmian.Przerobiłam juz chyba wszystkie farby na rynku i ta daje mi 100% satysfakcji.Włosy niezniszczone i błyszczące,świetna odżywka.Używam ciemny brąz,wychodzi bardzo ciemny.W Rossmanie płacę ok 15 zł.Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo za doradzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja proponuje palette ciemna czekolada (24 mycia ale ja myje włosy codziennie a i tak kolor nie blednie tylko musze farbowac odrosty co miesiac bo mi szybko wloski rosna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Używam Safiry firmy Wella jest świetna, niestety dość droga, ale nie kosztuje znowu tak wiele! I co najważniejsze jeśli zależy Ci na długotrwałym blasku to najlepsza farba dla Ciebie! Przetestowałam wiel różnych farb do włosów L'Oreala, Wella Decore, Wella Welaton, Garniera, Palette, Brilliance Schwarzkopfa, jednak od ponad roku używam tylko Safiry! Świetnie łapie, kolor wychodzi jednolity, nie zmywa się no i jest odświeżacz, chociaż i bez niego włosy długo się błyszczą!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie ani wella wellaton ani garnier nie sa dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
L'oreal ale prefference
bardzo dobre fary - deliatne dla włosa,a kolorek wyhodzi jak na opakowaniu. no i nie wspomne juz o odzywce -megapaka i extra, dla samej odzywki sie oplaca cena okolo 20zl
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
[/B]
Cytat:
![]() Jako że ja przetestowałam już wszystkie firmy brązujące to zrobię ranking ![]() 1. Wella Safira (orientalna czekolada w moim przypadku)- któraś dziewczyna zachwalała, a dla mnie porażka tysiąclecia. Jedyna zaleta- ładnie pachnie. Teraz wady - zmywa się z prędkością światła, odświeżacz koloru jest super - ale jak się chce fajne wyglądać jdnego wieczoru ![]() 2. Decore - nawet w miarę ok, troszkę mnie uczuliła, skóra mnie paliła, ale krtko. Kolorki ładne wychodzą. Mialam aksamitny brąz. 3. L'oreal prefference- jedyna farba, która w ogóle nie podrażniła mi skóry. Miałam wszytskie brązy z tej serii ![]() 4. L'oreal casting - również polecam, wydaje mi się, że jest bardzo łagodny, zmył mi się zgodnie z planem, nie miałam żadnych wpadek 5. Szamponetki Marion - czekoladowy brąz - porażka totalna. Po niej i po sunsilku do brązu miałam jedyne w życiu kołtuny na głowie ![]() ![]() 6. Palette - mialam tylko szampon koloryzujacy czekoladowy brąz - wrazenia opisalam w innym wątku...powiem tyle...bardzo nieciekawe ![]() ![]() hmm...opisalam chyba wszystko co miałam brązowego na głowie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się, te odzywki są super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() casting na moich wlosach spral sie bardzo szybko, ciemny braz wlasnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Przetestowałam chyba 95% farb na rynku, ale ideału nie znalazłam
![]() Casting jest dobry i łagodny dla włosów, niestety posiada chyba tylko 2 odcienie brązu, z których żaden mi nie odpowiada Safira - szmira! Orientelna czekoladda wyszła mi rudawa i raczej dość jasna jak na czekoladę, a ten pseudoodświeżacz koloru, to nie wiem czemu ma służyć... Palette - wszyscy trąbią jak to niszczy włosy, chciaż kiedy używałam, nie zauważyłam, żeby niszczyła bardziej niż inne. L'oreal Feria - teoretycznie ładne kolory, ale odkąd kupiłam sobie dość intensywny kolor (taki bordo, juz nie pamiętam nazwy), a nie wyszedł mi na włosach nawet jego cień, omijam te farby szerokim łukiem. W sumie najlepiej się sprawuje Wella Decore i Viva i na razie ich używam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jak narazie kupiłam sobie Casting i jestem bardzo zadowolona jednak jesli sie zmyje szybko tak jak mowicie to napewno siegne po prefference (po tylu dobrych opiniach) ^__^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Poszukuje jakiejs ciemnej brazowej farby ktora z czasem nie bedzie schodzila jako rudy. Mozecie cos polecic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Wellaton Jasny brąz 5/0 lub Średni brąz 4/0 - wychodzą piękne, chłodne odcienie brązu i nie schodzą na rudo. Bynajmniej ja o takich przypadkach nie słyszałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Pomóżcie mi: nie wiem czy w dobrym wątku pytam?
![]() ![]() Farbowałam włosy właśnie na brąz w październiku, farbą, która była w limitowanym opakowaniu (kupiona w Rossmanie) i za cholerę nie mogę znaleźć jaka to była farba ![]() ![]() ![]() Czy to była Londa, Garnier, Palette, Wella czy kto tam wie???? Ratunku!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej wiecie gdzie mozna kupic ta farbe
http://www.depend.se/admin/picture/20070914112115.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.