|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Trądzik - wasze kuracje
Jest tutaj wiele wątków o najrozmaitszych sposobach leczenia, ale według mnie przydałby się taki ogólny, gdzie można by przedstawić swoją całą terapię, napisać czy pomaga itp.
Moja obecnie wygląda tak: Skinoren na dzień Metronidazol na noc Bratek 1-3 razy dziennie Face Okey dwie tabletki dziennie Zincas forte dwie tabletki dziennie Witamina A dwie tabletki dziennie Maseczka drożdżowa średnio raz na miesiąc Co do diety - staram się jeść dużo jogurtów i błonnika. Czy pomaga - no cóż, trzeba zaznaczyć, że mam mocną postać trądziku i od 1,5 miesiąca nie biorę już antybiotyku doustnie (Tetralysal), także będę musiał chyba udać się do dermatologa po jakieś antybiotyki zewnętrzne, bo to [leczenie zewnętrzne] chyba najslabszy punkt mojej kuracji, ale mimo wszystko nie jest tragicznie, aczkolwiek bywało lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - wasze kuracje
Podobne watki już istnieja. Polecam zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką.
Domowe metody na trądzik: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...B1dzik+kuracje Suplementacja i dieta w trądziku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...B1dzik+kuracje Myśle, że to co napisałaś w poście będzie pasowało do jednego z tych wątków. Nie ma sensu tworzyć nowy dokłądnie o tym samym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - wasze kuracje
Skinoren i Metronidazol nie są ani składnikami diety, ani domowymi maściami. Cała kuracja niekoniecznie musi składać się tylko z domowych specyfików oraz odpowiedni dobranej diety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.