|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() a co po trądziku?
witam ,
zmagałam sie z tradzikiem bardzo długo prawie 5 lat, pomógł mi dermatolog brałam leki typu Izotek wiadomo po tak długim leczeniu muszą pozostac ślady wiec teraz mam pytanie co na blizny po tradziku? mam takie plamki pod skórą koloru czerwonego dodatkowo pozostał mi rumień ale to chyba wina mojej cery naczynkowej - to tylko moje podejzenie ze mam skóre naczynkową jakich kosmetyków mam używac? obecnie na rumień używam z Oriflame krem na zaczerwienienia - pomaga, uzywam go od 3 tygodni ale to nie jest to co bym chciała no i co na te plamki, prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: a co po trądziku?
Na blizny i plamki potrądzikowe najlepsza będzie kuracja kwasami, jeśli masz rumień i cerę naczynkową to powinny to być kwasy łagodne i lżejsze - kuracja powinna być rozłożona w czasie. Oczywiście musisz używać wysokich filtrów przez cały rok.
Oriflame to nie jest najlepsza firma jeśli chodzi o jakość kosmetyków, powinnaś stosować kosmetyki dla cery wrażliwej, z wodą termalną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
podczas leczenia trądziku miałam stosowane kwasy w USA musze powiedziec że pomogły bardzo dużo (tylko wtedy celem było usuniecie trądziku)
dziękuje za pomoc i zastanowie się także nad kosmetykami do twarzy z jakiej firmy beda odpowiednie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
spróbuj AcneDerm, Lysanel Active SVR no i maseczki z najzwyklejszej aspiryny... to na noc... a na dzień koniecznie krem silnie nawilżający z filtrem... mój typ to Avene Hydrance Optimale UV SPF 15... filtr może nie mega wysoki, ale krem jest boski... jako jedyny utrzymuje równowagę mojej zmęczonej ciągłą walką z niedoskonałościami, skóry...
też mam problem z naczynkami i używam tego, co Ci napisałam, dlatego nie musisz się o nic martwić... wszystko jednak z umiarem i delikatnością, oczywiście... ![]() ![]() pozdrawiam.. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Też brałam Izotek i moja radość trwała krótko.W lutym odstawiłam Izotek a od czerwca na nowo rozpoczęłam walkę z trądzikiem. Zabieg mikrodermabrazjii ?Do dwóch tygodni po zapiegu cera jest jak marzenie,ale wszystko co najgorsze powraca.Od poniedziałku mam zamiar przejść na dietę MM(może to coś pomoże)?
P.S.Do mycia twarzy używam mydło potasowe,ale zastanawiam się nad mydłem z nanosrebrem.Używł ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.