|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy ja dobrze ważę ? o dietę poproszę
Otóż tak mam 13 lat mam 160cm i ważę 57 kg ja wiem, że to jest dużo bo moje koleżanki w moim wieku ważą po 40 lub 45kg lub jeszcze mniej. ja nawet czuje się gruba mam szeroką pupę i grube uda. Więc może się ktoś zna co mogę robić aby mniej ważyć i lepiej wyglądać. Aha no i mam cellulit na pupie. więc co? proszę o dobre rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy ja dobrze ważę ? o dietę poproszę
Wydaje mi sie ze najbardziej odpowiednia waga dla ciebie bedzie 52 kg. Twoje kolezanki wazą za mało. Tylko się nie załamuj ja w twoim wieku wazyłam 86 kg i miałam tak jak ty 160 cm...na szczescie wzielam sie za siebie i nie dawno wazylam 58 kg przy 167 cm (mam 19 lat) niestety przyszlo mi 7 kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
myśle że max 5 kg powinnaś schudnąć. Ale ak jak wyżej napisane w tym wieku jeszcze naprawde nie warto.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
w Twoim przypadku prawidlowa waga jest od 47.36 kg do 63.74 kg, wiec nie masz czym sie przejmowac. jesli uwazasz, ze masz szerokie uda i pupe - zacznij robic cwiczenia na wzmocnienie tych parii ciala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
tez mam podobne pytanie dotyczace mojej wagi, mam 164 cm wzrostu i waze 57 kg jaka jest moja idealna waga? bo czuje sie strasznie gruuuba!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
asia nie ma czegoś takiego jak 'waga idealna' można ważyć 60 kg a mieć super kształty a można ważyć 50 kg i wcale nie mieć figury... także idealna waga to taka w której Ty się sobie podobasz i dobrze się czujesz - nie masz za dużej wagi, a prawidłową wagę możesz obliczyć ze wzoru na BMI ( podany w wątkach podwieszonych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi też ten sposób wydaje się najrozsądniejszy. Ograniczając puste kalorie i włączając w to ruchu, sylwetka sama nabierze właściwych kształtów, a waga zatrzyma się na właściwym miejscu. Schudniesz raz i trwale, a gdy nie narzucasz sobie zbędnego rygoru i czas oczekiwania na rezultaty szybko mija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
S. Sssss. SSSSS.
|
hmm ja odchudzałam sie raz w zyciu. wlasnie jakoś tak jak mialam 13-14 lat, schudłam kilka kg i tak trzymam do dziś
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie wazysz dobrze, idealnie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Twoja waga jest OK, nie martw się tym. W tym wieku nie czas na odchudzanie - diety są bez sensu, bo się nie umie na nich wytrzymać, ważny jest ZDROWY STYL ŻYCIA (nie objadanie się, ruch - dla wyrzeźbienia sylwetki, dużo owoców, warzyw, słodycze od czasu do czasu). Twój organizm się rozwija, rośnie. Ważysz prawidłowo, nie porównuj się do koleżanek - każdy z nas jest inny. Po prostu nie objadaj się, przestawaj jeść, gdy czujesz się najedzona (nawet jak masz zostawić coś na talerzu), jedz dużo owoców i warzyw (sałatki, zapiekanki, sosy warzywne, zupy), nie jedz na noc (np. po 19.), wysypiaj się (to ma duży wpływ na wagę), JEDZ ŚNIADANIA, ćwicz - tańcz, biegaj, cokolwiek, bo nawet mega chuda dziewczyna o niewyćwiczonym, sflaczałym ciele, to niefajny widok. Na cellulit oliwka (np. Ziaja) i masaże każdego dnia. Poza tym nie noś przymałych i przykrótkich rzeczy - częsty błąd kobiet (niepotrzebnie się tym pogrubiają). Na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.