|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ZMIANY ZMIANY- czyli zaczynam lepiej żyć :)
Cześć Kochane!
Postanowiłam założyć ten wątek, bo co na ''piśmie'' jakoś lepiej mi zrealizować ![]() ![]() A więc co ja postanawiam? -rzucić palenie -schudnąć przynajmniej 5kg -wziąć się w końcu za naukę angielskiego Najważniejsze jest dla mnie to pierwsze, czy któraś z Was ma może dla mnie jakieś rady jak rzucić to cholerstwo i nie przytyć? ![]() *Szukałam takiego tematu, nie znalazłam, jeśli przeoczyłam poprawcie mnie i podajcie link ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZMIANY ZMIANY- czyli zaczynam lepiej żyć :)
odp. - zająć się intensywnie czym innym
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Potrzebuję natychmiastowej motywacji, więc się dołączam i zgłaszam od razu, że postanawiam zacząć poznawać ludzi. Czas zwalczyć swoją chorobliwą nieufność! Oczywiście liczę na wsparcie, bo bez niego wyniki będą marne, oj marne.
Rzucić palenie? - proszę bardzo, jak już wyżej ktoś napisał - najlepiej będzie zająć się czymś innym. Proponuję bieganie albo sport jakikolwiek. Od razu odhaczymy punkt drugi.
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana wiem co to znaczy chorobliwa nieufność... ja niestety mam to samo więc witaj w klubie.... więc możemy się poznać... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-05-07 o 09:50 Powód: dokończenie wątku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fakt... angielski tez by się przydał.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do angielskiego, też bym chciała poprawić :/ raz mam przez miesiąc motywację że ćwiczę, ćwiczę, potem zapominam, wracam po paru tygodniach/ miesiącach i tak to się toczy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wy angielski, ja kaszubski. Od dzisiaj co najmniej sześć nowych słówek. A potem i dwanaście, trzydzieści, sto. Ach!
Od razu zakładać bloga, jak wątek jest... e tam, mi się nie chcę.
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
byle nie jedzeniem! wtedy przytycie wręcz gwarantowane
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Owszem istnieje wiele wątków, ale każdy np. poświęcony tylko odchudzaniu, czy tam ćwiczeniom itd. - chciałam żeby ten był pomocny we wsparciu w wielu naszych słabościach :P Oczywiście plotki ploteczki też są mile widziane :P
A więc, dzisiaj wypaliłam 3 ostatnie fajki, kupiłam tabletki i ostro rzucam palenie ![]() Wieczorem kawa i angielski, no i właśnie w końcu muszę się przestawić, bo ciągle chodzę spać o 3-4, a potem wstaję o 13-14 co jest bardzo męczące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Owszem jest wiele podobnych wątków, ale np. dotyczących tylko odchudzania, ja chciałam założyć taki który łączy wszystko
![]() Moje postępy, małe bo małe no ale... : dzisiaj wypaliłam 3 ostatnie papierosy, kupiłam tabletki, zobaczymy co z tego będzie ![]() Dziewczyny, zastanawia mnie jedno, ja jestem trochę przy kości, może ostatnio trochę przytyłam, muszę zgubić parę kilo... Mój TŻ nigdy mi nie powiedział, że jestem gruba albo coś mu przeszkadza w moim wyglądzie, ale ostatnio ciągle słyszę od niego że musi schudnąć, że musi zrzucić brzuch itd. - czy takie jego gadanie że on musi zgubić kilogramy, może być taką sugestią typu '' dziewczyno weź się w końcu za siebie '' ? Może fixuję ale jakoś tak to odbieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana moim zdaniem to musisz mieć silną wolę dużą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Nie wiem czy to dobry wątek, ale mam nadzieję że tak ![]() Ja też chce zmienić swoje życie na lepsze i właśnie szarpię się z decyzją o sprzedaży garażu... Nie jest to coś, co chce zrobić, ale nie mam pracy i od jakiegoś czasu jest bardzo ciężko. Oczywiście pracy szukam, ale jest jak jest. Chce sprzedać garaż żeby ogarnąć się z rachunkami za mieszkanie i czesne na studiach oraz żeby mi zostało cos w formie "zabezpieczenia", "w razie czego". Gdyby teraz (odpukać!!) stało się coś złego (choroba itp) to ja mam 3zł w portfelu ![]() Oczywiście szkoda mi bardzo tego garażu, ale jeszcze bardziej źle mi z zadłużaniem mieszkania... Mieszkanie mamy duże, do tego bardzo duża piwnica więc w sumie bez tego garażu damy sobie spokojnie radę. Do tego mamy miejsce parkingowe na parkingu.. No nie wiem sama, co robić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do palenia to jest ok na razie, 24h bez papierowa :P Gorzej będzie jak TŻ przyjdzie, a on pali jedną za drugą, pewnie będzie częstował :P Jedyne czego mi brakuje to nawet nie smak/zapach papierosa a sam fakt tej czynności palenia, czyli zaciągania się ![]() Cytat:
Hmm moim zdaniem musisz sobie przemyśleć wszystko ![]() Jeśli zostawiacie samochód na parkingu i jest to bezpieczne miejsce to myślę, że obędziesz się bez garażu tym bardziej że pieniążki są Ci potrzebne, z drugiej strony jeśli boisz się zostawiać samochód na tym parkingu lub wolisz w zimę go garażować to te argumenty przemawiają za tym żeby zostawić garaż- musisz rozważyć wszystkie za i przeciw ![]() Edytowane przez sixthense Czas edycji: 2012-05-08 o 14:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
A jakie ćwiczenia zamierzasz wykonywać może i ja coś podpatrzę.... :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To skoro tak, to się nawet nie oglądaj, sprzedaj ! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
sorki ale ja nie obeznana 8 min czego? i co to ten twister? :P no u mnie to samo uda i brzuch.. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.dso.pl/images/spokey_twis...licznikiem.jpg twister ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurcze... Oby moja historia nie była podobna, no mi przeszkadzają moje kilogramy bo 2 lata temu byłam szczuplutka ( nie jestem teraz jakaś mega gruba, ale ten brzuch i uda fuu ) a teraz przybrałam na wadze... Zmotywowała mnie Twoja historia, czas zabrać się za siebie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja tam nigdy nie potrafiłam zmobilizować się na coś, co nie wymagało ode mnie wysiłku w stylu: ubierz buta i wyjdź z domu. Wszystkie ćwiczenia były na odwal-się albo jeszcze gorzej. Dlatego polecam bieganie. Chudnie się szybko i ma się wielką satysfakcję. Tylko koniecznie wyznacz sobie stałą trasę i zapisuj każdego dnia czas w jakim ją pokonałaś. To cholernie motywuje. Jeśli wolisz coś lżejszego, to dobry też jest rower. I pogoda nawet na to idealna. Powodzenia piękna!
Hej dziewczyny Nie wiem czy to dobry wątek, ale mam nadzieję że tak ![]() Ja też chce zmienić swoje życie na lepsze i właśnie szarpię się z decyzją o sprzedaży garażu... Nie jest to coś, co chce zrobić, ale nie mam pracy i od jakiegoś czasu jest bardzo ciężko. Oczywiście pracy szukam, ale jest jak jest. Chce sprzedać garaż żeby ogarnąć się z rachunkami za mieszkanie i czesne na studiach oraz żeby mi zostało cos w formie "zabezpieczenia", "w razie czego". Gdyby teraz (odpukać!!) stało się coś złego (choroba itp) to ja mam 3zł w portfelu ![]() Oczywiście szkoda mi bardzo tego garażu, ale jeszcze bardziej źle mi z zadłużaniem mieszkania... Mieszkanie mamy duże, do tego bardzo duża piwnica więc w sumie bez tego garażu damy sobie spokojnie radę. Do tego mamy miejsce parkingowe na parkingu.. No nie wiem sama, co robić... Sprzedanie garażu może dać niewiele. Pieniądze lubią szybko znikać, zresztą od tego przecież są. Co będzie, gdy historia się powtórzy? Trzeba szybko znaleźć prace. Jeśli jednak pozbycie się domku dla samochodu i stu tysięcy innych gratów załatwi jakiś problem - nie ma co rozpaczać nad nim. Przemyśl to jeszcze co najmniej trzy razy, ja mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze.
Edytowane przez waits Czas edycji: 2012-05-09 o 00:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Podsumowując organizuję swoje życie: 1. Regularne pory posiłków 2. Ćwiczenia 3. Nie odkładanie na później |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj już nawet wydokowałam ogłoszenia, dziś się chyba zbiorę i je rozwieszę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i postanowienie na dziś i od dziś: zabrać się za studia, bo robienie z siebie kretyna przy tablicy mam już opanowane do perfekcji. Kaszubski nie ruszył i oprócz odezwania się do starszej pani w sklepie ilość poznanych osób wynosi zero. Czyli jak zwykle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję że rower stacjonarny też się liczy, wystawię sobie na balkon i z godzinkę pojeżdżę, może przy okazji mnie coś słoneczko liźnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.